Nový 65″ OLED Philips je uměleckým dílem

Praga, 12. října 2017 – Společnost TP Vision, výrobce televizorů Philips, představila svůj již v pořadí třetí OLED televizor, který diváky ohromí obrazem i designem. Tento televizor kombinuje nejnovější OLED panel s technologií Philips P5 Perfect Picture a třístranným Ambilightem, a stává se tak novou vlajkovou lodí televizorů značky Philips, která stanovuje nový standard kvality obrazu.

Hlavní znaky:

    • Extrémně tenký OLED panel s širokým barevným gamutem.
    • Špičkový procesor P5 Perfect Picture pro zpracování obrazu.
    • Standardy UHD Premium a HDR Perfect.
    • Třístranný Ambilight plynule navazující na obrazovku OLED s tenkými rámečky
    • Čtyřjádrový procesor spolupracující s Android TV™.
    • Zvukový systém 6.1 chytře integrovaný do stojánku televizoru.

 

  • Držitel evropské ceny Red Dot za design vyrobený ze skla, hliníku a látky reproduktoru od evropského výrobce Kvadrat

 

Úroveň černé, barva a pohyb – tady OLED vede

Technologie OLED, procesor P5 a Ambilight v novém modelu OLED série 9000 je perfektní kombinací.

Schopnost televizorů OLED zcela vypnout zdroj světla v každém pixelu umožňuje reprodukci nekonečné úrovně černé barvy.

Tento nový Philips OLED televizor dokáže vyprodukovat maximální jas 900 nitů a zajišťuje jedinečný kontrastní poměr, u kterého produkuje velmi jasné i velmi tmavé prvky obrazu současně na jedné obrazovce.

Produkce čistých černých úrovní také umožňuje OLED modelu nabízet přesnější a živější zobrazitelnou barevnou paletu. Model série 9 zobrazuje mimořádně široký barevný gamut (99 % DCI-P3).

Model OLED série 9 s úhlopříčkou 65″ nabízí oproti LCD televizorům s bočním podsvícením výrazně lepší pozorovací úhly a poskytuje velmi konzistentní jas, barvu a kontrast, ať už se díváte na televizor odkudkoli.

A konečně, televizory OLED jsou typicky více než 100krát rychlejší než tradiční LCD televizory a poskytují rychlou odezvu, díky které je pohyb vždy ostrý.

OLED a P5 – Perfektní partnerství

S novým procesorem Philips P5, který již dosáhl 50% vylepšení výkonu oproti předchozímu – a stále působivému – procesoru Perfect Pixel Ultra HD, není překvapením, že televizor Philips OLED série 9 dosahuje nejvyššího skóre indexu výkonu obrazu s hodnotou 3800 PPI.

P5 má výkon srovnatelný s pěti procesory v jednom, který je nezbytný pro pohodlné zpracování velkého množství dat obsažených v 4K obrazu. P5 analyzuje, rekonstruuje a individuálně řeší každou z pěti proměnných, které definují kvalitu obrazu: vylepšení zdroje signálu, ostrost, barvu, kontrast a pohyb.

Videosignál pro televizory je zatížen obtěžujícími vizuálními nedokonalostmi, především šumem a artefakty. P5 Source Perfection je opravuje, čímž dochází ke snížení úrovně šumu, aniž by ovšem došlo k obtěžujícímu rozostření zpracovávaného obrazu. Výsledná kvalita zpracovávaného videa se zvyšuje rozšířením z osmibitového na téměř 14bitové rozlišení.

Mnoho zdrojů obsahu má mnohem nižší rozlišení, než je kvalita 4K, kterou mohou dnešní obrazovky zobrazovat. P5 Perfect Sharpnest Resulution Upscaling a Detail Enhancer převádějí obsah na ostřejší Ultra HD obraz s větší hloubkou.

Již tak výjimečný kontrast panelu se dále vylepšuje systémem P5 Perfect Contrast pracujícím na více zónových úrovních v rámci obrazu a ve spolupráci s technologií Philips Micro Dimming Perfect, která rozšiřuje kontrastní rozsah s průzračnějším jasem a hlubšími černými barvami. Výsledkem je obraz s větší hloubkou při zachování všech detailů. To vytváří pocit, že je divák přímo součástí děje.

Vynikající reprodukce barev díky přirozenému širokému barevnému gamutu panelu OLED je dále vylepšena systémem Philips P5 Perfect Color se 17bitovým barevným boosterem a inteligentním zpracováním barev. To v důsledku přináší intenzivnější, živější barvy a přirozenější tóny pleti.

