Konica Minolta vstoupila na trh cloudových služeb

  • Konica Minolta nabízí zákazníkům vlastní služby moderních datových center
  • Spolupráce s firmou Dataspring povede k dalšímu rozšiřování IT služeb

Praha 30. srpna 2017 – Konica Minolta rozšířila svou nabídku IT služeb v oblasti poskytování infrastruktury, cloudových nástrojů a zálohování dat. Díky spolupráci se společností Dataspring zákazníkům nově nabídne například kompletní zajištění provozu serverů, správu databází, platformu pro běh a řízení aplikací či možnosti zálohování a obnovy dat. Po akvizici firmy Webcom jde o další významný krok Konica Minolta v rámci transformace společnosti v poskytovatele komplexních IT služeb.

„Reagujeme na aktuální trendy snižování investic a provozních nákladů do IT při současném zvýšení nároků na flexibilitu práce a zabezpečení dat. Propojení s Dataspringem významně urychlilo náš vstup do oblasti poskytování online a cloudových služeb,“ řekl Pavel Štěpán, obchodní ředitel Konica Minolta Business Solutions Czech, a dodal: „Produkty Dataspringu do budoucna využijeme také v kombinaci s naší inovativní centralizovanou platformou Workplace Hub. Na český trh ji uvedeme v horizontu několika měsíců.“

Dataspring provozuje v ČR dvě geograficky oddělená datová centra, která nabízí vysokou míru dostupnosti a zabezpečení dat garantovanou formou certifikace TIER III a ISO 27 001. Kromě silného zabezpečení jsou nové služby charakteristické rovněž maximální flexibilitou. Dlouhodobým cílem Konica Minolta v rámci uzavřené spolupráce je také společný vývoj nových služeb a další rozšiřování portfolia.

Konica Minolta je nyní konkrétně schopná poskytnout služby úložišť, výpočetních kapacit nebo aplikací. Ty jsou zákazníkům k dispozici bez vysokých jednorázových investic do podnikového IT. „V rámci služeb se staráme o celý provoz, včetně instalací a pravidelných aktualizací. Zákazníci platí měsíčně pouze za skutečně využívané prostředky, výpočetní výkon, prostor či počet licencí,“ doplnil P. Štěpán.

 

O společnosti Konica Minolta Holding, Inc.

Konica Minolta, Inc. je globální technologická společnost, která poskytuje inovativní řešení pro podniky a společnosti. Silné stránky společnosti jsou v kombinaci jejích klíčových technologií v oblasti pokročilé zobrazovací techniky, optiky, snímání, nano-zpracování a oblasti materiálů. Konica Minolta vytváří nové hodnoty, které pomáhají zákazníkům řešit pracovní výzvy a procesy. V éře Internetu věcí využívá společnost svých hlubokých odborných znalostí v oblasti digitálních technologií a prochází obchodní transformací v digitální společnost, poskytující sofistikovaná řešení. Konica Minolta je zároveň aktivní při vytváření inovací ve spolupráci a spojenectví s akademickými, průmyslovými i podnikatelskými partnery.

Společnost Konica Minolta má sídlo v Tokiu a její koncernové společnosti s více než 43 000 zaměstnanci působí v 50 zemích světa. Své produkty a služby nabízí ve 150 zemích po celém světě.

O společnosti Konica Minolta Business Solutions Czech

Konica Minolta Business Solutions Czech spol. s r. o. je součástí celosvětové sítě a uspokojuje potřeby, které vznikají na českém trhu, a pečuje o české zákazníky. Servisní kompetenci prokazuje certifikát nejlepší servisní organizace v Evropě za rok 2014. Pozici na trhu podtrhují i tržní podíly roku 2016 – Konica Minolta je v České republice číslo jedna v produkčním tisku s podílem 68,1 %. Lídrem trhu je i v prodeji barevných multifunkčních zařízení (38,1 %) a prodeji černobílých multifunkčních zařízení (32,9 %). Velký důraz klade rovněž na rozvoj IT služeb. Z hlediska obratu je v této oblasti české zastoupení nejúspěšnější ze všech zemí Konica Minolta regionu střední a východní Evropy. Konkrétně se zaměřuje například poskytování ERP a CRM systémů, ECM a DMS řešení, služeb spojených se zabezpečením IT infrastruktury a snížením administrativní zátěže. Konica Minolta Business Solutions Czech je zároveň výhradním distributorem produktů firmy SourceCode, BPM K2 blackpearl na českém a slovenském trhu. Více informací na www.konicaminolta.cz.