Platba kartou u lékaře už nebude hudbou budoucnosti díky nové službě CGM TERMINÁL

Platba kartou představuje v moderní společnosti neodmyslitelnou součást každodenního života a řada lidí se bez ní prakticky neobejde. Přesto však existují oblasti, kde se nejedná o zcela samozřejmou záležitost, a to například v ordinacích lékařů. Přitom téměř 50 % Čechů by tuto možnost u svého lékaře uvítalo. Proto společnost CompuGroup Medical (CGM) přichází s novou službou CGM TERMINÁL, která přináší velmi jednoduché a komplexní řešení platby kartou do ordinací lékařů. Pacient tak díky ní získá rychlou a velmi pohodlnou metodu placení za provedené výkony.

Platby kartou v dnešní době výrazně převyšují hotovostní transakce. Dle aktuálních průzkumů se všechny platby až ze 3/4 odehrávají právě pomocí platební karty a tento poměr se bude v neprospěch hotovosti dále navyšovat. Přesto však tento způsob úhrady především v ordinacích lékařů nebývá samozřejmou záležitostí. Ať už pacient navštíví svého praktického lékaře kvůli nejrůznějším potvrzením, specialistu či zubaře, kde se doplatky za provedenou péči mohou velmi snadno pohybovat v řádu tisíců, díky službě CGM TERMINÁL se již pochybnosti o dostatečném množství hotovosti stanou minulostí. „Naše nová služba přináší do ordinací jednoduché řešení platby kartou. Díky její plné integraci se stávajícím softwarem lékaře poskytuje řadu unikátních výhod, které u běžného platebního terminálu nejsou k dispozici. Lékař jejím prostřednictvím může nejenom realizovat platební transakce, ale také tisknout průvodky k elektronickým receptům či účtenky s náležitostmi EET, rovněž díky ní získá okamžitý přístup k realizovaným transakcím a přehledovým funkcím. Lékaři se tak opět více uvolní ruce svázané povinnou agendou a pacient navíc získá možnost platit kartou, a to jakoukoliv, což je v dnešní době standardem,“ říká Vladimír Přikryl, generální ředitel CompuGroup Medical ČR.

Komfort pro pacienta a komplexní řešení pro lékaře

Přechod na novou službu CGM TERMINÁL je velice jednoduchý, nevyžaduje návštěvu banky a funguje se stávajícím účtem lékaře. Díky její plné integraci s ambulantním programem není nutné zadávat ručně částku na platební terminál a celou agendu tak zbytečně prodlužovat. Navíc je lékař v každém okamžiku přesně informován o tom, co se odehrává při realizaci platby – má tedy vše pod svou plnou kontrolou, zabezpečeným způsobem dle nejpřísnějších standardů a podmínek vztahujících se na elektronické platby a bankovní transakce. „Bezhotovostní platba je dnes nejpoužívanějším způsobem platebního styku. S rostoucími cenami za výkony, které nejsou hrazeny z veřejného zdravotního pojištění, je možnost úhrady platební kartou žádaná stále častěji. Jsou totiž situace, kdy pacientovi nemůžeme dopředu vypočíst přesnou částku za ošetření, a může se stát, že pacient u sebe nebude mít dostatečnou hotovost. Platební terminál nám i pacientům ušetří čas a nežádoucí stres. Další výhodou nové služby je rovněž její jednoduchost. Odpadne také časté odnášení hotovosti do banky. Pokud je navíc terminál propojen s programem využívaným v ordinaci, je vygenerování platby velmi jednoduché. Já sama používám již 10 let DENTIST+ a propojení platebního terminálu s tímto programem jsem přivítala s nadšením,“ uzavírá MUDr. Daniela Holešová, specialistka na estetickou stomatologii, která se účastnila pilotního provozu CGM TERMINÁLu.

O skupině CompuGroup Medical SE

CompuGroup Medical je jednou z předních světových společností zaměřených na eHealth. S celkovými příjmy okolo 550 milionů eur jsou její softwarové produkty navrženy tak, aby podporovaly všechny odborné a organizační činnosti v lékařských ordinacích, lékárnách, laboratořích a nemocnicích. Informační služby pro všechny subjekty zapojené do procesu poskytování zdravotní péče a sdílení elektronických zdravotních záznamů přispívají k bezpečnější a efektivnější péči o pacienty.

Služby CompuGroup Medical jsou založeny na unikátní zákaznické síti více než 400 000 lékařů, zubních lékařů, nemocnic, lékáren a dalších poskytovatelů služeb. Se zastoupením v 20 zemích a se zákazníky ve 40 zemích po celém světě je CompuGroup Medical společností s jedním z nejvyšších pokrytí mezi poskytovateli služeb elektronického zdravotnictví. Přibližně 4 300 vysoce kvalifikovaných zaměstnanců podporuje inovativní řešení pro stále rostoucí požadavky zákazníků na systém zdravotní péče.

O společnosti CompuGroup Medical Česká republika

Společnost CompuGroup Medical Česká republika vznikla v roce 2009 fúzí softwarových firem, jejichž vlastníkem byla mateřská společnost CompuGroup Medical. Vizí společnosti je plně elektronizované zdravotnictví. Společnost je lídrem tuzemského trhu ambulantních informačních systémů. Poskytuje rovněž softwarová řešení pro nemocnice a laboratoře. S jejími produkty a službami jsou lékaři spokojeni, což potvrzují pravidelné průzkumy. Vnímají ji jako společnost, která je flexibilní, inovativní, zajímá se o problémy a potřeby lékařů a v konečném důsledku jim usnadňuje život. Na pobočkách v Praze, Brně, Pardubicích a Ústí nad Orlicí pracuje 110 zaměstnanců. Společnost CompuGroup Medical Česká republika je od května 2012 členem ICT Unie.