Společnost net.pointers zahajuje spolupráci s Palo Alto Networks

Praha, 22. května 2017 – Společnost net.pointers, expert na kybernetickou bezpečnost a unified communications, se stala partnerem významné technologické firmy Palo Alto Networks pro prodej a implementaci řešení v České republice.

„Dělá nám velkou radost, že budeme moci klientům nabídnout špičkové produkty Palo Alto Networks. Jejich unikátní firewally, které z hlediska prodejů a rozšíření atakují přední příčky světového žebříčku, dokážou detekovat i dosud neznámé hrozby (tzv. zero-day attacks), a navíc administrátorům usnadňují práci přívětivým uživatelským prostředím. Produkt Palo Alto Traps navíc slouží jako ideální obrana koncových stanic proti útokům typu ransomware, které jsme ve velké míře zaznamenali v minulém týdnu,“ říká Martin Půlpán, generální ředitel společnosti net.pointers.

Americká společnost Palo Alto Networks je jedním z hlavních hráčů na trhu síťového zabezpečení, zejména v oblasti firewallů. Společnost poskytuje komplexní obranu proti různým druhům kyberútoků, která je vysoce automatizovaná a je schopna efektivně zabránit útoku v jakékoliv fázi. Tyto produkty jsou důležitou složkou zabezpečení prakticky všech firem. Obzvlášť zásadní jsou pak pro podniky, které uchovávají citlivá data a utrpěly by značné ekonomické ztráty při odcizení či pozměnění dat nebo při výpadku svých služeb.

„Klíčový je zejména nový přístup k fungování a administraci firewallu jako takového. Tato platforma na rozdíl od konkurence umožňuje vytvářet bezpečnostní perimetrové politiky mezi uživateli a aplikacemi, nikoli pouze blokovat IP adresy a porty,“ říká Martin Půlpán.

O net.pointers
Ryze česká společnost net.pointers, s.r.o., se zaměřuje na kybernetickou bezpečnost a oblast unified communications. Působí ve střední Evropě, na Blízkém východě a v asijsko-pacifickém regionu. Firma disponuje zkušenostmi v oblastech prevence a ochrany komunikačních sítí proti kybernetické kriminalitě, ochrany proti útokům DDoS, forenzních analýz, unified communications a vzdělávání v kybernetické bezpečnosti. Poskytované služby zahrnují profesionální zákaznickou podporu, zavádění technologií, managed security services a kontinuální vývoj softwaru, včetně vývoje vlastních aplikací a SW nadstaveb.