ECDL se může pochlubit světově uznávaným oceněním ISTE

27. 6. 2017 San Antonio/Praha – Americká společnost ISTE (International Society for Technology in Education) v těchto dnech (25. – 28. 6. 2017) na své konferenci v americkém Texasu oficiálně představí vzdělávací a certifikační koncept ECDL (European / International Certification of Digital Literacy) jako držitele ocenění kvality „Seal of Alignment for Readiness, Student Standards 2017 – 2019”.

Experti ISTE oceňují, že moduly konceptu ECDL nejen pokrývají širokou škálu digitálních technologií, ale také že nastavují optimální úroveň digitálních znalostí a dovedností. Toto prestižní ocenění potvrzuje, že mezinárodní koncept ECDL/ICDL je v porovnání s jinými obdobnými vzdělávacími programy zcela výjimečný a že je přínosný jak pro žáky, tak pro jejich pedagogy.

Společně s faktem, že ECDL pokrývá veškeré oblasti evropského vzdělávacího rámce DIGCOMP, může být toto ocenění pozitivním signálem pro české Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy (MŠMT), školy i pedagogy, kteří zajišťují digitální vzdělávání a stanovují standardy pro ověřování výsledků vzdělávání.

„V České republice máme aktuálně přes 120 akreditovaných školicích a testovacích středisek ECDL. Z toho jsou více než dvě třetiny středisek z oblasti školství a dalších několik desítek škol a vzdělávacích organizací s nimi spolupracuje. Udělení ocenění patří především těmto partnerům, jichž si velice vážíme,“ říká Jiří Chábera, manažer projektu ECDL pro ČR, ČSKI.

Nadace ECDL/ ICDL Foundation je mezinárodní nezisková organizace, jejímž hlavním cílem je zvyšování digitálních gramotnosti veřejnosti zejména na trhu práce, ve školství a státní správě. Garantem kvality projektu, který vznikl před více než 20 lety v Evropě za podpory Evropské komise a od roku 1999 je dostupný také v České republice, je Česká společnost pro kybernetiku a informatiku (ČSKI). Tato organizace je zároveň členem CEPIS (Council of European Professional Informatics Societie).

 

www.ecdl.cz, www.facebook.com/ecdlcz