Studenti VUT opět uspořádali největší ples na Moravě

Brněnské výstaviště hostilo v pátek 1. prosince 2017 největší plesovou událost v Brně i na celé Moravě – Ples VUT, na který dorazily víc jak tři tisíce hostů. Ve dvou výstavních halách (G1 a G2) si tak společně užili zábavu studenti i absolventi této největší technické univerzity. Třetí ročník obnovené plesové tradice VUT byl v mnohém unikátní: žádost o ruku si před zraky tisíců hostů střihl i absolvent Fakulty informačních technologií Vladimír Bobula.

„Letos se ples konal ve dvou propojených halách, což pro nás znamenalo dvojnásobek práce: dva programy, dvě výzdoby atd. Ale všechno dopadlo skvěle. Myslím, že i letošní ročník je důkazem toho, že když se studenti VUT dají dohromady, dokáží velké věci,“ uvedla hlavní organizátorka plesu Anna Kruljacová. První přípravy začaly bezprostředně po konci loňského plesu, od února letošního roku se na celé akci podílelo šest klíčových organizátorů a zhruba sedm desítek dalších studentů pomáhalo. „Jednou z novinek letošního ročníku bylo i to, že všechny lístky do tomboly byly výherní. Pokud si výherce nevylosoval přímo některou z 1340 cen, získal alespoň slevu na služby a produkty od našeho partnera,“ vysvětlila Kruljacová.

Design interiéru měl opět na starosti Architekt světla, což je doktorand z Fakulty stavební Jan Machát. Ten se podílel nejen na návrhu loňské podoby plesu VUT, ale stojí také za Festivalem světla na brněnské hvězdárně, rozsvěcením vánočního stromku na náměstí Svobody nebo festivalem Prototyp. Studenti a absolventi VUT se taky podíleli na finální realizaci: řešili světelné efekty, tvorbu audiovizuálu, přípravu obou pavilonů a někteří byli dokonce součástí doprovodného programu. Kvůli plesu bylo nutné pořídit 360 svíček, potáhnout 2 500 židlí, připravit 327 stolů a nachystat veškeré dekorace, aby se výstavní hala rázem proměnila v kouzelný plesový prostor.

Unikátní atmosféru plesu, kterou si s partnerkou oblíbili už při loňské návštěvě, využil i 25letý Vladimír Bobula. Tento loňský absolvent informatiky na VUT se odvážně rozhodl požádat svou dlouholetou přítelkyni přímo na pódiu o ruku před zraky víc jak tří tisíc hostů. A ona řekla ano! „Když jsme v roce 2015 chystali první koncept obnoveného plesu, doufali jsme, že to bude pro lidi jedinečný zážitek. S Vladimírem jsme se neznali, ale když mi poprvé volal s tímto požadavkem, byla jsem dojatá a ráda jsme mu s přípravou žádosti pomohla. Je pro nás ctí, že si vybral Ples VUT pro tak krásny životní okamžik,“ doplnila Kruljacová.

V rámci programu si návštěvníci mohli užít taneční exhibice, akrobacii na kole nebo světelnou show v podání Dark Side Movement. Vedlejší hala G2 pak patřila elektroswingu a hosté se zapojili i do tanečního workshopu. K dispozici byly také tři fotokoutky nebo speciální rum&whiskey bar. Ceny jídel byly zvýhodněné pro studenty VUT, kteří mohli za jídlo zaplatit i průkazem studenta. „Pro naše vybrané partnery byl k dispozici Business Club VUT, kde byl větší klid pro diskuzi pracovních témat. Zástupci firem tak měli možnost setkat se s vedením univerzity,“ vysvětlila Mariana Tesařová, která spolupracovala na této business sekci.

Že je Ples VUT nejžádanější brněnský ples dokazuje i to, že vstupenky na letošní ročník se podařilo vyprodat za rekordních 11 hodin od spuštění on-line prodeje. Enormní zájem hostů způsobil, že se oba sály vyprodaly prostřednictvím služby smsticket během pár hodin, což byl nejrychlejší prodej vstupenek v novodobé historii pořádání plesu.

Významnými partnery Plesu VUT jsou společnosti Thermo Fisher Scientific, Centrum tisku, e.ON, embedIT, Bandi, PoshMe, město Brno a BVV.