Národní agentura pro komunikační a informační technologie (NAKIT) má nového ředitele

PRAHA, 19. července 2017 – Začátkem července se ředitelem NAKIT stal Alan Ilczyszyn, který byl od podzimu loňského roku pověřen vedením podniku.

Alan Ilczyszyn se v roli poradce podílel na založení NAKIT a byl jeho prvním ředitelem před sloučením s Odštěpným závodem ICT služby České pošty v červenci loňského roku.  Poté vykonával funkci výkonného ředitele pro divizi Komunikačních technologií a od listopadu 2016 byl Alan Ilczyszyn pověřen řízením celého podniku. Dříve působil na Ministerstvu vnitra jako poradce pro oblast telekomunikací a 15 let pracoval na manažerských pozicích pro vedoucí společnosti v oblasti ICT. Pět let v Alcatel-Lucent (Nokia), dva roky v Siemens IT Solutions (ATOS). Svou profesní kariéru nastartoval u největšího českého operátora ČESKÝ TELECOM/O2 Czech Republic, kde působil v letech 2000-2009.

„Alan Ilczyszyn prokázal viditelný posun ve fungování podniku, který se projevil například v ekonomické stabilitě či kvalitě dodávaných služeb,“ uvedl ke jmenování náměstek ministra vnitra Jaroslav Strouhal.

„Vážím si příležitosti vést tak mladý a dynamický podnik jako je NAKIT,” říká Alan Ilczyszyn.  „NAKIT se momentálně nachází v unikátní pozici. Navrhujeme, stavíme a provozujeme ICT systémy k ochraně životů, zdraví, bezpečnosti a majetku obyvatel České republiky.  Díky rozsahu kompetencí a celorepublikové působnosti jsme schopni zajistit provoz veškerých ICT systémů pro samotné Ministerstvo vnitra a všechny jeho podřízené organizace. Naše dlouhodobé priority jsou především bezpečnost, odbornost, inovace a dlouhodobý rozvoj,” dodává.

Vládě České republiky byla 21. června představena Strategie rozvoje činností NAKIT, která zahrnuje zejména zajišťování strategického, koncepčního a koordinovaného rozvoje neveřejných telekomunikačních sítí provozovaných veřejnoprávními subjekty a poskytování ICT služeb

organizačním složkám státu a státním organizacím. NAKIT na letošní rok plánuje tržby kolem 1,4 miliardy korun a zisk v jednotkách milionů korun. S připravovanými projekty předpokládá podnik nárůst tržeb do tří let na zhruba tři miliardy.

 

O společnosti

Národní agentura pro komunikační a informační technologie, s. p. (NAKIT) poskytuje služby Ministerstvu vnitra v oblasti ICT a eGovernmentu a zajišťuje rozvoj, bezpečný provoz a ochranu klíčových systémů státu před kybernetickými útoky a provozuje komunikační a informační systémy složkám integrovaného záchranného systému. NAKIT vznikl na základě usnesení Vlády ČR ze dne 21. prosince 2015.

 

www.nakit.cz