Datart fandí férové hře

30. 11. 2017 – Český elektro prodejce Datart se stal generálním partnerem projektu Ligové fotbalové asociace videorozhodčí. Chce tak přispět k procesu, na jehož konci bude férovější a atraktivnější fotbal. Zavedení videotechnologie je ve fotbalovém světě jedno z nejdiskutovanějších témat a již tuto neděli bude poprvé v historii české nejvyšší soutěže nasazen videorozhodčí v on-line režimu.

Úkolem videorozhodčího je zkoumat, zda před gólem nedošlo k provinění proti pravidlům. „My v Datartu jsme sami fanoušci fotbalu a projekt videorozhodčího z tohoto pohledu velice vítáme. Věříme, že videorozhodčí přispěje k férovější hře a že se fotbal stane díky této novince ještě akčnější a lákavější pro diváky. Fair play a inovativní novinky podporujeme nejen ve sportu, ale i v našem businessu. Videorozhodčí se postará o atraktivnější fotbal, Datart zase o ten nejlepší obraz a zvuk, “ vysvětlila důvod partnerství Iva Pavlousková, tisková mluvčí Datartu. Revoluční projekt ligového fotbalu podpoří Datart coby generální partner na 3,5 roku. Česká liga se do mezinárodního projektu zapojila společně s dalšími osmi evropskými ligami.

Projekt Ligové fotbalové asociace videorozhodčí se v neděli 3. prosince dočká své další významné fáze. V rámci šestnáctého kola HET ligy mezi AC Sparta Praha a FK Mladá Boleslav bude poprvé v historii české nejvyšší soutěže nasazen videorozhodčí v on-line režimu. Hlavní rozhodčí Karel Hrubeš tak bude moci využít videotechnologie, kterou po dlouhých měsících příprav nasadí Ligová fotbalová asociace do tohoto posledního podzimního utkání.

O společnosti DATART INTERNATIONAL, a.s.

Datart je přední maloobchodní prodejce zaměřený na spotřební elektroniku. Na českém a slovenském trhu působí již od roku 1990. V současné době má 51 kamenných prodejen, 6 Datart kuchyňských studií a 2 e-shopy. Společnost zaměstnává 1 200 pracovníků a disponuje vlastním distribučním centrem. Ve finančním roce 2016/2017 provozní výsledky hospodaření dosáhly 43, 4 miliónů Kč a čistý obrat přes 5,8 miliard Kč.  V tomto roce Datart pokračuje v expanzi, modernizuje jednak stávající a zároveň otevírá nové prodejny.

O LFA

Ligová fotbalová asociace je organizace sdružující profesionální kluby České republiky. Cílem LFA je vyvážené partnerství s FAČR se zaměřením na vhodnější řízení nejvyšších soutěží. Úkolem LFA je vedení profesionální ligy s vlastním organizačním aparátem a profesionálním servisem pro kluby. LFA je partnerem mezinárodních fotbalových institucí ECA a EPFL.