#Bothies v Berlíně: Úspěšný debut společnosti HMD Global na veletrhu IFA

„Domov telefonů Nokia“ přivítal hosty z celého světa

Návštěvníci měli možnost se důkladně seznámit s vlajkovou lodí Nokia 8 a jejími funkcemi

Praha, 11. září 2017 – Společnost HMD Global oslavila svou první účast na veletrhu IFA ve skandinávském stylu. Poté, co 16. srpna představila vlajkovou loď Nokia 8 v londýnském Tower Bridge, otevřela mezi 31. srpnem a 2. zářím dveře svého „Domova telefonů Nokia“ návštěvníkům z celého světa. Během těchto tří dní měli redaktoři a delegáti jedinečnou příležitost zjistit, co zcela nová vlajková loď Nokia 8 přináší a jaká jsou její tří „světová prvenství“ – optika Zeiss, Dual-sight/#Bothie mód a 360° zvuk Nokia OZO.

První účast společnosti HMD na veletrhu IFA okomentoval Jon French, viceprezident HMD Global pro Západní Evropu: „Po dech beroucím a unikátním globálním představení v Londýně jsme všichni potěšeni, že můžeme zde, v Berlíně, v našem vlastním Domově telefonů Nokia, představit vlajkovou loď Nokia 8 širší veřejnosti. A pozitivní zpětná vazba hostů, kteří telefon během těchto tří dní měli možnost držet v rukou, mluví sama za sebe.“

Návštěvníci měli možnost v Domově telefonů Nokia vstoupit do místnosti zvané Live Stream Lounge, kde byla představena spolupráce se společností ZEISS stojící za technologií Dual-Sight. Ta tvoří základ jedné z hlavních inovací v Nokia 8: #Bothie. Uvnitř prostoru stylizovaném do „městské džungle“ s tropickými rostlinami a neonovými nápisy si návštěvníci mohli vyzkoušet funkci Dual-Sight ve velmi fotogenických kulisách.

Celou exkurzi završila OZO místnost. V poklidném šeru se hosté mohli zaměřit na poslech pravého 360° zvuku a do detailů si vyzkoušet, jak působí na jejich smysly.

S ohledem na prvních devět měsíců společnosti HMD Global, French řekl „Byli jsme ohromeni neuvěřitelnou zpětnou vazbou, kterou jsme obdrželi od zahájení působení společnosti HMD Global na konci roku 2016. Od oznámení legendární Nokia 3310 v Barceloně, u které poptávka stále převyšuje nabídku, po představení první řady Nokia telefonů s čistým Androidem, to byla opravdu úžasná jízda.“

O HMD Global

HMD Global Oy se sídlem v Espoo ve Finsku je novým domovem telefonů a tabletů Nokia. HMD vytváří a distribuuje celou řadu chytrých i obyčejných telefonů zaměřených na široké spektrum zákazníků v mnoha cenových hladinách. HMD je díky svému závazku pro rozvoj inovací exkluzivním licenčním partnerem značky Nokia v oblasti mobilních telefonů a tabletů. Nokia je registrovanou ochrannou známkou společnosti Nokia Corporation. Více informací naleznete na www.hmdglobal.com.