Český emailový klient eM Client nabízí pokročilé technologie pro firemní použití

PRAHA – 9. srpna 2017 – Emailový klient eM Client není na trhu žádným nováčkem. Po více než 10 letech soustavného vývoje dnes představuje efektivní nástroj pro správu emailových účtů, který využívají jednotlivci i korporace v různých zemích. Vysoce ceněn je zejména pro svoji kompatibilitu prakticky se všemi technologiemi a poskytovateli služeb z oboru (tj. IMAP/POP3, CalDav, CardDav, XMPP, MS Exchange, Google Apps, Office 365, iCloud, IceWarp, Kerio a mnoho dalších).

eM Client nabízí pro firemní nasazení řadu pokročilých funkcionalit, které ocení nejen samotní uživatelé, ale také správci firemních emailových účtů a sítí. „Vše začíná velmi jednoduchou hromadnou distribucí pomocí MSI balíčků a pokračuje až k intuitivní správě a nastavení jednotlivých účtů v prostředí tzv. License Manageru, webovém rozhraní, kde správci globálně nastavují oprávnění, pravidla, šablony, podpisy či jiné funkce, což se vše následně automaticky propíše do jednotlivých emailových klientů,“ uvádí Michal Bürger, zakladatel společnosti.

Emailový program umožní zaměstnancům přehledně spravovat a archivovat elektronickou poštu. Uživatelé nad rámec běžných funkcí ocení i pokročilé vyhledávání, automatickou kontrolu pravopisu, hromadné a odložené odesílání či integrovaný překladač. Samozřejmostí jsou i pokročilé kalendářové funkce, správa úkolů, globální adresář kontaktů a chat. V rámci firemního použití eM Client nabízí také podporu veřejných a sdílených složek a Single Sign-On.

V souvislosti se stále se zvyšujícími nároky kladenými na bezpečnost v oblasti informačních technologií i eM Client přichází s podporou snadného šifrování zpráv využitím standardních technologií S/MIME a nově ve verzi 7.1 také tzv. PGP (Pretty Good Privacy – vskutku dobré soukromí). „Šifrování PGP spočívá ve využití páru klíčů: veřejného, který doručím odesílateli pro zašifrování zprávy mně určené, a soukromého, kterým si pak zprávu od něj dešifruji. Jelikož proces šifrování a dešifrování probíhá přímo v emailovém klientu, emaily uživatelů se tak stanou nečitelné i pro poskytovatele emailových služeb či internetového připojení,“ upřesňuje Michal Bürger.

Mezi další výhody použití aplikace eM Client bezesporu patří jeho moderní konfigurovatelný vzhled připravený i pro dotyková zařízení, intuitivní rozhraní, kdy odpadá nutnost zaškolování zaměstnanců, rychlost při zpracovávání většího počtu emailů, možnost pracovat off-line, kdy se po připojení k internetu zprávy automaticky rozešlou a proběhne veškerá synchronizace a v neposlední řadě spolehlivost a stabilita. Zejména pro větší firmy, které mají zájem o multilicenci, hraje roli výrazně nižší cena ve srovnání s konkurencí. Při zakoupení licencí pro firemní použití je samozřejmostí nadstandardní podpora včetně vzdálené asistence v českém jazyce, možnost podílet se na dalším vývoji produktu a jednoduchá centrální správa.

eM Client tak představuje ideální nástroj, který nalezne své uplatnění v institucích různých velikostí ze všech možných odvětví. Dnes jej využívají např. společnosti Toyota, Avis, Pixar, DPD, v České republice pak např. Brano, Mafra, Allrisk, Juta a mnoho dalších.

O společnosti eM Client

eM Client (www.emclient.com) byl založen v roce 2006 s jasným cílem: vývoj moderního emailového klienta, který bude vždy kompatibilní s nejnovějšími technologiemi a bude podporovat všechny významné emailové poskytovatele, to vše v pohodlí desktopové aplikace. eM Client v sobě kombinuje širokou funkcionalitu s moderním a intuitivním rozhraním. Jeho kvality, včetně profesionální podpory, oceňuje více než 1 500 000 uživatelů a společností po celém světě.