Český dodavatel I&C Energo využívá Dassault Systèmes pro vylepšení svých největších projektů

  • Evropský dodavatel strojírenských služeb zavádí průmyslové řešení z nového portfolia společnosti Dassault Systèmes pro oblast ‚Energie, zpracování a veřejných služeb‘.
  • Spolupráce obou firem přinese podporu nepřetržitého toku dat a zrychlení procesů u velkých projektů.
  • Digitální transformace projektového managementu a jeho důsledné provedení je klíčem k omezení nákladů a prodlení.

PRAHA/VELIZY-VILLACOUBLAY, Francie 13. prosince 2017 — Společnost Dassault Systèmes (Euronext Paris: #13065, DSY.PA), spolupracuje s  I&C Energo a.s. Firma si vybrala Dassault Systèmes, aby jí pomohla vylepšit strojírenské služby v evropském sektoru energetiky. Společnost I&C Energo zavede průmyslové řešení „Capital Facilities Information Excellence“. To má zefektivnit správu dokumentů, projektů a konfigurace související se strojírenstvím, výstavbou, údržbou a optimalizací elektráren a dalších průmyslových zařízení.

Nasazení tohoto řešení navazuje na dvouletý proces hodnocení tržních řešení, které I&C Energo provedla. Cílem je posílení mezinárodního obchodu prostřednictvím zmírnění stupňujícího se tlaku na časové a rozpočtové možnosti v tomto odvětví. „Capital Facilities Information Excellence“, založený na platformě 3DEXPERIENCE od Dassault Systèmes, poskytuje jednotný zdroj informací v unifikovaném digitálním prostředí a zajišťuje tak komplexní viditelnost projektových aktivit v reálném čase. Týmy I&C Energo, které se zabývají designem a zadáváním zakázek mohou bezproblémově spolupracovat na specifikacích projektů, dodržování oborových předpisů a řízení projektů, a zároveň rychle přijímat rozhodnutí, která snižují riziko opožděných nebo nepřesných změn.

„Jednotné řízení projektové dokumentace, plánování a reportů pro velké projekty přinese konkurenční výhodu a zapadá tak do naší strategie být mezinárodní vedoucí firmou v oboru, ve kterém působíme,“ uvedl Jan Krška, CSO a člen představenstva společnosti I&C Energo. „Společnost Dassault Systèmes vyhodnotila naše potřeby nejen z technického, ale i z obchodního hlediska. Platforma 3DEXPERIENCE nám tak pomůže zlepšit a rozšířit naše podnikání.“

„Společnosti, které projektují, stavějí nebo spravují investiční projekty, potřebují flexibilitu a efektivitu, aby odlišily svou nabídku na trhu a zároveň minimalizovaly rizika,“ uvedl Thomas Grand, viceprezident pro energetiku a průmyslovou výrobu Dassault Systèmes. „Při použití platformy 3DEXPERIENCE se společnost I&C Energo může spolehnout na konzistentní informace, dodržení standardů, zlepšení kvality a bezpečnosti a snížení časových i finančních nákladů souvisejících s projektem, což vyústí v lepší služby zákazníkům.“

„Capital Facilities Information Excellence“ je součástí nového portfolia řešení společnosti Dassault Systèmes v oblasti ‚Energie, zpracování a veřejné služby‘, založeného na platformě 3DEXPERIENCE. Strojírenské, dodavatelské a stavební firmy, jakož i vlastníci a provozovatelé investičních projektů mohou získat přidanou hodnotu ve všech fázích životního cyklu velkých závodů a aktiv s integrovaným přístupem ke zlepšení bezpečnosti, dodržování předpisů a termínů a zajištění udržitelnosti.

Více informace o průmyslových řešeních společnosti Dassault Systèmes pro odvětví ‚Energie, zpracování a veřejné služby‘ naleznete zde.

O společnosti I&C Energo

Společnost I&C Energo patří mezi největší české dodavatele investičních projektů a servisních služeb pro různé průmyslové aplikace v oblasti systémů řízení technologických procesů a systémů elektrického napájení NN, VN a VVN. Významnou část aktivit společnosti tvoří tzv. strojní činnosti se zaměřením na potrubní systémy, ocelové konstrukce a jiné technologické strojní zařízení. Dalšími standardně uplatňovanými produkty společnosti jsou dodávky a servis v oblasti tzv. building technologií, včetně zařízení systémů technické ochrany budov či elektronických systémů protipožární ochrany. Společnost realizuje své dodávky a inženýrská řešení z pozice systémového integrátora významných výrobců a dodavatelů regulačních, řídicích, informačních a bezpečnostních technologií, komponent a systémů. Na trhu působí od roku 1993 a dodávky a služby poskytují zejména v energetice a velkých průmyslových provozech, přičemž nosným sektorem je pro ně jaderná energetika. Pro své české i zahraniční zákazníky představují spolehlivého partnera, schopného převzít plnou zodpovědnost od fáze projektu, přes dodávky materiálu, vlastní realizaci s uvedením do provozu, až po případný následný servis. Více informací naleznete zde.

Dassault Systèmes

Dassault Systèmes – 3DEXPERIENCE Company – poskytuje firmám i jednotlivcům virtuální vizi projektů pro udržitelnou inovaci. Její špičková řešení mění způsob, jímž jsou navrhovány, vyráběny a podporovány nové výrobky. Portfolio nástrojů pro spolupráci, jež společnost nabízí, podporuje sociální inovaci a rozšiřuje možnosti, kterými může virtuální svět zlepšovat svět reálný. Společnost má přes 220 000 klientů ve více než 140 zemích světa a všech průmyslových odvětvích. Více informací najdete na https://www.3ds.com/cz-cz/.