Transcend StoreJet 200 – stylové datové úložiště pro Mac

V Brně, 15. prosince 2017 – Firma TRANSCEND představuje StoreJet 200 – 2TB dat uzavřeny v elegantním hliníkovém pouzdře, to je nový přenosný disk určený pro počítače Mac.

StoreJet 200 je přenosný disk s minimalistickým designem, využívající rozhraní USB-C. Jeho pouzdro je vyrobeno z pískovaného a následně oxidovaného hliníku. Použití tohoto materiálu přidává konstrukci nejen na eleganci a designu ladícímu s produkty Apple, ale i na pevnosti.

Formát disku je 2,5”, a hmotnost pouhých 133 g. I přes malé rozměry nosič nabízí prostor pro 2 TB dat. Disk je připraven k práci s počítači Mac přímo po vybalení z krabice, a to díky výchozímu formátovaní v systému HFS+. Navíc StoreJet 200 podporuje také Time Machine.

Transcend Elite

Pro použití s disky Transcend je dostupná bezplatná aplikace Transcend Elite, která je kompatibilní se systémy macOS a Windows a umožňuje:

  • jednoduchou správu záložních kopii,
  • šifrování dat,
  • obnovu dat,
  • synchronizaci s Dropbox a Google Drive.

Specifikace:

Disk SSD TRANSCEND StoreJet 200
Rozměry

114,5 x 78,5 x 9,95 mm

Hmotnost

133g

Materiál krytu Eloxovaný hliník
Barva stříbrná
Provozní teplota disku 5°C – 55°C
Rozhraní USB 3.1 Gen 1 type C
Přiložené kabely USB-C do USB-C / Thunderbolt 3

USB-C do USB-A

Disk 2,5” HDD
Kapacita 2 TB
Souborový systém HFS+

(lze upravit na exFAT nebo NTFS)

Přiložený software TRANSCEND Elite
Dodatečné vlastnosti Podpora Time Machine
Záruka 3 roky

Záruka a cena

Doporučená cena TRANSCEND StoreJet 200 činí 3 233,- s DPH.

Na výrobek se vztahuje tříletá záruka výrobce.

Více informací:

www.transcend-info.com

O společnosti TRANSCEND

Společnost TRANSCEND je ve světě známá jako výrobce pamětí a počítačových příslušenství. Společnost, založena v roce 1988, nabízí kompletní řadu paměťových modulů, USB pamětí, mobilní pevné disky, pevné disky, MP3, paměťové flash karty, čtečky karet a multimediální výrobky. Výrobní závody TRANSCEND se nachází na Taiwanu a v Čině; firma má své pobočky v Spojených státech, Velké Británie, Německu, Holandsku, Japonsku, Korei a Čině.