Vánoce bez reklam na rádiích Expres FM a Classic Praha

Praha, 14. prosince 2017 – Pražské rozhlasové stanice Expres FM a Classic Praha nebudou do svého vánočního a silvestrovského vysílání zařazovat žádné reklamy. Na Štědrý den a v posledním dnu tohoto roku se ve vysílání neobjeví ani jeden reklamní blok. „Prvně jsme tento koncept aplikovali v loňském roce. Naši posluchači bezreklamní vysílání ve sváteční dny uvítali s povděkem, rozhodli jsme se tedy stejnou formu zopakovat i letos. V samotném programu obou rádií pak nebudou chybět rozhovory nebo záznamy živých koncertů,“ popisuje výkonný ředitel obou rádií Pierre Beneš. Program Expres FM nabídne během vánočních svátků speciální epizody pořadů jako Sunday Night Cream a na Štědrý večer čeká posluchače záznam skvělého živého koncertu Tata Bojs & SOČR Live. Na stanici Classic Praha dostane prostor skvělý sextet The King`s Singers v doprovodu hobojisty Albrechta Mayera. V podvečer se pak v pořadu Z archivu osobností představí hudební skladatel, pedagog a klavírista Vadim Petrov.

Na Štědrý den dopoledne zahájí vysílání na Expres FM moderátorka Veronika Koloušková a v průběhu dne ji vystřídá Vladimír „Vlado“ Pavlík. „V podvečer Štědrého dne uvedeme záznam koncertu ojedinělého crosoverového spojení kapely Tata Bojs & Symfonického orchestru Českého rozhlasu, který představí naše moderátorka Bára Hacsi,“ upřesňuje Beneš. Na Silvestra si dopolední speciál vezme na starost oblíbená dvojice z ranní show Marek Malík a Vašek Mašinda a odpolední blok bude v režii Veroniky a Vlada. „Na Silvestrovský podvečer jsme přichystali koncert Arcade Fire: Live At Earls Court, na večer pak náš hudební ředitel namíchal pořádný příděl taneční muziky,“ popisuje ředitel rádia.

Ani v adventním programovém schématu rádia Classic Praha nebudou chybět vánoční speciály, nové epizody pravidelných pořadů a playlist krásné sváteční hudby. Dopoledním blokem provede moderátor Filip Sychra a hned po něm přijde na řadu svátečně laděný pořad Nikoly Bojčeva o filmových novinkách Hudba Stříbrného plátna. „Posluchači se mohou těšit i na oblíbený pořad Jiřího Hlaváče a Jiřího Bessera, Dobyli svět, který se bude věnovat skvělé mezzosopranistce Magdaleně Kožené. Samozřejmě dojde i na vánoční hudbu. Tu přednese fantastický sextet The King`s Singers či slavný velšský basbarytonista BrynTerfel nebo na rozhovor s legendárním skladatelem, klavíristou a pedagogem Vadimem Petrovem,“ říká Beneš. Večerní blok bude již tradičně patřit České mši vánoční Jakuba Jana Ryby. Celé speciální programové schéma nebudou na Štědrý den ani na Silvestra rušit žádné reklamy.

Kompletní vánoční a silvestrovský program rádia Expres FM i Classic Praha bude k dohledání na webech www.expresfm.cz a www.classicpraha.cz .

___________________________________________________________________________

O Voice of Prague

Společnost Voice of Prague, s.r.o. vznikla na podzim roku 2013 a je majitelem společností 4S Production a.s. a RKR s.r.o. Ty provozují a jsou držiteli vysílacích licencí populárních rádií Expres FM a Classic Praha. Kromě rádií firma organizuje a podporuje desítky kulturních akcí. Majiteli Voice of Prague jsou Petr Stuchlík, jeden ze zakladatelů finančně-poradenské společnosti Fincentrum, a David Šimoník, který je zároveň jednatelem. Výkonným ředitelem obou rádií je již několik let Pierre Beneš. www.voiceofprague.cz www.classicpraha.cz www.expresfm.cz