Portál Mimibazar.cz rozšiřuje portfolio online produktů CZECH NEWS CENTER

Mimibazar.cz je rodinný inzertní server zaměřený na zboží pro rodiny s dětmi. Obsahuje rovněž diskusní fóra a obsah, na kterém se podílejí samotní uživatelé. Mimibazar je na trhu od roku 2004, založil ho a vlastnil Bohdan Škoda. V současnosti se jedná o jednoho z nejvýznamnějších hráčů na trhu v ČR a SK a vůbec nejvýznamnějšího na trhu rodinné inzerce.

CZECH NEWS CENTER (CNC) touto akvizicí doplňuje portfolio svých online portálů v logice provazovat je se službami. „Mimibazar navazuje hned na několik našich online projektů. Nejen maminka.cz, ženy.cz, ale i bleskprozeny.cz a další,“ říká generální ředitelka a předsedkyně představenstva CNC Libuše Šmuclerová.

V Mimibazaru vidíme velký potenciál pro další online rozvoj, důležité jsou pro nás zejména neinzertní příjmy,“ dodává ředitel online Matěj Hušek.    

Bohdan Škoda k prodeji řekl: „Investora a správného partnera pro Mimibazar jsem hledal velmi pečlivě, záleží mi

na jeho dalším osudu. Jsem proto rád, že Mimibazar má před sebou další rozvoj s velkým mediálním zázemím.“

Filip Otruba z VGD Corporate finance, která transakci pro prodávajícího zajišťovala, k tomu dodal: „Mimibazar je takovou skrytou perlou českého a slovenského internetu. Jeho příběh je velmi zajímavý, stránky vznikly z nuly, při takřka žádném marketingu a velmi rychle se staly nejoblíbenějším místem pro prodej dětských věcí.“

CZECH NEWS CENTER a.s. je součástí koncernu CZECH MEDIA INVEST a.s. (CMI) patřícímu podnikatelům Danielu Křetínskému (50%), Patriku Tkáčovi (40%) a Romanu Korbačkovi (10%). Vedle CNC patří do holdingu CMI také společnost CN Invest vydávající např. deník E15, časopisy Maminka, Betynka, F.O.O.D. a další.

CZECH NEWS CENTER a. s. je nejsilnějším mediálním domem na českém trhu, který prostřednictvím svých produktů oslovuje téměř 3,5 milionu čtenářů tisku a téměř 5 milionů návštěvníků internetu. Desítky tisíc dalších využívají ostatní digitální produkty a aplikace CNC. Časopisy Reflex, Svět motorů a ABC získaly ocenění v soutěži Časopis roku 2015.

Mezi další úspěšné projekty patří BLESKmobil – nejsilnější virtuální operátor v zemi, BLESK peněženka – první dobíjecí platební karta v ČR, a BLESK energie – úsporný dodavatel plynu a elektřiny. Pod společností působí také tiskárny s názvem CZECH PRINT CENTER a.s.