VMware představuje první řešení pro poskytování jednotného uživatelského prostředí, jeho správu a zabezpečení pro všechny platformy koncových zařízení

 

  • Řešení Workspace ONE s využitím virtualizační technologie VMware Horizon mění tradiční systém Windows na cloudovou službu digitálního pracovního prostředí
  • Nová služba Workspace ONE Intelligence umožňuje analýzu, plánování a automatizaci

 

LAS VEGAS/ Praha 11. září 2017 – Společnost VMware, Inc. (NYSE: VMW) na konferenci VMworld® 2017, představila inovace svého produktu VMware Workspace ONE™ s integrovaným řešením AirWatch®, prvního uceleného systému na trhu, který umožňuje poskytování jednotného uživatelského prostředí, jeho správu a zabezpečení na všech platformách koncových zařízení. Zákazníci budou nyní moci využít Workspace ONE jako jediné řešení pro komplexní správu koncových bodů (UEM) a sjednotit uživatelské prostředí na všech platformách pro koncová zařízení včetně systémů Windows, macOS, Chrome OS, iOS a Android. Mimoto nyní Workspace ONE obsahuje rozhraní pro programování aplikací (API) od významných poskytovatelů platforem pro koncová zařízení a dokáže držet krok s nejnovějšími inovacemi u zařízení a aplikací.  

„Dnešní zaměstnanci využívají při své práci možnosti IT na maximum, včetně cloudových a mobilních technologií a rostoucího počtu typů koncových zařízení a platforem,“ říká Sumit Dhawan, viceprezident a generální ředitel společnosti VMware pro segment řešení pro koncové uživatele. „Partnerství s hlavními dodavateli platforem pro koncová zařízení nám umožňuje poskytovat ucelené moderní řešení, díky němuž mohou zákazníci sjednotit uživatelská prostředí a řešení pro správu. Workspace ONE podnikům poskytne flexibilitu a bezpečí, které jsou pro digitální transformaci naprostou nutností.“

Workspace ONE je první platforma pro digitální pracovní prostředí na trhu, která je plně integrovaná s technologií AirWatch pro správu koncových zařízení s ověřováním identity uživatelů a poskytuje uživatelský komfort a jednoduchost na úrovni spotřebitelských řešení a zároveň zabezpečení podnikové třídy. Workspace ONE pomocí technologie VMware Horizon pro virtualizaci aplikací a desktopů rozšíří totožné prostředí a zabezpečení i na tradiční systémy Windows.

Špičkové mobilní prostředí, správa a zabezpečení pro platformy Windows, macOS a Chrome OS

Tradiční metody řízení životního cyklu osobních počítačů nedokáží vyhovět potřebám mobilních pracovníků. Řešení Workspace ONE je založené na moderním přístupu, který vychází mobilitě vstříc a poskytuje koncovým uživatelům bezpečné, plně samoobslužné řešení, od zavádění nových zařízení do systému po produktivní využití. Zaměstnanec může dostat nový notebook a začít jej užívat během několika minut díky připojení do podnikových systémů ihned po prvním spuštění a samoobslužným aplikacím. Tento nový přístup eliminuje složitý, nákladný a k chybám náchylný model správy desktopů a zvyšuje bezpečnost díky schopnosti prostřednictvím cloudu izolovat a aktualizovat libovolné zařízení v reálném čase. Stejný princip a bezpečnostní model nabízí řešení Workspace ONE i pro operační systémy Windows 10 a macOS.

Workspace ONE nabídne také distribuci softwaru založenou na cloudové technologii typu peer-to-peer (P2P) pro instalaci objemných aplikací na velký počet PC, která se nachází v různých lokalitách. Tím odpadá potřeba nákladných pobočkových serverů, které vyžadují samostatnou správu infrastruktury.

Workspace ONE je rovněž první řešení na trhu pro správu zařízení Chrome a tedy jediná platforma digitálního pracovního prostředí, která podporuje současně operační systémy iOS, Android, Windows 10, macOS, a Chrome OS. Funkčnost a přínos tohoto řešení potvrzují i partneři, přičemž např. společnost HP na něm založila svoji nabídku zařízení jako služby HP device as a service (DaaS).

