Creative Dock pomáhá E.ONu se solárními projekty – nově spouští Virtuální baterii

Společnost Creative Dock, která staví produkty a firmy pro české i mezinárodní korporace, a energetická společnost E.ON představují nový projekt prvního cloudového úložiště solární energie v ČR – Virtuální baterie. To umožní využít energii ze solárních panelů na 100 % bez nutnosti investice do fyzického skladování.

2017-05-17 10_24_14-CreativeDock _ Originalitu máme v krvi

Jedná se o další z řady projektů v oblasti solární energie, na kterých se obě společnosti podílejí. Jedním z posledních zajímavých produktů je také například E.ON Solar, který dokáže jednoduše na základě zadání adresy spočítat úsporu domácnosti. Následně nabízí možnost přípravy dokumentace, zajištění energetického posudku, vyřízení dotace a ve neposlední řadě také samotnou instalaci solárních panelů. Od spuštění projektu si možnou úsporu nechalo spočítat přes 22 000 domácností, o detailní nabídku jich požádalo 1 700.

“Po posledních několika letech, kdy jsme zaznamenali výrazné snížení zájmu o solární panely nyní naopak sledujeme, že Češi začínají opět zvažovat pořízení fotovoltaiky pro pokrytí vlastní spotřeby energie” vysvětluje Luboš Vrbata ze společnosti E.ON..

Virtuální baterie

Virtuální baterie by měla přinést domácnostem využití až 100 % energie z vlastní střechy, zvýšit energetickou soběstačnost a tím i nezávislost na výkyvech cen energie. Zákazníci budou moci sledovat svoji spotřebu v reálném čase na webu a do budoucna také v mobilní aplikaci. Lepší ochranu jejich investice zajistí funkce monitoringu funkčnosti a výkonnosti, která v případě poruchy panelů zašle zákazníkovi upozornění.

“V oblasti inovací v energetice obecně vidíme budoucnost a proto jsme velmi rádi, že ji můžeme spoluvytvářet. E.ON Solar a Virtuální baterii vnímáme jako skvělý začátek. Už nyní však plánujeme další zajímavé projekty, které přinesou nové možnosti práce se solární energií a posunou nás zase o krok dál, říká Radomil Valeš ze společnosti Creative Dock.

Projekt, který je v současné době v pilotní fázi, cílí na ekologicky smýšlející klienty, kteří chtějí zároveň uspořit peníze.

Jak Virtuální baterie funguje?

Zákazníci se už nemusí obávat, že energii, kterou vyrobí prostřednictvím vlastních solárních panelů, nespotřebují. S pomocí Virtuální baterie ji jednoduše pošlou do sítě přes virtuální úložiště a následně jim vůči zaslanému množství bude započteno vše, co naopak později sami spotřebují, když nebudou zrovna vyrábět.

Fotovoltaika se posouvá stále kupředu, proto se i my snažíme přinášet inovativní řešení, která zjednoduší využití solární energie, našim zákazníkům ušetří peníze a čas a zároveň budou šetrné k životnímu prostředí. Jsem velmi rád, že se nám společně s Creative Dockem podařilo projekt úspěšně dotáhnout až do této fáze a doufám, že v budoucnu přinese českým domácnostem zcela nový pohled na využití solární energie,” vysvětluje Martin Záklasník, CEO ve společnosti E.ON.

Projekt brzy nabídne zákazníkům také zajímavé doplňkové služby jako je například analytika dat, statistiky nebo monitoring produkce a technické nezávadnosti. Ten bude sloužit mimo jiné ke sledování případného  poklesu výroby oproti očekávání. V případě, že bude nižší, zákazník dostane upozornění společně s nabídkou servisní kontroly. Pokud bude produkce v souladu s očekáváním avšak dlouhodobě pod průměrem, než by mohla být, E.ON nabídne zákazníkovi konzultaci a pomůže mu s následnou optimalizací nastavení panelů.

O Creative Dock

Creative Dock Martina Pejši je firma, která staví další firmy. Zaměřuje se na vytváření startupových projektů pro velké korporace a investory. V jeho rámci vzniklo již několik malých firem, které na trh přinášejí inovativní služby obvykle postavené na jednoduché online platformě, kvalitní zákaznické péči a originální komunikaci.

Mezi projekty vytvořené v Creative Docku patří nedávno spuštěné HoppyGo, ActivePass, Zonky, Sečteno, Single Case, KupNajisto a další. V současné době v Creative Docku pracuje 250 lidí, kteří pracují na jednotlivých projektech.