Zoner Photo Studio X před létem uživatelům přináší pohodlnější porovnávání snímků a novou Zřetelnost pro působivé fotky

(6. června 2017, Brno) – Zoner Photo Studio X je od začátku léta bohatší o řadu funkcí a vylepšení. Ve třetí velké aktualizaci od svého vydání umožňuje oblíbený český program porovnávat i upravovat rychle a jednoduše několik fotek najednou. Zdokonalením prošla funkce Zřetelnost a milovníky vytištěných fotek jistě potěší možnost objednat si tisk fotografií přímo z programu. Novinkou je také sdílení fotek na několik sociálních sítí zároveň, i s odloženou publikací.

Na jaře se nám podařilo dokončit jednu z velkých koncepčních změn – práci s více náhledy fotografií. V tomto updatu se projeví v modulech Správce, Vyvolat a Vytvořit. Nabídne uživatelům spoustu volnosti a pohodlí při porovnávání snímků a v modulu Vyvolat dokonce umožní úpravu více fotografií naráz,“ popisuje produktový manažer Jan Kupčík jednu z velkých novinek letní aktualizace.

Pohodlnější porovnávání

Zoner Photo Studio X nově umí zobrazit náhledy až devíti fotek vedle sebe s možností jednotlivé snímky hodnotit hvězdičkami či barevně označit. Při vybírání nejlepšího záběru ze série uživatelé jistě ocení i novou funkci Připnout soubor. Umožňuje připnout si v náhledu vybranou fotku a postupně ji porovnávat s dalšími adepty.

Tato nová funkčnost plně nahrazuje předchozí funkci Porovnat ve Správci, kterou se však vývojáři rozhodli v programu dočasně ponechat uživatelé si tak mohou novinku v klidu vyzkoušet a sdělit tvůrcům programu svůj názor.

Sjednoťte styl fotek ve Vyvolat

Nový způsob porovnávání snímků je dostupný i v modulu Vyvolat, kde uživateli otevírá možnost vylepšit najednou několik vybraných fotografií. Může na ně aplikovat automatické úpravy, efekty či expoziční úpravy a v náhledu kontrolovat, zda spolu fotografie stylově ladí.

„V dalších aktualizacích se tento krok projeví také v Editoru a Správci. Jdeme tak vstříc uživatelům, kteří se soustředí na práci v jednom z modulů Vyvolat nebo Editor a chtějí zde provádět většinu úprav,“ doplňuje Jan Kupčík.

Nová Zřetelnost vytvoří podmanivé portréty

Funkci Zřetelnost v modulu Vyvolat najdou uživatelé na stejném místě jako dřív, její funkčnost však vývojáři výrazně vylepšili. Nově dodá fotce strukturu, ostrost a živost, aniž by zásadně ovlivnila její expoziční parametry. „U nové Zřetelnosti se nám podařilo dosáhnout opravdu revolučních výsledků z pohledu kvality výstupu. Zamilují si ji jak krajináři, tak portrétisté,“ říká produktový manažer Jan Kupčík. Zejména černobílým portrétům dodá Zřetelnost hloubku, u krajin zase podtrhne strukturu scenérie.

Lepší rozhraní Vytvořit a tisk fotografií

Modul Vytvořit dostal vylepšené rozhraní a vedle tisku fotoobrazů, kalendářů či fotoknih nově nabízí i možnost objednat si tisk fotek. Na výběr je řada formátů od 10×15 cm až po 30×61 cm. Aktuální ceník je dostupný zde: https://www.zoner.cz/photo-studio/fotopredmety.aspx.

Naplánujte si sdílení fotek na více sítí

Bez prezentace své tvorby na sociálních sítích už dnes nemůže fungovat téměř žádný fotograf. Zoner Photo Studio X nově nabízí sdílení fotek na řadu sociálních sítí jedním kliknutím, plánování příspěvků na určitou hodinu a dokonce jejich analýzu. Umožní to nově zakomponovaná platforma Pixbuf, která si kromě Facebooku nebo Twitteru rozumí také se sítěmi Pinterest, Tumblr, Flickr a dokonce ryze mobilním Instagramem. Předplatitelé ZPS X mají zdarma prémiové členství ve službě Pixbuf v hodnotě 48 dolarů. Mohou si tak propojit neomezené množství kanálů či sledovat pokročilé statistiky.

První krok k videu: ořez

Natáčet videa je dnes možné téměř na každém fotoaparátu a řada fotografů tak potřebuje zpracovávat i audiovizuální výstupy. Zoner Photo Studio X chce proto postupně nabídnout svým uživatelům všechny základní funkce pro práci s videem. Prvním krokem k tomu je možnost ořezu videa, která je k využití ve Správci. Stačí zvolit Menu > Upravit > Oříznout video.

Exkluzivní materiály pro předplatitele

Zoner Photo Studio X lze pořídit v podobě předplacené roční licence za 1188 Kč. Během předplatného mají uživatelé nárok na průběžné aktualizace programu, které vychází několikrát do roka, exkluzivní návody či jiné materiály a také na přednostní technickou podporu zdarma.


Plná verze Zoner Photo Studia X je ke stažení a vyzkoušení na 30 dní zdarma na adrese www.zoner.cz. Uživatelé, kterým již vypršela zkušební verze a ZPS X si nezakoupili, si mohou novou aktualizaci zdarma vyzkoušet na 10 dní. Více detailů o letní aktualizaci si můžete přečíst na https://www.zoner.cz/photo-studio/novinky-2017-leto.aspx. Další velké aktualizace se Zoner Photo Studio X dočká během září, tedy rok po svém vydání.

—-

ZONER software je autoritou v oblasti digitální fotografie. Přes dvacet let přináší řešení pro fotografy, počínaje v Česku nejpopulárnějším fotografickým programem Zoner Photo Studio přes online galerii Zonerama až po širokou nabídku fotopublikací a kurzů. Je také předním poskytovatelem internetových služeb souvisejících s prezentací na internetu a e-komercí. Společnost sídlí v Brně a s pobočkami na Slovensku, v Maďarsku, Japonsku a USA zaměstnává přes 100 pracovníků.

—-