Ostrost pohybu také nastavuje nový standard díky inherentní rychlosti panelu OLED a neuvěřitelnému procesnímu výkonu čtyř miliard pixelů technologie Philips Perfect Natural Motion. Ta zajišťuje, že i velmi rychle se pohybující snímky Ultra HD jsou reprodukovány přirozeně při zachování výjimečné ostrosti.

Ambilight – lepší spojení

Integrace Ambilightu dosahuje u televizoru OLED série 9 s úhlopříčkou 65″ nové úrovně díky ultratenkým rámečkům, z kterých obraz plynule přechází do záře Ambilightu. Trojstranný systém Ambilight Spectra XL dokáže dále zvýšit výjimečné barevné souznění televizoru a obrovský kontrastní poměr při vytváření mnohem lepšího zážitku ze sledování, než tomu bylo dříve.

Designové řešení zvuku

Vlajková loď, 65″ OLED řady 9 odráží zaměření společnosti na vynikající evropský design a řemeslný um, které rozšiřují rafinované proporce a krásné používané přírodní materiály.

Řemeslné zpracování je zdůrazněno podstavcem modelu a jeho extrémně těsným usazením k panelu OLED a inovativním začleněním vynikajícího vysoce kvalitního 60W zvukového systému 6.1, integrovaném ve stojánku.

Systém je vybaven šesti zvukovými měniči zabudovanými v hliníkové liště pod obrazovkou OLED, pokrytými tkaninou od špičkového výrobce designových textilií společnosti Kvadrat. Toto řešení zaručuje čisté podání středních a vysokých tónů, zajišťuje přenos mimořádných detailů, a reproduktor Triple Ring s integrovaným basovým portálem umístěný na zadní stěně televizoru se stará o špičkové podání nejhlubších tónů. Oddělitelnou zvukovou základnu lze položit buď na desku stolu nebo připevnit na stěnu. V obou případech je zachována nadstandardní kvalita zvuku.

Android Smart

OLED série 9 je vybavený operačním systémem Android 6, čímž poskytuje přístup ke všem aplikacím a službám, orientovaným na použití v chytrých televizních přijímačích prostřednictvím obchodu Google Play Store a v současné době doplňuje nabídku Philips Smart TV. Bezproblémové ovládání a rychlá navigace jsou možné díky výkonnému čtyřjádrovému procesoru a pokročilému dálkovému ovládání s klávesnicí QWERTY, swipe padu a technologii rozpoznávání řeči.

Fotografie: https://www.flickr.com/search/?text=oled9seriesphilips

O společnosti TP Vision

Společnost TP Vision je exkluzivním držitelem exkluzivní licence pro Philips TV segment a silným hráčem zaměřeným na oblast vizuální digitální zábavy. TP Vision se zaměřuje na vývoj, výrobu a marketing televizorů Philips v Evropě, Rusku, na Středním Východě, v Brazílii, Argentině, Uruguayi, Paraguayi a ve vybraných státech Asie a Tichomoří. V TP Vision se spojuje dokonalý design a zkušenosti v oblasti inovací Philips TV s precizní výrobou, flexibilitou a rychlostí TPV Technology. Díky tomuto spojení společnost přináší na trh vysoce kvalitní televizní přístroje: chytré a snadno ovladatelné, s důrazem na sofistikovanost a styl. Společnost při vývoji svých přístrojů myslí na to, aby uživatelům přinášela jen výjimečné televizní zážitky. S televizory Philips se TP Vision stala světovou jedničkou v oblasti prodeje hotelových televizí. TP Vision je exkluzivním držitelem licence značky pro Philips TV segment ve všech zmíněných státech. Společnost je ze 100 % vlastněná TPV, světovým lídrem ve výrobě monitorů a LCD se sídlem v Číně. Společnost TPV Group dlouhodobě posiluje svou pozici na světovém trhu díky využití dlouholetých zkušeností s vývojem, produkcí, logistickou efektivitou a kvalitou. TP Vision zaměstnává okolo 2 000 lidí na několika místech po celém světě.

 

Sledujte nás také na sociálních sítích:
Facebook: https://www.facebook.com/PhilipsTVCzech
Twitter: https://twitter.com/tpvision
YouTube: https://www.youtube.com/TPVisionCorporate  

Instagram: https://instagram.com/philipstvs