Vánoční stromky před obchody Tesco pořídíte i letos

– Klasické nebo tzv. kontejnerové stromky, jmelí, ozdobné klestí nebo stojánky budou k dostání před obchody Tesca už od začátku prosince.-

Praha, 30. listopadu 2017 – Před vybranými obchody Tesco napříč Českou republikou budou prodejní místa s vánočními stromky a doplňkovým zbožím, a to počínaje prvním týdnem adventním. Ani letos nebudou chybět oblíbené jedle kavkazské, smrk ztepilý i pichlavý, ani borovice černá. Čím dál více popularity zaznamenávají stromky v květináčích nebo stromky kontejnerové, které zákazníci před obchody Tesco také najdou. Klestí, jmelí nebo stojánky budou prodejní místa nabízet také.

Vůbec nejprodávanějším druhem vánočních stromků v Česku je jedle kavkazská, což potvrzuje Václav Koukolíček, tiskový mluvčí společnosti Tesco: „Skoro 65 % všech zákazníků volí právě jedli kavkazskou. Druhou nejoblíbenější volbou je smrk pichlavý, který volí zhruba 15 % kupujících. Stále oblíbené jsou i domácí druhy smrk nebo borovice, které volí 10 % Čechů.“ Většina nabízených stromků je od českých dodavatelů. Jen necelá třetina je z dovozu, především z Dánska.

Ceny stromků jsou obdobné jako v loňském roce. Samozřejmě se ale liší podle regionů a kvality každého stromku. Standardní vánoční stromek seženete v cenovém rozpětí od 350 do 900 Kč. „U standardní kvality v nejprodávanějších kategoriích 150 – 200 cm se dají předpokládat následující ceny: jedle kavkazská (600 – 900 Kč), smrk pichlavý neboli stříbrňák (350 – 600 Kč), smrk ztepilý (350 – 400 Kč) a borovice černá (400 – 500 Kč). Nabízet se budou také stromy o výšce přes 2 metry,“ doplňuje Václav Koukolíček.  

Prodeje stromků a doplňkového sortimentu budou probíhat na 67 prodejních místech před obchody Tesco po celé České republice, a to každý den až do Štědrého dne od 9:00 do 21:00. Českými dodavateli stromků jsou BAOBAB – péče o zeleň s.r.o., LEVAN CZ s.r.o. a Pavel Ondráček.

Seznam prodejních míst:

Boskovice Ostrava 2 – Hrabová (EXTRA)
Břeclav Písek
Česká Třebová Plzeň – Rokycanská (EXTRA) – OC
České Budějovice Poděbrady
Dvůr Králové nad Labem Prostějov
Holešov Příbram
Hradec Králové – Rašínova třída Rakovník
Chrudim Rychnov nad Kněžnou
Ivančice Šternberk
Jaroměř Tábor
Jičín Trutnov(EXTRA)
Jihlava Třinec
Kolín Uherské Hradiště
Kroměříž Uherský Brod
Mělník – Vodárenská Uničov
Mikulov Ústí nad Orlicí
Nový Jičín Valašské Meziříčí
Opava – OC Vysoké Mýto
Ostrava 1 – Třebovice – OC Vyškov

O společnosti Tesco Stores ČR

  • Společnost Tesco Stores ČR, a. s. vstoupila na český trh v roce 1996. V současné době provozuje
    v tuzemsku necelé dvě stovky obchodů, 17 čerpacích stanic a 5 obchodních center.
  • V České republice provozuje Tesco také franšízingovou síť Žabka, která čítá více než stovku obchodů.
  • Jako první na českém trhu začalo Tesco v roce 2012 provozovat internetový obchod s potravinami Potraviny on-line. Letos byla tato služba Tesco již podruhé oceněna jako nejdůvěryhodnější značkou roku!
  • Za dobu svého působení na českém trhu Tesco obdrželo řadu dalších ocenění – je například několikanásobným nositelem titulů Hypermarket roku, Obchodník roku, Nediskontní obchodní řetězec roku. V letošním roce získala tři ocenění v soutěži TOP Odpovědná firma.
  • Tesco patří k největším soukromým zaměstnavatelům v České republice. Zaměstnává přes 13 000 lidí.
  • V roce 2013 začaly obchody Tesco spolupracovat s Federací potravinových bank a darují neprodané trvanlivé i čerstvé potraviny potřebným. V současnosti daruje 154 obchodů potravinové přebytky na denní nebo týdenní bázi.
  •  V posledních dvou letech prostřednictvím Nadačního fondu Tesco společnost věnovala více, než 10 milionů korun lokální neziskovým organizacím prostřednictvím programu Vy rozhodujete, my pomáháme.