Český eMan uspěl v tendru Evropské unie na vývoj mobilních aplikací

18.12.2017 – Praha – Společnost eMan, přední český softwarový vývojář, uspěl v tendru Úřadu pro publikace Evropské unie. Zakázka v celkové hodnotě 3,5 milionů EUR (necelých 90 milionů korun) potvrzuje rostoucí globální sílu českých IT firem. Kontrakt je uzavřen na 4 roky.

eMan se stal jedním ze čtyř subjektů, které budou v následujících čtyřech letech pro Úřad pro publikace Evropské unie vyvíjet a dále spravovat mobilní aplikace určené pro občany Evropské unie. Účelem kontraktu je umožnit občanům jednodušší a přehlednější způsob získávání informací z jednotlivých evropských úřadů. Uživatel jednotlivých aplikací tak bude mít snadný přístup k novým zákonům, statistickým údajům a dalším datům.

„Velmi si ceníme toho, že se nám podařilo uspět v ostré konkurenci evropských vývojářských firem. Jdeme do toho i s tím, že práce na rozsáhlých projektech realizovaných pro instituce Evropské unie pro nás bude cenným zdrojem zcela nových zkušeností,“ informuje Tomáš Čermák, marketingový ředitel společnosti eMan.

Tendr trval skoro pět měsíců za účasti evropských hráčů

Výběrové řízení probíhalo od června 2017 a zúčastnilo se jej 16 firem z Evropy. Smlouva byla podepsána v pátek 24. 11. 2017 v Lucemburku.

„Při přípravě návrhu řešení v tendru bylo nejtěžší vymyslet strukturu aplikace. Museli jsme přijít s technickým řešením, které bude schopné pracovat s obrovským množstvím dat. Úřad pro publikace Evropské unie má totiž ve svých databázích miliony stran textů a denně přibývají další. Mluvíme sice o zakázce, ale specifikem tohoto tendru je, že obsahuje množství různorodých aplikací pro jednotlivé úřady Evropské unie, které budou mít specifické požadavky,“ říká k vítěznému návrhu aplikace Gabriel Szalay, Account Manager, který má v eManu projekt na starosti.

O vývoj a následnou správu aplikací se bude v rámci firmy eMan starat dedikovaný tým. Při vývoji a návrhu aplikací se bude klást důraz na široký rozptyl cílové skupiny, protože jsou určeny jak pro mladé lidi, tak i pro seniory. Zároveň musí být brán zřetel na zrakově postižené. Zajímavostí je, že aplikace budou realizovány v až 24 jazykových mutacích.

O společnosti eMan:

Společnost eMan je předním českým dodavatelem softwaru. Specializuje se na vývoj mobilních a webových aplikací a integrovaných řešení. Zaměřuje se především na klienty z automobilového průmyslu, bankovnictví   
a pojišťovnictví, energetiky a služeb. Mezi její klienty patří například Škoda Auto, Honeywell, Edenred, E.ON, ČSOB, Allianz, Česká pojišťovna, MND nebo Autodesk. Mobilní aplikace vyvinuté eManem získaly celou řadu ocenění, jako např. Mobilní aplikace roku, Internet Effectiveness Awards, WebTop100, IT projekt roku nebo Zlatá koruna.