CRA spouští nové ICT služby – rozšiřují regionální datová centra a míří k hybridnímu cloudu

Praha, 13. listopadu 2017 – České Radiokomunikace (CRA) se v oblasti ICT stále posouvají dopředu. Zákazníkům nabízejí nové služby a získávají nové klienty. V oblasti datových center pokračují CRA ve své strategii postupného budování regionálních datových center a regionálních privátních sálů. CRA mají také první zákazníky využívající novou službu privátního cloudu a míří k hybridnímu cloudu. Tržby CRA v oblasti ICT se zvyšují o desítky procent ročně. Mezi nejnovější klienty patří společnosti Alza.cz, DATART INTERNATIONAL, Pojišťovna České spořitelny, Web4U nebo Teleperformance CZ.

CRA pokračují v naplňování dlouhodobé strategie budování regionálních datových center a jejich rozvoji. Aktuálně CRA provozují regionální datové centrum v Brně a ve Zlíně a v lednu 2018 bude spuštěn komerční provoz regionálního datového centra v Pardubicích, konkrétně privátní sál pro klienta Pojišťovna České spořitelny. Primárním účelem těchto datových center je poskytnout zákazníkům záložní lokalitu pro jejich vlastní serverovny. Mohou ale samozřejmě sloužit jako lokalita primární. Cílem CRA je postupně vybudovat regionální datové centrum v každém kraji. CRA také kontinuálně investují do inovací a zabezpečení datových center.

„Do našich datových center neustále investujeme. Každoročně se investice pohybují v řádech desítek milionů korun. Část investic v této oblasti směřuje do regionů, kde je stále větší poptávka po kvalitních, spolehlivých a především bezpečných službách v oblasti péče o data. Vycházíme tak vstříc zákazníkům, kteří chtějí lokality uložení svých dat dobře fyzicky dostupné,“ upřesňuje Miloš Mastník, obchodní ředitel CRA.

V uplynulých měsících získaly CRA řadu nových klientů. Mezi nové zákazníky datového centra se řadí např. společnosti Alza.cz nebo DATART INTERNATIONAL, který kromě služeb serverhousingu využívá i privátního datového připojení. Dalším významným klientem v oblasti serverhousingu je i společnost Web4U, poskytovatel webhostingu a serverhostingu, a Martin Macho, technický ředitel ze společnosti Web4U uvádí: „Našim zákazníkům se snažíme poskytovat kvalitní a spolehlivé služby. Při hledání partnera a prostoru pro data nejen naše, ale především data našich zákazníků jsme tedy byli velmi nároční. U Českých Radiokomunikací se můžeme spolehnout na záruku robustních a stabilních služeb a infrastruktury a jejich spolehlivost.“

V oblasti cloudu nejnověji rozšiřují CRA své služby o CRA Business Cloud Private. Jedná se o unikátní služby, které spojují výhody virtuálního cloudu na principu Pay-As-You-Go a plně privátního, dedikovaného cloudu. Zákazník platí podle reálného využití služeb a současně disponuje oddělenou infrastrukturou s odlišným nastavením a úrovní izolovanosti, jako v případě privátního prostředí. Jako první tuto službu využívá společnost Teleperformance CZ.

V současné době směřují cloudové služby CRA také k modelu hybridního cloudu, ten nabídne efektivní propojení vlastní infrastruktury zákazníka se službami CRA Business Cloud. Zákazník bude moci využívat svou, již investovanou, infrastrukturu a zároveň cloud od CRA jako službu. To vše dle aktuálních potřeb a v jednom, plně integrovaném prostředí.

České Radiokomunikace a.s. (CRA) jsou leaderem v poskytování digitální infrastruktury. Kromě vysílacích služeb se firma zaměřuje na propojování světa televize, rádia a internetu. Provozuje vlastní datová centra a svým zákazníkům poskytuje špičkový výpočetní výkon. CRA disponují vlastní optickou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.

Stáhněte si aplikaci CRA vše o produktech, interaktivně na jednom místě: