Od Black Friday nabídne AQ reprosoustavy Wega 78 ve zvýhodněné sadě se zesilovačem Pro-Ject MaiA

Akční sada snižuje náklady na vstup do světa skutečného Hi-Fi o více než 10 %

Červenka, 23. listopadu 2017 –  Český výrobce reproduktorů Acoustique Quality představil v rámci Black Friday výhodnou sadu obsahující designové reprosoustavy AQ Wega 78 a zesilovač Pro-Ject MaiA. Ten nabízí nejen dostatečný výkon, ale také všestrannou konektivitu. Fanoušci kvalitního zvuku tak mohou využít jak tradiční analogové vstupy, tak moderní digitální připojení pomocí optického kabelu, koaxiálního kabelu i USB. Díky vestavěnému Hi-Res D/A převodníku se pak mohou těšit na poslech až v kvalitě 24bit/192 kHz. Nechybí ani MM předzesilovač pro přímé propojení s gramofonem a Bluetooth s podporou aptX.

Zvýhodněná sada, obsahující vše potřebné pro poslech ve vysoké kvalitě, bude dostupná na stránkách www.aq.cz od Black Friday (24.11.2017) za cenu 30 000 Kč.

AQ Wega 78: Promyšlený design pro skvělý zvuk

Reprosoustavy AQ Wega 78 jsou ryzí ukázkou čistého designu, který na první pohled podtrhuje funkční stránku ozvučnic s ořechovou dýhou, propůjčující každé reprosoustavě jedinečný vzhled. Lichoběžníkový tvar skříně zajišťuje zvýšení pevnosti bez negativního dopadu na hmotnost soustavy a zároveň brání vzniku parazitního stojatého vlnění. Funkční detail podtrhují efektně zúžené podstavce spočívající na třech odhmotňovacích hrotech, které potlačují přenos vibrací do podlahy. Pozitivním důsledkem jsou konkrétní, transparentní basy, které i přes svou sílu nezahlcují zbytek frekvenčního pásma. Zajímavým detailem je také zapuštěné uložení reproduktorů do efektně černého sendvičového čela, které má spolu se zaoblením otvorů pro reproduktory pozitivní dopad na směrovost reprosoustav. AQ Wega 78 se pyšní i výhybkou, která je ručně pájená technologií součástka na součástku a dělí frekvenční pásmo pro středobasovou sekci dvou 6palcových reproduktorů s kovovou membránou a výškový reproduktor Vifa, jehož lehoučká vzduchová cívka kmitá v poli neodymového magnetu s úžasnou přesností.

Pro-Ject MaiA: Kompaktní, úsporný a všestranný

Celokovové šasi s rozměry 206 x 36 x 200 mm může klamat, ale 1850 g zesilovač dokáže skutečně mnoho. Při zapojení s AQ Wega 78 se může pochlubit sinusovým výkonem 25 W a odstupem signál/šum větším než 90 dB. Ve výbavě nechybí Bluetooth s podporou aptX, vestavěný MM předzesilovač pro přímé připojení gramofonu ani digitální vstupy Hi-Res D/A převodníku 24bit/192kHz. Ty ocení každý, kdo jako zdroj používá PC, televizor, nebo blu-ray přehrávač. Pro případ nočního poslechu nechybí ani sluchátkový výstup. Pro-Ject MaiA disponuje dokonce i výstupem pro druhou zónu, nebo subwoofer. Ten ale ve spojení s AQ Wega 78 nebude třeba, reprosoustava rozburácí obývací pokoj i bez něj.

O firmě AQ

Firma AQ s.r.o. působí na trhu s audiem od roku 1995, kdy se její zakladatelé rozhodli proměnit svou lásku ke kvalitnímu zvuku v podnikání. Základní myšlenkou firmy, které se stále drží, je výroba vysoce kvalitních Hi-Fi reproduktorů, jejichž vývoj i výroba  stále probíhá v mateřské továrně v obci Červenka. Zakladatelé firmy a konstruktéři tak mají plnou kontrolu nad výběrem komponent a materiálů pro konstrukci reprosoustav, které se pyšní úžasným poměrem kvality a ceny.
Jak se dařilo budovat prodejní síť obchodních partnerů, začala firma do své nabídky přidávat i další produkty, příslušenství reprosoustav, jako kabely, stojany, držáky a podobně. Postupně se v nabídce začaly objevovat i další značky. První byl dnes již celosvětově známý výrobce gramofonů Project, jehož gramofony se vyrábí rovněž České Republice. Později přibylo i mnoho dalších značek z oblasti kvalitního audia.

O společnosti Pro-Ject

Firma Pro-Ject patří k absolutní světové špičce ve výrobě gramofonů pro Hi-Fi a High-end aplikace. Majiteli a zakladateli firmy Heinzi Lichteneggerovi se podařilo navázat na tradici výroby gramofonů v Litovli v České Republice. Filozofie konstrukce je maximálně podřízena co nejlepšímu výslednému zvuku. Zákazník tak může vybírat z širokého portfolia technologicky špičkových gramofonů, které stojí na více než 25 letech zkušeností společnosti Pro-Ject.

O prodejně AUDIObest

Specializovaná prodejna AUDIObest je skvělým místem pro každého milovníka hudby a kvalitního zvuku. Nabízí komfort soukromé poslechové místnosti, ve které má každý možnost poslechnout si svou oblíbenou hudbu na nabízených produktech v konfiguraci, kterou si sám zvolí. Zároveň se prodejna může pyšnit největší nabídkou kabeláže, gramofonů a také digitálních radiopřijímačů v Praze. Samozřejmostí je pak odborně školený personál, který pomůže vyřešit jakýkoliv problém při plánování a zařizování domácích i firemních audio/video řešení.