Změny ve vedení vydavatelství VLTAVA LABE MEDIA

Praha, 24. října 2017 – K 1. lednu 2018 dochází ke změnám ve vedení společnosti VLTAVA LABE MEDIA a.s. (VLM). Současný generální ředitel Michal Klíma ze společnosti odchází, novým generálním ředitelem se stává finanční ředitel VLM Vít Nantl.  

„Děkuji Michalovi Klímovi za odvedenou práci. I díky němu VLM úspěšně zvládla významné změny v produktech i organizaci společnosti, má jasně definovanou strategii a kompetentní manažerský tým. Pro Pentu jsou mediální investice součástí strategických platforem. Vítu Nantlovi a celému týmu VLM přeji hodně úspěchů,“ řekl Zdeněk Kubát, investiční ředitel Penta Investments.

Vít Nantl pracoval řadu let pro Penta Investments jako ředitel odboru analýz, kdy kromě řízení pražského a bratislavského týmu zodpovídal za nastavení finančního reportingu včetně přípravy rozpočtů a spolupracoval s finančními řediteli firem patřících do investiční skupiny.  Před tím vedl analytický tým PPF Investments a také pracoval ve společnostech Tacoma Consulting a Newton.  Pozici finančního ředitele VLM  Vít Nantl zastává od letošního března.

„VLM je ve stadiu změny z tradičního vydavatelství založeného především na příjmech z prodeje a inzerce na moderní mediální společnost pracující sofistikovaně s daty. Svým čtenářům musí nabízet kvalitní vyvážený obsah, inzerentům pak vhodná řešení a dobré partnerství. Naším cílem je nadále posilovat postavení VLM jako jedné z největších mediálních firem na trhu, zabezpečit její dlouhodobou profitabilitu a stabilitu a současně budovat značku VLM tak, aby byla synonymem atraktivního a vyhledávaného zaměstnavatele,“ uvedl Vít Nantl.

 

VLTAVA LABE MEDIA a.s. je druhé největší české vydavatelství s tržním podílem 17 % trhu. Je součástí investiční skupiny Penta Investments, do které patří i největší slovenské vydavatelství News & Media Holding. VLTAVA LABE MEDIA vydává Deník, nejčtenější zpravodajský deník v České republice a lifestylové tituly Glanc, Story, Gurmet, Kondice, National Geographic, dvouměsíčník Kreativ Praktická žena, tradiční tituly Týdeník Květy, Vlasta, Překvapení a měsíčník Dům a zahrada. VLTAVA LABE MEDIA vydává největší počet televizních časopisů TV magazín, TV star, TV mini, TV expres a Křížovkář TV magazín. Součástí portfolia jsou onlinové tituly www.denik.cz, www.dotyk.cz, www.kafe.cz, www.tipcars.com, www.cars.cz a www.automix.cz.