NETGEAR získal čtyři prestižní ocenění CES 2018

Praha, 19. prosince — Společnost NETGEAR, globální dodavatel inovativních síťových produktů pro koncové uživatele, firmy a poskytovatele služeb, získala čtyři prestižní ceny „CES 2018 Innovation Awards“, každoročně udělované na mezinárodním veletrhu Consumer Electronics Show (CES). Ocenění si vysloužila bezpečnostní kamera Arlo Pro 2, bezpečnostní světla Arlo, mobilní LTE hotspot router Nighthawk a mobilní aplikace NETGEAR Insight umožňující vzdálenou konfiguraci, správu a monitoring firemní sítě.

Prestižní ocenění „CES Innovation Awards“ každoročně uděluje již od roku 1976 asociace Consumer Technology Association (CTA), která pořádá veletrh CES. Porota složená z průmyslových designérů, nezávislých vývojářů a představitelů medií hodnotí produkty zejména z hlediska inovativního designu, technologií a funkcí, účelu využití či přidané hodnoty, kterou přinášejí uživatelům. Letos porotu v tomto ohledu zaujaly hned čtyři produkty značky NETGEAR.

Bezpečnostní kamera Arlo Pro 2

Arlo Pro 2 je kompaktní bezdrátová bezpečnostní kamera vybavena dobíjecími bateriemi. Toto bezdrátové provedení společně s konstrukcí odolnou vůči povětrnostním vlivům dává uživatelům kamery naprostou volnost při rozhodování o jejím umístění. Kameru lze napájet také alternativně, a to prostřednictvím AC kabelu či solárního panelu.

Detailní obraz Arlo Pro 2 zajišťuje kombinace Full HD rozlišení (1920 × 1080), osminásobného digitálního zoomu, režimu nočního vidění a úhlu snímání až 130°. Součástí bezpečnostní kamery je také vestavěný obousměrný audio systém, 100+ decibelová smart siréna a pohybové a zvukové senzory s technologií Look Back, které uživatele ihned informují o jakékoli neobvyklé aktivitě prostřednictvím zpráv zasílaných do jejich mobilních zařízení. Veškeré pořízené nahrávky se automaticky ukládají do volně dostupného cloudu, případně na vložený USB disk. Kamera Arlo Pro 2 je plně kompatibilní s platformami IFTTT, Samsung SmartThings a Amazon Alexa a lze ji snadno konfigurovat a spravovat prostřednictvím mobilní aplikace Arlo.

Doporučená koncová cena bezpečnostních kamer Arlo Pro 2 začíná na 7 700 Kč s DPH.

Bezpečnostní světlo Arlo

Bezpečnostní světlo Arlo je 100% bezdrátové LED osvětlení odolné vůči povětrnostním vlivům, jež zvyšuje bezpečnost venkovních prostor domácností i firem. Zařízení lze snadno ovládat prostřednictvím zdarma dostupné mobilní aplikace Arlo, jež umožňuje stanovit časový plán či konkrétní situace, v nichž se světlo automaticky zapne. Uživatel si zároveň může vybrat z řady barev a stylů osvětlení. V případě, že zařízení zachytí neobvyklou aktivitu, okamžitě informuje uživatele prostřednictvím výstražné notifikace. Bezpečnostní světlo Arlo lze používat současně s bezpečnostními kamerami Arlo. Zařízení je kompatibilní také s platformami IFTTT a Amazon Alexa.

Bezpečnostní světlo Arlo bude k dostání na českém a slovenském trhu během příštího roku. Jeho doporučená koncová cena není zatím známá.

Mobilní LTE hotspot router Nighthawk

Nighthawk je prvním 5G mobilním hotspot routerem, jenž nabízí neuvěřitelně rychlé stahování, streamování a sdílení médií dosahující rychlosti až 1 Gb/s. K zařízení lze bezdrátově připojit až 20 zařízení současně, což dává uživateli možnost kdykoli a kdekoli brouzdat po internetu a zároveň sledovat oblíbený film, poslouchat hudbu či hrát on-line hry.

V případě potřeby lze hotspot router připojit k externí Wi-Fi či ethernetové síti a šetřit tak data bez snížení nároků na jejich zabezpečení. Zařízení pohání baterie s výdrží až 24 hodin na jedno nabití. Případné nabíjení smartphonů a dalších mobilních zařízení disponujících USB portem umožňuje funkce JumpBoost.

Zařízení je v současné době dostupné pouze v USA, a to exkluzivně pro AT&T.

Mobilní aplikace NETGEAR Insight

NETGEAR Insight představuje unikátní řešení v podobě bezplatné mobilní aplikace, jež umožňuje jedním dotekem nakonfigurovat více firemních zařízení současně a ty pak následně monitorovat a spravovat odkudkoli v dosahu internetového připojení v nepřetržitém režimu 24/7. NETGEAR Insight je kompatibilní s vybranými firemními přístupovými body, přepínači a datovými úložišti značky NETGEAR a je zdarma k dostání v Apple App Store a Google Play.

Klíčové vlastnosti NETGEAR Insight:

  • Registrace zařízení na jedno kliknutí včetně následné podpory.
  • Snadná konfigurace a aktualizace firmwaru napříč všemi dostupnými zařízeními Insight.
  • Okamžité automatické rozeznávání zařízení.
  • Jednotná správa bezdrátové či kabelové sítě včetně sledování čerpání dat a logů.
  • Vzdálený přístup umožňující nepřetržité monitorování všech připojených zařízení Insight v režimu 24/7 bez nutnosti vlastnit dodatečné cloudové kontrolery, síťové prvky či PC (server).
  • Okamžité varovné notifikace týkající se síťového a přístrojového připojení či zdraví sítě.

O společnosti NETGEAR

Společnost NETGEAR (NASDAQGM: NTGR) navrhuje inovativní, značková technologická řešení, která svým vysokým výkonem, spolehlivostí a snadnou použitelností odpovídají na specifické síťové, úložné a bezpečnostní potřeby malých či středně velkých firem a domácích uživatelů. Nabízí ucelené portfolio síťových produktů, které umožňují uživatelům propojit jejich multimediální zařízení a internet – sdílet připojení k internetu, periferní zařízení, soubory, digitální multimediální obsah a aplikace mezi více počítači a dalšími elektronickými přístroji s přístupem k internetu. Pro podniky poskytuje společnost NETGEAR síťové prvky, úložiště a bezpečnostní řešení bez dodatečných vysokých nákladů a složitosti, které jsou jinak typické pro rozsáhlé IT infrastruktury. NETGEAR zároveň podporuje poskytovatele špičkových služeb v jejich oblasti podnikání. Produkty NETGEAR jsou postaveny na osvědčených technologiích z oblasti bezdrátového připojení, ethernetových a powerline sítí, přičemž je u nich kladen důraz na spolehlivost, snadné použití, pokročilé funkce, stylový design a technologické inovace. Na všechny produkty ProSafe poskytuje NETGEAR doživotní záruku. Řešení NETGEAR se prodávají na více než 45 000 obchodních místech po celém světě a prostřednictvím více než 39 000 prodejců s přidanou hodnotou. Společnost sídlí

v San Jose v Kalifornii a má pobočky v 25 zemích. NETGEAR je partner programu ENERGY STAR®. Další informace jsou k dispozici na webových stránkách www.netgear.com. Sledujte společnost NETGEAR na twitter.com/NETGEAR a www.facebook.com/NETGEARCZASK.