Black Friday u O2 zlomil několik rekordů: Na prodejnách se prodalo o 138 % víc chytrých telefonů než loni. Rekord padl i u nových tarifů.

Operátor O2 se letos poprvé zapojil do předvánoční nákupní horečky nazvané Black Friday. V rámci své nabídky navýšil vánoční bonus u telefonů Samsung GALAXY J5 a GALAXY A3, které bylo možné získat o pět tisíc korun levněji.

Během uplynulého víkendu díky tomu O2 prodalo více než trojnásobek chytrých telefonůoproti letošnímu listopadovému dennímu průměru. Celkový prodej všech telefonů na prodejnách meziročně stoupl o 138 %. Uplynulý víkend přinesl rekordy nejen v počtu prodaných mobilních telefonů, ale také v počtu aktivací nové mobilní služby.

Nejprodávanějšími modely byly právě telefony Samsung zařazené do Black Friday nabídky, které se na rekordním celkovém prodeji podílely z téměř 60 %, následovaly značky Huawei a Nokia.

Téměř tři čtvrtiny (70 %) zákazníků si k novému telefonu pořídily i dva kusy příslušenství – nejčastěji tvrzené sklo a zadní kryt. Každý čtvrtý zákazník si pak pořídil paměťovou kartu. Oblíbené jsou také nabíječky a držáky do auta, power banky a sluchátka.

K podpoře Black Friday nabídky O2 využilo i rozsáhlou komunikační kampaň, která zahrnovala televizní a rádiové spoty, online reklamu a i netradiční formáty jako například přebal tištěných titulů MF Dnes, Metro, 5+2 a deník Sport.

Vánoční bonus u O2 na nákup telefonů Samsung, Huawei a herní konzoli Xbox One S je možné využít i nadále a to bez ohledu na to, jakou službu zákazník využívá. Více informací najdete zde.