S-POWER válcuje trh se střešními fotovoltaikami

Praha 21. listopadu 2017 – Firma S-POWER, specialista na domácí fotovoltaiky, právě překonala hranici 350 uzavřených smluv jen za letošní rok. Tím potvrzuje prvenství na trhu i náskok před největším konkurentem, kterým je solární divize energetického gigantu ČEZ. Od spuštění dotačního programu Nová zelená úsporám instaloval S-POWER 450 malých fotovoltaických elektráren, což je zhruba o polovinu více než ČEZ.

„Od svého vstupu na český trh sledujeme rostoucí zájmem domácností o vlastní zdroj energie. Je to dáno všeobecným trendem i poklesem pořizovací ceny. Ten ještě umocňuje námi garantovaná dotace Nová zelená úsporám. Riziko, že by ji klient nemusel získat, bereme kompletně na sebe,“ uvádí jednatel firmy S-Power Jaroslav Šuvarský a doplňuje: „Dalším plusem je rychlá realizace. Instalaci provádíme během jednoho až dvou dnů, přičemž klienta celá akce omezuje jen minimálně.“

Osmiletá návratnost

Řešení společnosti S-POWER se nejlépe uplatňují u rodinných domů, pro které je navrhuje na míru. Prokazatelně snižují výdaje za elektřinu, posilují energetickou nezávislost a přinášejí i výrazný ekologický efekt.

„Sestavy navrhujeme tak, aby zákazníci využili minimálně 70 % vlastní vyrobené energie. Investice do fotovoltaiky se klientům za určitých podmínek vrátí i do osmi let. Podle navrženého výkonu vygeneruje fotovoltaika na rodinném domě 2 až 5 MWh elektrické energie ročně, což odpovídá úspoře 8 000 až 21 000 korun a poklesu produkce emisí CO2 přibližně o 4,7 tuny,“ vysvětluje Jaroslav Šuvarský.

Pojistka proti blackoutu

Novou vlnu zájmu S-POWER zaznamenal na přelomu října a listopadu, kdy kvůli vichřici zůstaly statisíce lidí bez proudu. Ukázalo se, že tento výpadek bez problémů přestály domácnosti, které si připlatily za nákladnější model a namísto do ohřevu vody ukládají vyrobenou solární energii do baterií.

Tuto zkušenost potvrzuje i příběh jednoho ze zákazníků. Nebýt fotovoltaiky, určitě bychom s rodinou jednodenní výpadek tak komfortně nepřečkali. Fungovaly nám kombinovaná lednice, samostatný mrazák, Wi-Fi, vybraná světla i zásuvky. Uvařili jsme si čaj, kávu, mohli jsme sledovat televizní zpravodajství – dokonce i když bylo zataženo. S přibývající denní dobou rostl osvit a s ním i výkon panelů. Stav baterií nikdy neklesl pod 60 %,“ uvedl Jan Houžvička z okresu Praha-Východ.

 

O společnosti S – POWER

Technologická společnost S-POWER působí na trhu od roku 2008. Do roku 2016 nainstalovala více než 500 fotovoltaických elektráren o celkovém výkonu 3,5 MWp na střechách rodinných domů nebo komerčních objektů. Kromě České republiky působí také ve Velké Británii, kde realizovala přes 200 instalací fotovoltaických elektráren 
o celkovém výkonu 1,4 MWp. S-POWER je rovněž provozovatelem internetového portálu Solaros.cz, který se stará o komplexní výkaznictví související s provozem fotovoltaických elektráren. Více informací naleznete na www.s-power.cz.