„Zjednodušení zavádění a správy koncových zařízení, které umožňuje řešení VMware Workspace ONE, pro nás při desítkách tisíc spolupracovníků znamená výrazné zvýšení produktivity. Zároveň uživatelům poskytuje konzistentní pracovní prostředí na všech typech zařízení,“ říká Jennifer Manry, viceprezidentka společnosti Capital One odpovědná za pracovní technologie. „To nám dovoluje nabídnout možnost volby, aniž by to zvyšovalo administrativní zátěž, a umožňuje našim týmům soustředit se na to, v čem jsou nejlepší – vytvářet nový software a služby, které našim zákazníkům poskytují vysoký užitek a komfort a pomáhají jim s finančním zdravím.“

Transformace tradičních Windows pomocí moderní architektury pro poskytování služeb

Jediný způsob, jak poskytovat tradiční aplikace pro operační systém Windows v rámci moderního digitálního pracovního prostředí, je jejich transformace pomocí architektury pro poskytování služeb s neviditelnou infrastrukturou a plně automatizovanou správou.

Virtuální desktopová infrastruktura Horizon 7 integrovaná s platformou VMware Cloud Foundation™ a řešením Dell EMC VDI Complete spolu s Horizon Apps zajišťují elasticitu infrastruktury tím, že spojují správu výpočetních, úložných a síťových zdrojů a infrastruktury. Tím odpadá potřeba detailního plánování a podrobného přehledu o provozu jednotlivých prvků infrastruktury. Spolu s cloudovou služnou Horizon Cloud mají nyní zákazníci k dispozici elastickou infrastrukturu pro lokální i cloudovou implementaci. Správu desktopů a aplikací Windows lze navíc automatizovat pomocí platformy VMware Just in Time Management Platform (JMP) a technologického preview, které technologie platformy JMP (Instant Clone, VMware App Volumes™ a User Environment Manager) integruje do jedné řídicí konzoly, což správu výrazně usnadňuje.

Rychlé zavedení Office 365 s větším komfortem pro uživatele a vyšší bezpečností

Zákazníci chtějí zavádět Office 365 rychle, ale na některých platformách naráží na problémy s poskytováním služby a zabezpečením. Workspace ONE jim nyní umožňuje uplatňovat a spravovat bezpečnostní politiky a ochranu dat proti ztrátě (DLP) stejným způsobem u všech aplikací a zařízení.

Workspace ONE Intelligence – inteligentní analýza a prakticky využitelné poznatky

Moderní způsoby práce kladou značné nároky na IT, které se snaží shromažďovat poznatky o využití aplikací a zařízení kvůli informovanému rozhodování. VMware Workspace ONE Intelligence je nová doplňková služba k řešení Workspace ONE, která poskytuje ucelený přehled a umožňuje provádět automatizované úkony. Jejím smyslem je zrychlit plánování, zvýšit bezpečnost a zlepšit komfort pro uživatele. Přehled o nasazení a užívání aplikací, zabezpečení zařízení a zkušenosti koncového uživatele informuje IT o výkonnosti a bezpečnosti digitálního pracovního prostředí. Integrované funkce pro nastavení a uplatňování pravidel zákazníkům umožní automatizovat činnosti, které zajistí ochranu a optimalizaci výkonu v reálném čase, což starší systémy neumožňují.

O společnosti VMware 
VMware je přední světový poskytovatel cloudové infrastruktury a řešení pro podnikovou mobilitu, který zákazníkům pomáhá urychlit proces digitální transformace. VMware umožňuje podnikům pomocí architektury VMware Cross-Cloud Architecture a řešení pro datová centra, mobilitu a bezpečnost adoptovat softwarově definovaný přístup k IT i obchodní činnosti. Společnost VMware v roce 2016 dosáhla výnosů ve výši 7,09 miliardy USD. Sídlí v Palo Alto ve státě Kalifornie a má více než 500 000 zákazníků a 75 000 partnerů na celém světě.