Canon XEED WUX500ST – nový kompaktní, efektivní a univerzální instalační projektor s krátkou projekční vzdáleností

PRAHA, 6. června 2017 – Společnost Canon, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes přestavila kompaktní, efektivní a univerzální projektor XEED WUX500ST. Novinka se může pochlubit barevným světelným tokem 5 000 lumenů, vestavěným rozhraním dle standardu HDBaseT i svislým posunem objektivu o 75 procent – XEED WUX500ST je projektorem s mimořádně krátkou projekční vzdáleností vhodným pro pevné instalace.

Jemný, okouzlující a velmi přesný obraz

Díky barevnému světelnému toku 5 000 lumenů a nativnímu kontrastnímu poměru 2 000:1 nabízí XEED WUX500ST opravdu působivý výkon. Nový projektor disponuje nativním rozlišením WUXGA (1 920 x 1 200) i podporou rozlišení Full HD a jemné linie tak může vykreslit s impozantní přesností v celé ploše obrazu. Model XEED WUX500ST využívá pátou generaci špičkového optického systému AISYS (Aspectual Illumination System) vyvinutého společností Canon a pomocí pokročilé technologie pro rozdělování světleného paprsku může nabídnout projekci s živým podáním barev.

Canon XEED WUX500ST je k dispozici i ve variantě pro pracovníky ve zdravotnictví, která obsahuje speciální režim DICOM Simulation určený k zobrazení monochromatických digitálních rentgenových snímků, skenů vytvořených pomocí počítačové tomografie a záběrů pořízených prostřednictvím magnetické rezonance – to vše se skvělým odstupňováním odstínů šedé.

Nejširší výběr instalačních možností na dnešním trhu

Působivá kombinace vlastnosti dělá z XEED WUX500ST ideální projektor pro širokou škálu oblastí včetně vysokoškolských prostředí, muzejních expozici, galerií, simulací a výcviku nebo zobrazování digitálních reklam. Díky špičkové posunu objektivu – až 75 procent svisle a 10 procent vodorovně – nabízí nový projektor vynikající instalační flexibilitu. Canon XEED WUX500ST navíc umožňuje promítnout obraz s úhlopříčkou 254 centimetrů (100 palců) ze vzdálenosti 1,2 metrů a přináší tak obrovskou míru pohodlí. Bez ohledu na umístění vůči promítací ploše bude nový projektor dostatečně výkonný i v těch nejnáročnějších prostředích.

Canon XEED WUX500ST je jedním z nejkompaktnějších projektorů s krátkou projekční vzdáleností na současném trhu a perfektně se tak hodí i do těch nejtěsnějších prostor. Nový projektor je vybavený řadou pokročilých funkcí včetně možnosti vícenásobné projekce bez nutnosti připojení k osobnímu počítači – stačí k jednomu projektoru připojit USB zařízení a promítnout spojený obraz pomocí až devíti projektorů zapojených do lokální sítě. K dispozici je i individuální korekce lichoběžníkového zkreslení okrajových částí jednotlivých obrazů.

Vynikající konektivita a energetická účinnost

Díky široké škále vstupů je připojení projektoru XEED WUX500ST velmi snadné a bezproblémové. K dispozici je vestavěné rozhraní dle standardu HDBaseT, které prostřednictvím kabelu kategorie Cat6 umožňuje ovládání a přenos zvuku i obrazu ve vysoké kvalitě až do vzdálenosti 100 metrů. Nechybí Wi-Fi konektivita podporující bezdrátové prezentování z osobního počítače ani inovativní software pro projekci prostřednictvím počítačové sítě (Networked Multi-Projection, NMPJ) až na 10 připojených zařízení současně.

Model XEED WUX500ST se může pochlubit neuvěřitelně vysokou energetickou účinností a nízkými celkovými náklady na vlastnictví. Nový projektor využívá technologii AISYS, kterou společnost Canon vyvinula s cílem zajistit maximální výkon ze skromně napájeného zdroje světla – ten spotřebovává pouhých 395 wattů. Nejlepší účinnost v této třídě projektorů podporuje i specializované tlačítko ECO umožňující přímo ovlivnit reálnou spotřebu. Provozní náklady jsou ještě nižší i díky lampě s životností 5 000 hodin. Pohodlí a klid uživatelů zvyšuje také tříletá záruka na výměnu lampy a služba zapůjčení náhradního přístroje již během následujícího dne od vznesení požadavku na opravu.

Klíčové vlastnosti projektoru XEED WUX500ST:

  • Světelný tok – 5 000 lumenů
  • Rozlišení – 1 920 x 1 200
  • Nativní kontrastní poměr – 2 000:1
  • Rozhraní HDBaseT, HDMI, DVI a Wi-Fi
  • Velikost obrazu – 0,762 až 7,62 metrů (30 až 300 palců)
  • Hmotnost – 6,3 kilogramů
  • Výkon vestavěného reproduktoru – 5 wattů
  • Životnost lampy – 5 000 hodin

– KONEC –

 

O společnosti

Canon Europe je regionální obchodní a marketingové zastoupení japonské společnosti Canon Inc., která působí celkem ve 116 zemích v Evropě, na Středním východě a v Africe a zaměstnává zde 19 000 lidí.

Společnost Canon, Inc. byla založena v roce 1937 s cílem nabízet zákazníkům nejkvalitnější fotoaparáty dostupné na trhu. Fascinace obrazem a jeho možnostmi ale Canon podněcovala k rozšíření vlastních technologií do mnoha dalších oblastí trhu. Společnost se tak etablovala jako přední světový dodavatel spotřebitelských i podnikových řešení pro zpracování obrazu. Portfolio značky Canon zahrnuje široký sortiment produktů – od digitálních kompaktních fotoaparátů a zrcadlovek přes televizní kamery a přenosné rentgenové přístroje až po multifunkční a produkční tiskárny. Společnost Canon pro všechny tyto produkty poskytuje vysoce kvalitní podporu a řadu služeb s přidanou hodnotou.

Canon intenzivně investuje do výzkumu a vývoje s cílem přinášet nejhodnotnější a nejinovativnější produkty a služby, které uspokojí tvůrčí potřeby zákazníků. Značka Canon tak všem zákazníkům – od amatérských fotografů až po profesionální tiskárny – umožňuje plně uplatnit jejich zaujetí pro obraz.

Podnikovou filozofií společnosti Canon je Kyosei – „společně žít a pracovat pro obecné blaho”. V rámci regionu Evropy, Středního východu a Afriky usiluje společnost Canon Europe o trvale udržitelný růst a cíleně se zaměřuje jak na omezení environmentálních dopadů svých činností, tak i na to, aby zákazníkům nabídla produkty, řešení a služby, pomocí kterých mohou i oni snížit svůj negativní vliv na životní prostředí. Canon je držitelem globální certifikace dle standardu ISO 14001, která potvrzuje prvotřídní přístup společnosti k otázkám ekologie a ochrany přírody.

Další informace o společnosti Canon Europe a Canon CZ jsou k dispozici na www.canon-europe.com a www.canon.cz.