Barbora Čermáková se stala první HR manažerkou softwarové platformy Clever Monitor

První HR manažerkou původně startupové firmy Clever Monitor se od prosince 2017 stala Barbora Čermáková (31).

Před nástupem do Clever Monitoru byla konzultantkou a koučkou v mezinárodní poradenské společnosti Korn Ferry a dříve personalistkou výrobní společnosti Continental Automotive Czech Republic. V obou společnostech byla zodpovědná za komplexní poradenství v oblastech náboru, rozvoje a odměňování zaměstnanců či zefektivňování HR procesů.

Barbora Čermáková je absolventkou Technické univerzity v Liberci, na níž momentálně dálkově studuje magisterský program podnikové ekonomie.

V roli historicky první HR manažerky se ve společnosti Clever Monitor zaměří především na nábor výjimečných osobností z oboru nebo na posílení samotné značky. Ta za poslední půlrok více než zdvojnásobila počet svých spolupracovníků, přičemž investice do lidských zdrojů meziročně ztrojnásobila, a to především díky otevření dalších zahraničních poboček – v Berlíně, New Yorku, Dubaji nebo v Singapuru. Clever Monitor se tak ve druhém kvartále příštího roku rozroste na více než čtyřicet klíčových pracovníků.

Barbora Čermáková se ve svém volném čase věnuje především outdoorovým sportům, ale také módě, koučinku a vlastnímu seberozvoji.

O Clever Monitoru

Stejnojmenný produkt společnosti „Clever Monitor“ je nejkomplexnějším nástrojem přímého marketingu s vlastní umělou inteligencí (Artificial Intelligence), který se sám učí a umí se plně přizpůsobit firemní infrastruktuře. Propracovaný analytický modul dokáže přesně rozpoznat chování uživatelů a z více než 700 datových položek optimalizovat nastavení dalších kampaní pro jejich větší dosah. Mezi globální klienty Clever Monitoru patří BMW AG, NASA, Walt Disney, MINI a další. Českými uživateli systému jsou například ČEZ, České dráhy, AC Sparta Praha, Faktoring České spořitelny, MZV ČR, pražský Magistrát a české ambasády v zahraničí.

Česká společnost Clever Monitor se v roce 2016 zařadila mezi pět celosvětových ESP (Email Service Provider) partnerů společnosti Google. Předchůdce společnosti Clever Monitor založil pod názvem Gemilot ve svých 24 letech český student Lukáš Hakoš (29), který ve společnosti v současnosti působí v pozici CTO. Nadaný Lukáš například již ve svých devíti letech blízce spolupracoval s Billem Gatesem nebo vyvinul řadu programů, které si získali statisíce uživatelů po celém světě. V současné době Clever Monitor plánuje expanzi na zahraniční trhy.