Český startup AnyoneGo vylepšil unikátní invalidní vozík pro hendikepovaná domácí zvířata vyráběný pomocí 3D tisku

Jediné řešení svého druhu na světě lze vyrobit zcela na míru každému zvířeti

Brno, 10. října 2017 – Český startup AnyoneGo dnes představil další variantu svého unikátního invalidního vozíku AniGo pro domácí zvířata. Po předchozím typovém provedení, určeném pro zvířata s nulovou hybností zadních končetin, nyní dokončil vývoj varianty pro zvířata s amputací zadních nohou. Současně začíná pracovat na variantě pro zvířata, která ztratila hybnost v obou pravých nebo levých končetinách.

Model AniGo je prvním a jediným komerčním vozíkem pro invalidní zvířata na celosvětovém trhu, který lze vyrábět prostřednictvím 3D tisku zcela na míru velikosti zvířat a druhu jejich postižení, a navíc jej lze jakkoli přizpůsobit požadavkům zákazníků na barevný design. Vylepšený vozík AniGo dnes bude k vidění na Mezinárodním strojírenském veletrhu v Brně v pavilonu E v předsálí konference o 3D tisku, jejímž je společnost AnyoneGo partnerem.

Rychlejší zavádění inovací

Invalidní vozík AniGo představuje na trhu s pomůckami pro hendikepovaná zvířata revoluční novinku. Zatímco příslušenství starších typů se přizpůsobovalo zvířatům pouze v omezené míře, AniGo je zcela od počátku vyráběn na míru konkrétním zvířecím „uživatelům“. Název vznikl spojením slov Animals Go, tedy zjednodušeně zvířata v pohybu. „Produkt cílíme především pro nejrozšířenější domácí plemena, tedy psy a kočky, bez ohledu na míru jejich hendikepu. Jeho unikátní konstrukce ale umožňuje využití i pro další zvířata,“ popisuje všestrannost výrobku šéf vývojového týmu a spoluzakladatel společnosti AnyoneGo Jan Jiránek.

Vozík AniGo je přelomový v řadě ohledů. Kromě maximální možné míry přizpůsobení se uživateli zaujme také způsobem produkce. Téměř všechny součásti se totiž vyrábí pomocí 3D tiskáren, což přináší řadu výhod. Kromě toho, že každý díl lze vyrobit přesně pro konkrétní zvíře, dochází i ke zkrácení výrobní doby. Časová úspora a tím pádem i zlevnění se navíc promítá i do zavádění případných inovací. Odpadá totiž zdlouhavé a drahé vyrábění nových odlitků pro jednotlivé díly. Vše lze zařídit úpravou programu, který 3D tiskárny ovládá.

Prémiová verze s technologií budoucnosti

Vozík AniGo lze snadno složit a přenést při zachování nejlepší možné kombinace pevné konstrukce a minimální hmotnosti. Pro výrobu jsou využívány špičkové nealergenní materiály – ve standardní verzi se jedná o plast, náročnější zákazníci si ale mohou objednat i odolnější kompozitové tělo obsahující výztuž z jemných uhlíkových vláken. „Použité materiály zaručují, že konstrukce vozíku je nejen maximálně pevná a odolná, ale zároveň lehká, takže se pohodlně přenáší,“ vysvětluje Tomáš Soóky, ředitel společnosti 3Dwiser, která byla vývojovým partnerem společnosti AnyoneGo a dodavatelem 3D tiskáren Ultimaker 2 i tiskového materiálu.

Komerční prodej i zakázkový vývoj

Zákazníci, kteří chtějí svému domácímu invalidnímu zvířátku znovu umožnit takřka plnohodnotný pohyb, se mohou prostřednictvím kontaktního formuláře na webu www.anyonego.cz obrátit na tým společnosti AnyoneGo a specifikovat svoje individuální potřeby. Po upřesnění doplňkových parametrů, především druhu zvířete, jeho plemene a postižení, si pak mohou objednat unikátní vozík AniGo na míru jejich zvířeti v jakékoli barevné kombinaci.

Náklady na výrobu vozíku AniGo se odvíjejí od velikosti zvířete a kombinace výrobních materiálů. Cena začíná na částce 12 490 Kč.

O společnosti AnyoneGo

Český startup AnyoneGo vznikl v roce 2016 a zaměřuje se na vývoj zdravotních pomůcek pro hendikepované. Využívá nejmodernější technologie, které dokážou zajistit spolehlivou a cenově nejvýhodnější výrobu zdravotnických pomůcek navrhovaných na míru potřeb jednotlivých zákazníků. Společnost AnyoneGo tvoří dvě divize, které oddělují vývoj zdravotnických pomůcek pro hendikepované osoby a zvířata. Další informace jsou k dispozici na webu www.anyonego.cz.