Evolution Equity Partners oznamují ukončení investic do nového Fondu zaměřeného na kybernetickou bezpečnost

Fond podpoří mezinárodní růst, a to díky spolupráci s předními společnostmi v oblasti kybernetické bezpečnosti, podnikových softwarů nové generace a se společnostmi poskytujícími služby

NEW YORK CITY a Curych, Švýcarsko – 17. července 2017. Společnost Evolution Equity Partners dnes oznámila ukončení investic do nového fondu s celkovými kapitálovými závazky ve výši 125 milionů dolarů. Tyto prostředky budou sloužit k investicím do kybernetické bezpečnosti a podnikových softwarů a služeb nové generace ve Spojených státech a Evropě. Fond svou hodnotou převýšil původní záměr a je podporován předními institucionálními investory, podniky, rodinnými firmami a technologickými podnikateli ze Spojených států i Evropy, jako jsou například Cisco Investments, Evropský investiční fond (EIF), fond Witelo (PZU Insurance Group) nebo Alpha Associates.

Prostředky z fondu The Evolution Technology Fund L.P. v rozmezí od 5 milionů dolarů do 25 milionů dolarů budou investovány do podniků v raném a růstovém stádiu, které se zabývají kybernetickou bezpečností a do společností využívajících strojové učení, big data, SaaS, mobilní zařízení a konvergenci spotřebního a podnikového softwaru pro budování platforem, které jsou špičkou na trhu. Společnost Evolution vidí obrovskou příležitost stát se partnerem a investorem společností zabývajících se kybernetickou bezpečnostní a podnikovými softwary nové generace, aby jim pomohla růst na mezinárodní úrovni, a to jak v Evropě, tak ve Spojených státech a Izraeli.

Společnost Evolution Equity Partners byla založena investory podnikajícími v oblasti technologií Richardem Seewaldem a Dennisem Smithem, kteří ji řídí. K nim se připojili partneři Karel Obluk (bývalý technický ředitel společnosti AVG Technologies) a J. R. Smith (bývalý generální ředitel společnosti AVG Technologies), kteří vedou tým specializovaných odborníků. Členy týmu byli zakladatelé, provozní ředitelé a investoři ve špičkových softwarových společnostech po celém světě, kteří jsou odhodláni pomáhat výjimečným podnikatelům rozvíjet špičkové platformy. Současné a dřívější portfolio společností zahrnuje špičky ve své kategorii, jako jsou AVG Technologies, OpenDNS, Carbon Black, Cognitive Security, Security Scorecard, Onapsis, Fortscale, LogPoint, DF Labs, Eperi nebo Panaseer.

“Sektorové zaměření společnosti Evolution spolu s hlubokými zkušenostmi našich partnerů v oblasti technického a produktového rozvoje nám umožňuje zaměřit se na identifikaci předních firem s růstovým potenciálem,” řekl jednatel společnosti Richard Seewald. “Vidíme obrovskou příležitost v Evropě, ve Spojených státech a Izraeli, kde řídící týmy rychle se rozvíjejících softwarových společností hledají investory, kteří by jim pomohli s jejich rozvojem na mezinárodní úrovni. Společnost Evolution má značné zkušenosti s mezinárodním rozvojem a se vstupem na nové trhy. Díky tomu se stala preferovaným partnerem pro podnikatele v oblasti počítačové bezpečnosti a podnikového softwaru. Ukončení investic do Evolution Technology Fund L.P. je důkazem toho, že naši globální investoři jsou plně zavázáni naší strategii a přístupu.”

“Jsme na počátku dlouhodobého trendu v kybernetickém bezpečnostním prostoru, který dovoluje velkým podnikům, ale i menším společnostem a spotřebitelům, zvýšit své výdaje v této oblasti. Vzhledem k rostoucímu počtu hrozeb, konsolidaci trhu a poptávce po výrobcích a službách nové generace se tato oblast stává velmi zajímavým segmentem pro investice,” říká jednatel Dennis Smith. “Stejně tak segment podnikového softwaru a služeb zažívá nečekaný inovativní rozvoj – nástroje jako je cloud, mobilní technologie nebo hyperkonnektivita pomáhají společnostem nové generace při vytváření atraktivních investičních příležitostí.”

O společnosti Evolution Equity Partners

Evolution Equity Partners sídlí v New Yorku a ve švýcarském Curychu a investuje do rychle rostoucích technologických firem, které pomáhají výjimečným podnikatelům rozvíjet se ve špičkové společnosti na trhu. Firma se zaměřuje na software pro kybernetickou bezpečnost a podnikání. Mezi její partnery patří zakladatelé, investoři a vedoucí provozní ředitelé ve špičkových softwarových společnostech po celém světě. Společnost Evolution Equity Partners byla založena investory podnikajícími v oblasti technologií Richardem Seewaldem a Dennisem Smithem, kteří ji řídí. K nim se připojili partneři Karel Obluk (bývalý technický ředitel společnosti AVG Technologies) a J. R. Smith (bývalý generální ředitel společnosti AVG Technologies), kteří vedou tým specializovaných odborníků. Současné a dřívější portfolio společností zahrnuje: AVG Technologies (NYSE: AVG), Cognitive Security, OpenDNS, Carbon Black, Onapsis, Security Scorecard, DFLabs, Fortscale, Logpoint, Eperi nebo Panaseer. Pro více informací navštivte naše webové stránky evolutionequity.com nebo se k nám připojte na Twitteru @evolutionequity.