Alza prodává exkluzivně kryt s integrovanou čtečkou OAXIS INKCASE

Praha, 10. 8. 2017 – Prodej elektronických knih se v období leden – červen 2017 zvedl o 14,6 %, u audioknih dokonce o 26,1 %. I to je jeden z důvodů, proč Alza přináší čtenářům exkluzivně další novinku – kryt na zadní stranu chytrého telefonu určený primárně pro čtení, Oaxis InkCase. Výrobek zavádí jako první v ČR.

Velmi lehký zadní kryt Oaxis InkCase je určen pro iPhony 7 (pro další modely se plánuje) a využívá technologii E Ink s antireflexní úpravou povrchu, z kterého lze číst e-knihy i v extrémních slunečních podmínkách. Novinka tak šetří oči a četba je příjemnější. Knihy zakoupené na Alza.cz si zájemci mohou do této čtečky navíc poslat velmi snadno. Díky Bluetooth a aplikaci InkCase lze kdykoliv změnit vzhled tohoto displeje a ozdobit ho třeba fotografií rodiny či domácího mazlíčka. Nechybí technologie BubblePro pro ochranu proti pádům. Cena je 2 899 Kč.

„Léto je druhá nejvyšší sezóna pro prodej digitálního obsahu, absolutní rekordman si ve sledovaném období koupil neuvěřitelných 168 e-knih. Čtenářům v Alze fandíme, i proto jim přinášíme toto super nové čtecí zařízení. S elegantním krytem umístěným na zadní straně telefonu budou u sebe mít neustále hned několik knih a ušetří i prostor v  zavazadlech za separátní čtečku,“ uvedla Hana Žáková, senior business developer v Alza.cz.

AUDIOKNIHÁM VLÁDNOU DETEKTIVKY

Audioknihy zaznamenávají velmi dynamický nárůst, za posledních 6 měsíců segment vzrostl meziročně o 26,1 %. Čísla rostou i proto, že audioknihy jsou vhodné pro ty, kteří literatuře příliš neholdují a tato forma poslechu pomáhá např. i dyslektikům. A pokud knihu namluví oblíbený herec či herečka, úspěch je zaručen. Nejoblíbenější hlas má Jan Hyhlík a Pavel Rímský. U Alzy audiokontent objednávají více muži 68 %. Co se týká žánru, v poslechu vedou jednoznačně detektivky, fantasy a humor. Zajímavé je, že těsně na 4. místě se umístily pohádky. Mezi nejstahovanější tituly sledovaného období patří Tma, Lovec králíků, Švábi, Zaklínač IV (Věž vlaštovky) nebo česká krimi Znamení rožmberské růže. Bestsellerem posledních měsíců se znovu stal starší titul  Elon Musk.

ELEKTRONICKÝM KNIHÁM VÉVODÍ KRIMI

Zde už je poměr zastoupení mužů a žen více vyrovnaný – muži 53 %, ženy 47 %. Žebříček vedou opět detektivky 30 %, fantasy 21 % a thrillery 17 %. Bez zajímavosti ale není, že stoupá zájem o tituly osobního rozvoje, které předběhly i satiru a historické romány. Mezi nejstahovanější e-knihy patří Lovec králíků, Žízeň, Dívka v ledu, Zkurvenej příběh, Noční lov nebo Najděte si svého marťana.

Prodej elektronických časopisů stoupl ve sledovaném období o 11 %, nejvíce se stahovaly tituly
o technologiích 27,7 % a zpravodajství 17,9 %.  V tomto kontextu je logické i genderové zastoupení
78 % muži vs. 22 % ženy. Nejstahovanějšími filmy pak jsou Komorná, Snowden, Moonlight, Zákon Helena, v seriálech jednoznačně vedl Svět pod hlavou.

Zajímavý je i poměr zdrojů stažení – u audioknih, elektronických knih i filmů vede vždy web – 70 %. Jediné elektronické časopisy jsou z 51 % stahovány přímo na mobilní zařízení. Nejvíce se elektronický obsah stahuje v těchto 5 městech: Praha, Brno, Bratislava, Mělník a Ostrava.

Více o novém čtecím zařízení zde.

O společnosti Alza.cz, a.s.

Lídr internetového trhu a udavatel trendů, taková je Alza. Svědčí o tom nejen rekordní obraty roku 2016, ve kterém Alza utržila celkem 17,4 miliard Kč bez DPH, ale také řada inovací na poli e-commerce. Alza doručuje své zboží a má otevřené prodejny nejen v pracovních dnech, ale i o víkendu. Své objednávky si zákazníci Alzy mohou vyzvednout v široké síti samoobslužných AlzaBoxů. Zákazníkům nabízí unikátní klubový program Alza Premium, podporuje start-upy v rámci programu AlzaVenture pro herní a hi-tech nadšence otevřela  Alza TechZone v Holešovicích a neustále rozšiřuje své produktové portfolio. V Praze a Bratislavě vybudovala jedinečný Apple Shop. Za své úspěchy získala nespočet ocenění, například Nejdůvěryhodnější značka mezi e-shopy, a celou řadu dalších. Ve třetím ročníku Alza Awards 2016 ocenila nejlepší firmy a produkty roku. Nejdůležitější Alza milníky naleznete zde.