Revoluce v parkování s aplikací Click Park

Unikátní aplikace Click Park společnosti City Parking Group mění budoucnost parkování. Zdlouhavé hledání mincí a placení u automatu je minulostí v 15 městech po celé České a Slovenské republice. Aplikace je k dispozici ke stažení v AppStore i Google Play. Díky ní lze zaplatit jednoduše a bezpečně přes platební bránu ČSOB pomocí chytrého telefonu. Aplikace nabízí nejen informace o cenách nebo platby a prodloužení parkování přímo z telefonu, ale např. i navigaci. Každý den se registruje více než 50 uživatelů, chystá se i expanze do zahraničí.

„Aplikace je unikátní jako součást kompletního systému chytrého města, který také dodáváme. Nepotřebujete už žádné mince, žádný lístek za okno auta. Parkování si prodloužíte kdykoliv a odkudkoliv a vždy víte, kolik vás to bude stát,“ vysvětluje Petr Horák, CEO ČR/SR, City Parking Group. Celý proces je velmi jednoduchý – vyberete si místo, kde chcete zaparkovat, zvolíte délku parkování a koupíte si parkovací lístek, který se poté zobrazí jak v historii plateb, tak na úvodní obrazovce. Při prvním použití je uživatel požádán o registraci platební karty a následně je přesměrován na zabezpečenou bránu ČSOB, kde provede vratnou inicializační platbu 1 Kč.

„Řešení od ČSOB pomáhá efektivnějšímu řízení měst a obcí, snižování nákladů a zlepšení podmínek pro život občanů i podnikání firem. Udržitelný rozvoj moderních měst je podle nás podmíněn investicemi do tzv. smart city projektů. Také proto jsme partnerem bezpečnosti platebních transakcí aplikace Click Park,“ říká Jan Kubíček, ředitel strategických partnerství ČSOB.     

Parkování s aplikací je jednoduché a rychlé, což ocení nejen řidiči, ale i samotná města. Aplikace je připravena pro všechna města v České i Slovenské republice. Ještě letos se očekává zavedení do 50 měst, v další fázi pak vstup na zahraniční trhy, zejména do Polska a Maďarska. V nejbližší době se navíc objeví nové funkce, které rozšíří informace o parkování a umožní zaparkovat i na parkovištích se závorou. Součástí dodávky chytrého parkování městům je i kontrolní aplikace pro městskou policii. Jedná se o program, který dokáže zkontrolovat až 40 registračních značek za minutu, ihned zaslat informaci o případném přestupku do softwaru městské policie i vytisknout oznámení o přestupku.