ALEF otevírá pobočku v Rumunsku

Praha 17. července 2017 – Skupina ALEF založila v Rumunsku novou společnost, která byla vytvořena jako joint venture s rumunskou společností Likeit Solution, předním distributorem IT řešení na rumunském trhu. Vstupem ALEFu do Likeit Solution tak vznikne nové zastoupení ALEF Distribution, čímž pokračuje teritoriální expanze ALEFu na nové trhy. Během posledních let se jedná již o čtvrtou zemi, kde ALEF otevírá svou pobočku.

Pro ALEF Group je expanze na nové trhy jedním ze strategických a logických kroků. Expanze nám pomáhá nejenom oslovit větší počet zákazníků na nových trzích, ale pomáhá nám také získávat nové znalosti a zkušenosti, které můžeme přenášet napříč celou společností. Vnímáme, že model VAD distribuce je to, co na rumunském trhu chybí, a věříme, že společně s kolegy z Likeit zde upevníme naši pozici.  Pro naše obchodní partnery a vendory  jde pak jednoznačně o pozitivní signál dokládající sílu skupiny Alef,“ řekl Milan Zinek, generální ředitel ALEF Group.

Spojením obou společností vznikne v Rumunsku distributor se silným know-how a vysokým potenciálem pro mezinárodní spolupráci. Společnost Likeit zastupuje více jak 40 značek. Mezi nejvýznamnější vendory v portfoliu  Likeit  patří Cisco, Microsoft, Asus, Brothers nebo Fujitsu.

O skupině ALEF

ALEF je stabilním dodavatelem informačních technologií už od roku 1994. Dnes patří mezi největší a nejstabilnější distributory s přidanou hodnotou v České Republice, na Slovensku, Maďarsku, Slovinsku, Chorvatsku a Srbsku. Specializuje se na dodávky technologií a řešení společností Cisco, NetApp, F5 a Flowmon, se kterými má více než dvacetileté zkušenosti. Alef je jedním z největších training center těchto značek v regionu.

O Likeit Solution

Likeit Solution působí na rumunském IT trhu od roku 2013. Během pouhých tří let se společnost stala významným hráčem v oblasti distribuce IT řešení a technologií s obratem dosahujícím přibližně 30 milionů Euro. Díky specializovanému týmu pro technologickou oblast i pro oblast prodeje a také díky distribučnímu kanálu s více než 1 500 aktivních partnerů dosáhla předních pozic v zastoupení hlavních dodavatelů.