Barracuda NextGen Firewall získává certifikaci AWS Security Competency

Společnost Barracuda Networks již řadu let patří mezi nejúspěšnější dodavatele řešení z oblasti informační bezpečnosti. V bohaté nabídce produktů nechybí ani pokročilá bezpečnostní řešení určená pro cloudové platformy.

Řešení Barracuda tak mohou uživatelé nasadit rovněž v rámci platformy Amazon Web Services (AWS), kde je Barracuda certifikována jako AWS APN Advanced Technology Partner a AWS Marketplace Consulting Partner. Mezi hlavní produkty dostupné v rámci AWS patří špičková bezpečnostní řešení Barracuda Web Application Firewall a Barracuda NextGen Firewall.

Ke konci roku 2017 získal Barracuda NextGen Firewall (NGF) certifikaci “AWS Security Competency”, která potvrzuje, že architektura tohoto produktu je plně vyhovující pro nasazení v rámci AWS. Pro úplnost dodejme, že Barracuda Web Application Firewall (WAF) získal stejnou certifikaci již dříve. Společnost  Barracuda Networks je tak jediný AWS Advanced Technology Partner, který obdržel dva tyto certifikáty.

Barracuda NextGen Firewall uživatelům nabízí velmi pokročilé řešení pro informační bezpečnost, do něhož mimo jiné spadá filtrování webu a e-mailu, ochrana před neoprávněným přístupem, správa aplikací na úrovni sedmé vrstvy a řízení přístupu k síti. Mezi další funkce patří inteligentní řízení zátěže linek a záložních spojení podle aplikací a stavu sítě i vysoce efektivní nástroje na dálkovou analýzu provozu a dění na síti.

Barracuda Web Application Firewall pracuje jako firewall pro sedmou vrstvu a chrání webové servery před mnoha různými typy útoků, jako například SQL injection, cross site injection nebo session tampering. Poskytuje tak vysoce účinnou ochranu proti všem deseti hlavním hrozbám pro webové aplikace, které identifikovalo nezávislé sdružení Open Web Application Security Project. Nové verze firmware pro Barracuda Web Application Firewall navíc dále posílily ochranu proti útokům ze strany botnetů a DDoS.

Více informací o produktech Barracuda Networks můžete získat na stránkách

http://www.gestocomm.cz/vyrobce/barracuda

Distributorem zařízení Barracuda Networks pro Českou republiku a Slovensko je společnost Gesto Communications, která je držitelem certifikací pokrývajících celé portfolio výrobce včetně implementace komplexních bezpečnostních řešení.

www.gestocomm.cz