Druhý charitativní turnaj ve Valtířově u Velkého Března vynesl 39 tis. Kč

Dne 27. května 2017 proběhl ve Valtířově u Velkého Března 2. charitativní minifotbalový turnaj, ve kterém se utkalo osm týmů devítiletých chlapců z Ústeckého kraje. Vybraná částka 39 tis. Kč poputuje k rodině desetileté Marušky Procházkové z Chlumce.

V sobotu se již podruhé sešlo okolo osmdesáti nadšenců, kteří přišli nejen fandit svým dětem, ale hlavně finančně přispět na speciální vozíček pro Marušku Procházkovou, která trpí mozkovou obrnou. Za Marušku, která je již od minulého roku “adoptivním” členem týmu HC Slovan Ústí nad Labem, bojovalo osm týmů ze sedmi HC. V ryze chlapeckých družstvech se objevily také dvě dívky (HC Roudnice nad Labem a HC Medvědi Děčín).

Je úžasné vidět to lidské nadšení, které všechny motivuje vybrat, co nejvíce prostředků pro ‘“naši’” Marušku. Turnaje se jako sponzoři účastníme již druhým rokem a akci rádi podpoříme i ten příští,” uvedla Beata Pilná ze společnosti DEGIRANS SE, která byla hlavním sponzorem celého turnaje.

Součástí turnaje bylo i klání rodičů či dražba hokejových dresů a dalších předmětů, které dodali HC i jednotlivci. Za nejvyšší částku 7 500,- Kč se vydražila hokejka s podpisy hokejistů HC Verva Litvínov, která putuje k anonymnímu majiteli.

“Vybraná částka 39 tis. Kč předčila naše očekávání. Jsme navíc rádi, že akce pomalu zapouští kořeny do naší hokejové komunity. Budeme rádi, když se příští rok sejdeme v minimálně stejně početné sestavě týmů jako letos,” dodává člen fotbalového výboru Aleš Pavlas.

Vítězem se stal klub HC Slovan Ústí nad Labem 1.

Další pořadí týmů:

  1. HC Verva Litvínov
  2. HC Most
  3. HC Piráti Chomutov
  4. HC Roudnice nad Labem
  5. HC Medvědi Děčín
  6. HC Stadion Litoměřice
  7. HC Slovan Ústí nad Labem 2

Česká společnost DEGIRANS SE (http://degirans.com/) vyhledává zajímavé startupové projekty, které mají společenský přesah. V současné době zastupuje čtyři projekty: IN-SPIRO, Rychle rostoucí dřeviny, Play Safe a Spacespy.