Po půl roce má HoppyGo v Česku už více než 240 aut

Praha, 30. srpna 2017 – Carsharingová platforma HoppyGo funguje v České republice od března 2017. Za tu dobu se počet aut, která se jejich majitelé rozhodli přes aplikaci půjčovat, rozrostl na 240 a každý týden přibude 10 dalších. Jedno takové auto je v zápůjčce průměrně třikrát do měsíce.

Hoppygo_infografika_v9.jpg
Obliba sdílení aut v České republice neustále roste. Dokazují to i poslední čísla carsharingové aplikace HoppyGo. Tato platforma spojuje majitele aut, kteří nechtějí nechat své auto nečině zahálet na parkovišti s lidmi, kteří auto občas potřebují, ale nechtějí se o něj starat. V aplikaci je už registrováno přes 240 vozů, které si zájemci mohou půjčit a každý týden přibude průměrně 10 dalších. Nejčastějším účelem zápůjčky jsou v České republice víkendové výlety, pracovní cesta mimo město, nebo stěhování. Přes aplikaci totiž majitelé nabízejí i dodávky a velkoprostorová auta.

Z dat platformy HoppyGo vyplývá, že uživatelé této služby s ní už počítají a svoje cesty si plánují. Běžná zápůjčka pak vypadá následovně: Auto objednané týden předem má zájemce půjčené nejčastěji jeden a půl dne a ujede s ním průměrně 310 kilometrů. Mezi nejpopulárnějšími vozy najdeme elektrický Nissan Leaf, Volkswagen brouk z roku 1982 nebo Škodu Superb v provedení 4×4. Do první desítky se ale dostaly i dodávky Peugeot Boxer, nebo Volkswagen Transporter. To opět vypovídá o široké paletě účelů cest sjednaných přes HoppyGo.

Nejvíce objednávek vozů zaznamená platforma během týden ve čtvrtek. Nejvíce aut vyzvednutých k zapůjčení je pak vždy v pátek. Auto na víkend je tak pro uživatele evidentně stále nejatraktivnějším způsobem využívání aplikace HoppyGo.

O HoppyGo

HoppyGo je platforma pro sdílení aut mezi lidmi. Staví na osobním kontaktu, vzájemné důvěře a přátelských vztazích mezi uživateli aplikace. Byla vytvořena s cílem změnit to, jak lidé přemýšlí o autech. Chce je naučit, aby se při jejich využívání chovali ekologičtěji a ekonomicky racionálně. Aplikace má přispět ke snížení množství aut ve městech. Díky ní si lidé, kteří se po městech potřebují pohybovat, mohou půjčit vozy, které už v ulicích parkují.

Ke změně chování má přispět tržní mechanismus. HoppyGo spojuje ty, kteří potřebují auto, s těmi, kteří ho mohou půjčit. Lidé, kteří ho právě nevyužívají, si budou moci na provoz vydělat, zatímco ti, kteří ho nevlastní, si jej budou moci bezpečně a výhodně půjčit.

HoppyGo vznikla jako projekt společnosti CreativeDock. Je dostupná pro mobilní telefony s operačními systémy Android a iOS. CreativeDock službu vyvíjí společně s několika významnými firmami, pro které je vytváření nových projektů z oblasti sdílené ekonomiky a nových řešení mobility důležitou prioritou – jedná se o partnery jak v oblasti financí, tak automobilového průmyslu.