Nový web najde práci ženám na rodičovské – Přichází Mavimi.cz!

Propojit zaměstnavatele a ženy na rodičovské dovolené, které chtějí pracovat. To je cílem platformy Mavimi.cz, která byla právě spuštěna. Již nyní nabízí databáze 4000 registrovaných maminek z různých oblastí pracovního trhu. Ambice tvůrců Mavimi jsou velké – již koncem roku 2018 chce mít Mavimi v databázi alespoň 25.000 kandidátek a 3.500 firem a zprostředkovat milion odpracovaných hodin.

Kromě toho, že platforma Mavimi propojuje ženy na rodičovské se zaměstnavateli, tak pomáhá firmám najít zaměstnance na pracovní místa, která se nedaří nebo nevyplácí obsadit kandidátkami na hlavní pracovní poměr. Aplikace Mavimi tak reaguje na současnou složitou situaci na trhu práce. Firmy obtížně shánějí kvalifikované zaměstnance, přitom skupina žen na rodičovské dovolené má obrovské zastoupení (cca 250 000 žen) a je opomíjena. Tyto ženy nabízí vysokou kvalifikaci, flexibilitu a především motivaci a chuť pracovat a neztratit tak kontakt s pracovním trhem.

Administrativa vede

Již nyní je v aplikaci Mavimi zaregistrováno 4000 maminek a jejich počet rychle roste. Nejvíce jich nabízí zkušenosti z administrativní oblasti, následuje marketing a ochod či personalistika. Více viz přiložený graf.   V databázi Mavimi jsou ženy, které mohou pracovat pár hodin týdně, ale také maminky, které hledají poloviční nebo i větší úvazek či se chtějí vrátit po rodičovské dovolené do práce.

Jak funguje Mavimi?

Na platformě Mavimi.cz se můžou zdarma zaregistrovat ženy na mateřské nebo rodičovské dovolené. Vyplní zde krátký dotazník ohledně kvalifikace, zkušeností a rozsahu práce, kterou by chtěly vykonávat. Jejich profil vidí zaregistrované firmy, které si mohou vybrat vhodnou kandidátku podle zvolených parametrů.

V čem se liší portál Mavimi od běžných inzertních webů?

  • Na Mavimi jsou zaregistrovány ženy, které chtějí pracovat.
  • Zaměstnavatel nemusí inzerovat a doufat, že se mu někdo ozve, ale může si podle zvolených kritérií vybrat vhodné kandidátky, které chce oslovit.
  • Registrované maminky jsou často připraveny k okamžité spolupráci, takže firma může pokrýt i náhle vzniklou potřebu.
  • Kandidátky nemusí postupovat často frustrující proces rozesílání životopisů a hledání práce.
  • Oproti sociálním sítím jako je LinkedIn je hlavní výhoda v anonymitě dat, jež kandidátky na portále zveřejňují. Zaměstnavatel nejdříve neví, o koho se jedná, vidí jenom anonymní kvalifikační profil. Přes portál může kandidátku oslovit a ta se pak rozhodne, jestli chce s možným zaměstnavatelem navázat kontakt.
  • V současnosti je portál zdarma i pro firmy.  Ty tak mohou bezplatně vyhledávat v databázi, oslovovat kandidátky a navazovat spolupráci.  

O Mavimi: Za portálem stojí společnosti SearchForce s.r.o. a MKTGO s.r.o. respektive jejich vlastníci: HR profesionál Ivan Černohorský a tvůrce e-commerce projektů Ondřej Lang. Tým Mavimi využívá i schopnosti i řady aktivních maminek. Více najdete na: mavimi.cz.