Microsoft vyhlásil vítěze ocenění Partner roku 2017

Praha, 17. července 2017 – Společnost SoftwareONE Czech Republic s.r.o. a slovenská společnost SOFTIP, a.s. získaly prestižní ocenění společnosti Microsoft Partner roku 2017. Toto ocenění Microsoft uděluje celosvětově partnerům, kteří za uplynulý rok prokázali vynikající schopnosti při implementaci inovativních zákaznických řešení založených na technologiích Microsoft. Vítězové a finalisté z celého světa převzali ocenění na prestižní konferenci Microsoft Inspire, která se uskutečnila od 9. – 13. července ve Washingtonu.

Svět je na pokraji významné technologické revoluce, která přinese množství nových možností. Digitální transformace představuje vlnu inovací podporovaných cloudovými technologiemi jako je internet věcí, rozšířená realita, umělá inteligence a data. Podpora rozvoje našich zákazníků prostřednictvím digitální transformace nám otevírá nové obchodní příležitosti v hodnotě 4,5 miliardy dolarů. Naši partneři hrají při implementaci řešení a digitální transformace nezastupitelnou roli, proto je každoročně oceňujeme na světové úrovni.

Vítězové byli vybráni podle toho, jak dokázali ovlivnit lokální trh a jaké inovativní řešení přinesli svým zákazníkům na cestě k digitální transformaci. Každý z finalistů se zásadně zasloužil o změny v podnikání a má důležitý vliv na rozvoj komunit. Finalisté vzešli z 2 800 nominací ze 115 zemí.

Tento rok se Microsoft rozhodl udělit ceny dokonce ve 34 kategoriích, jako jsou cloudové aplikace, IoT, vzdělávání, veřejný sektor či filantropie včetně ocenění partnerů na úrovni jednotlivých zemí (Country Partner of the Year Awards).  

Vítězové a finalisté Partner roku 2017 představili nejlepší a nejinovativnější řešení v rámci naší partnerské komunity,“ uvedl viceprezident společnosti Ron Huddleston. „Je pro mne ctí ocenit naše nejlepší partnery, kteří poskytují své odborné znalosti pro řešení složitých obchodních problémů,” dodává Huddleston.

V České republice získala ocenění Microsoft Partner roku 2017 společnost SoftwareONE Czech Republic s.r.o.  Společnost Microsoft ocenila především unikátní nabídku služeb, která dokáže propojit business požadavky s technologií, se zaměřením na využití cloudových technologií. Zákazníci SoftwareONE, mezi které se řadí komerční organizace různých velikostí i subjekty veřejné správy, tak získávají přístup ke špičkovému know-how konzultantů SoftwareONE. Za vyzdvihnutí stojí zejména aktivity v oblasti adopce technologií nebo konzultace praktických scénářů použití s cílem smysluplného využití jednotlivých Microsoft technologií.

Jan Knyttl, Country Leader SoftwareONE Czech Republic s.r.o. k ocenění říká: „ Za pět let působení na českém trhu se naše společnost stala významným a silným partnerem společnosti Microsoft a důvěryhodným poradcem svých zákazníků – nejprve v prodeji softwarových licencí a nyní především v oblasti cloudových služeb a souvisejícího poradenství. Uděleného ocenění si nesmírně vážíme a vnímáme jej jako potvrzení správnosti námi zvolené cesty digitální transformace IT na Byznys IT.“

Za Slovensko převzala ocenění společnost SOFTIP, a.s., která je dlouhodobě spolehlivým partnerem globálního softwarového lídra. Své odborné znalosti a zkušenosti s implementací nejnovějších technologií přetavila už do deseti vítězství v prestižní soutěži Microsoft Awards v České republice a na Slovensku. Posledně letos s řešeními pro Město Banská Bystrica, která je prvním příkladem digitálního města. Jako poskytovatel cloudových řešení od Microsoftu je aplikoval zákazníkům, jako O2 Slovakia nebo Lesy Slovenské republiky.

Jsem velmi hrdý na to, že SOFTIP opět získal titul Partner roku společnosti Microsoft, o to více, že se nám to podařilo už potřetí. I když se může zdát, že podobná ocenění nám mohou zevšednět, není tomu tak. Je to skvělý úspěch, kterého si mimořádně vážíme. Zároveň ho vnímáme jako velký závazek, abychom dále vylepšovali naše řešení,“ řekl technický ředitel SOFTIPu, Ján Schwarz.

Náš partnerský ekosystém je jedním ze základních kamenů IT odvětví a je zdrojem mnoha inovací. Naším posláním je vzdělávat a inspirovat firmy všech velikostí a ukázat jim, jaké existující možnosti a nástroje v oblasti technologií by jim pomohly v jejich dalším rozvoji. Nepřímou formou vzděláváme i pomocí našich autorizovaných partnerů, kterých školíme a ti potom pomáhají zákazníkům hledat nové řešení,“ říká Ondřej Novodvorský, obchodní ředitel pro malé a středně velké firmy v Microsoft Česká republika a Slovensko.

Microsoft má v České republice a na Slovensku vybudovanou síť více než 4 000 partnerů, kteří pomáhají zákazníkům hledat nová řešení a možnosti vyhodnocování dat, zefektivnění a automatizace procesů, zlepšení komunikace se zákazníky a novými obchodními modely.

Kompletní seznam vítězů za rok 2017 je dostupný na adrese: https://partner.microsoft.com/en-US/inspire/awards

O společnosti Microsoft

Microsoft je přední výrobce technologií pro svět, ve kterém jsou mobilita a cloud na prvním místě. Naší misí je umožnit každému člověku a každé organizaci na světě dokázat více. Microsoft Corporation vznikla před více než 40 lety – v dubnu roku 1975. Česká pobočka zahájila činnost v roce 1992. Na podzim 2015 jsme se spolu s pražskou divizí  Skype přestěhovali do nového světa práce – kanceláře vytvořené pro svět práce odkudkoli. V červenci 2016 spojila česká pobočka síly se slovenskou a vznikl Microsoft Česká republika a Slovensko. Na podzim 2016 bylo v Praze otevřeno vývojové centrum Microsoft Dynamics.