Vánoční dárky si mohou zákazníci vyzvednout ještě na Štědrý den, vrátit či vyměnit od 27. prosince

18. 12. 2017 – Kdo nestihne pořídit všechny dárky do vánočního víkendu, může je nakoupit ještě na Štědrý den do 12 hodin v prodejnách Datart, případně si zde vyzvednout zboží objednané z e-shopu. Od 27. prosince pak mohou nevhodné dárky zdarma vrátit nebo vyměnit.

„Zákazníkům e-shopu, kteří nechávají nákupy až na poslední předvánoční týden, doporučujeme raději využít možnosti vyzvednout si zdarma objednané zboží v některé z našich prodejen. U objednávek realizovaných do 19. prosince jsme garantovali dodání do Vánoc, dodání zboží objednaného později však již kvůli tradičnímu předvánočnímu kolapsu přepravních služeb garantovat nemůžeme. V rámci Prahy lze také doručení objednaného zboží zajistit kurýrem, a to až do 23. prosince,“ vysvětluje Iva Pavlousková, tisková mluvčí Datart. „Letošní novinkou je také možnost vyzvednutí dárků v Poštomatech České pošty, které jsou určeny pro méně rozměrné zboží a fungují ve dne v noci. Na Štědrý den ještě rovněž rozvážíme velké spotřebiče naší Datart dopravou,“ dodává Iva Pavlousková.

Na Štědrý den má Datart do 12 hodin otevřené i výdejní místo v centrálním skladu. O prvním vánočním svátku budou všechny prodejny zavřené, v tento den ale startují povánoční výprodeje v e-shopu. O druhém svátku vánočním budou otevřené malé pražské prodejny a výdejní místo v centrálním skladu, ostatní větší prodejny zůstanou kvůli zákonnému omezení zavřené. Mezi svátky budou všechny prodejny i výdejní místo v centrálním skladu otevřené jako ve všední dny, na Silvestra bude otevírací doba ve většině prodejen do 14 hodin, v některých až do 17 hodin. „Na Nový rok budou všechny prodejny zavřené, zákazníci však mohou nakupovat v e-shopu,“ doplňuje Iva Pavlousková.

Dárky, které obdarovaní nevyužijí, je možné zdarma vrátit od 27. prosince do 6. ledna. „Ihned v prodejně jim vyměníme nevhodný dárek za jiné zboží, vystavíme dárkovou kartu nebo vrátíme peníze. Dárky mohou být vráceny v kterékoliv naší prodejně, nebo je lze zaslat na adresu centrálního skladu,“ upřesňuje Iva Pavlousková s tím, že loni zákazníci nejčastěji vraceli mobilní telefony a malé kuchyňské spotřebiče, u kterých hraje důležitou roli barva a zákazníci často jen sáhli po jiném barevném provedení.

O společnosti DATART INTERNATIONAL, a.s.

Datart je přední maloobchodní prodejce zaměřený na spotřební elektroniku. Na českém a slovenském trhu působí již od roku 1990. V současné době má 51 kamenných prodejen, 6 Datart kuchyňských studií a 2 e-shopy. Společnost zaměstnává 1 200 pracovníků a disponuje vlastním distribučním centrem. Ve finančním roce 2016/2017 provozní výsledky hospodaření dosáhly 43, 4 miliónů Kč a čistý obrat přes 5,8 miliard Kč.  V tomto roce Datart pokračuje v expanzi, modernizuje jednak stávající a zároveň otevírá nové prodejny.