České Radiokomunikace nabídnou unikátní privátní cloud

Praha, 21. srpna 2017 – České Radiokomunikace (CRA) rozšiřují svou nabídku cloudových služeb. Pro zákazníky, kteří chtějí mít svá data pod větší kontrolou, vyvinuly CRA novou službu, privátní cloud CRA Business Cloud Private. Tato služba v sobě spojuje výhody virtuálního cloudu, služeb na principu Pay-As-You-Go a privátního úložiště. Zabezpečení této služby plně odpovídá požadavkům směrnice GDPR, která vejde v platnost v květnu roku 2018.

„V posledních měsících jsme intenzivně pracovali na vývoji nové cloudové služby, která by dostatečně vycházela vstříc novým směrnicím v oblasti bezpečnosti a současně zákazníkům, kteří chtějí mít svá data a aplikace pod větší kontrolou a standardní služby sdílených cloudu nechtějí, nebo nemohou využívat. Služba CRA Business Cloud Private je v českých podmínkách unikátní a kombinuje ty nezajímavější vlastnosti klasického virtuálního a privátního cloudu,“ uvádí k nové službě Miloš Mastník, obchodní ředitel CRA.

CRA Business Cloud Private kombinuje vlastnost elasticity cloudu založeného na modelu Pay-As-You-Go, kdy zákazník platí podle reálného využití služeb a současně disponuje oddělenou infrastrukturou s odlišným nastavením a úrovní izolovanosti, jako v případě privátního prostředí. Toto řešení je vhodné pro provoz citlivých, náročných a exponovaných aplikací a ukládání citlivých dat a osobních údajů.

Služba CRA Business Cloud, na kterou privátní cloud navazuje, nabízí firmám všech velikostí výpočetní výkon a úložiště (IaaS) přesně podle jejich aktuálních potřeb a s garantovanou dostupností (SLA) 99,99 %.  

CRA do svých cloudových služeb pro firmy a s tím spojených inovací datových center pravidelně investují. Investice každý rok dosahují několika desítek milionů Kč. Kromě navýšení kapacity a výkonu se klade důraz především na zvyšování bezpečnosti datových center a cloudu. CRA budují svou infrastrukturu tak, aby byla připravená na uchovávání nebo zpracování osobních dat. Služby CRA jsou již v současné době připravené v souladu s novou směrnicí pro oblast citlivých a osobních dat – GDPR, která vejde          v platnost 25. května 2018.

České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.