Fotoaparát Nikon D850 získal doposud nejvyšší hodnocení DxOMark za obrazový snímač plnoformátové digitální jednooké zrcadlovky – 100 bodů

Amsterdam, Nizozemsko, 2. listopadu 2017: Společnost Nikon s potěšením oznamuje, že Nikon D850 získal doposud nejvyšší hodnocení DxOMark za obrazový snímač plnoformátové digitální jednooké zrcadlovky – 100 bodů.

Fotoaparát D850, který je první digitální jednookou zrcadlovkou Nikon vybavenou obrazovým snímačem CMOS formátu FX s technologií přímého osvětlení fotodiod a extrémně vysokým rozlišením 45,7 Mpx, dosáhl rekordního hodnocení v přísných testech DxOMark.  

Analýza laboratoře DxOMark vyzdvihla vynikající obrazovou kvalitu a možnosti citlivosti ISO tohoto fotoaparátu a uvádí, že „díky použití obrazového snímače typu BSI u digitální jednooké zrcadlovky Nikon formátu FX s extrémně vysokým rozlišením 45,7 Mpx se kvalita snímků pořízených fotoaparátem Nikon D850 vyrovná kvalitě středoformátových fotoaparátů a často je i překoná“ a „vytváří tak svoji vlastní kategorii, co se obrazové kvality týče“.

Dirk Jasper, Product Manager u společnosti Nikon Europe, uvedl: „Fotoaparát D850 stanovil nový standard kvality obrazu. Dosud nejvyšší hodnocení DxOMark je toho důkazem“.

DxOMark je důvěryhodný průmyslový standard nezávislých měření obrazové kvality objektivů, fotoaparátů a chytrých telefonů. Celkové hodnocení obrazového snímače DxOMark zahrnuje tři složky: barevnou hloubku při portrétní fotografii, dynamický rozsah při fotografování krajiny a citlivost ISO za špatných světelných podmínek při fotografování sportu, divokých zvířat a dalších akčních záležitostí.

Hodnocení ve výši 100 bodů je skvěle načasované, protože Nikon oslavuje v tomto roce 100. výročí svého založení.

Kompletní test DxOMark je k dispozici zde.

www.dxomark.com