Samsung představuje Galaxy A8 s duálním čelním fotoaparátem, velkým Infinity displejem a novými funkcemi pro každodenní použití

Praha, 19. prosince 2017 – Společnost Samsung Electronics dnes představila poslední novinku z řady Galaxy A: mobilní telefon Galaxy A8. Nový telefon bude k dispozici ve druhé polovině ledna 2018, a to ve třech barevných variantách – černé, zlaté a šedivé (Orchid Gray). Doporučená maloobchodní cena telefonu Samsung Galaxy A8 bude 12 999 Kč.

Přístroj Galaxy A8 je vybaven duálním čelním fotoaparátem, velkým Infinity displejem a okouzlujícím ergonomickým designem, který vychází z osvědčeného a tradičního designu vlajkových přístrojů společnosti Samsung. Díky dalším funkcím pro každodenní použití je řada Galaxy A ještě stylovější a praktičtější než kdykoli dříve.

„Nově uváděný telefon Galaxy A8 přináší funkce, které si naši zákazníci oblíbili u našich vlajkových chytrých telefonů, např. Infinity displej a první duální čelní fotoaparát s funkcí Live Focus, i do řady Galaxy A, která je známá svým vytříbeným designem,“ uvedl Roman Šebek, ředitel divize mobilních zařízení společnosti Samsung Electronics Czech and Slovak. „Přístroj Galaxy A8 je příkladem naší trvalé snahy vycházet vstříc potřebám našich zákazníků prostřednictvím širší nabídky a funkcí zvyšujících jejich pohodlí.“

Bez ohledu na to, kde zrovna jste a co děláte, si pomocí 16Mpx zadního fotoaparátu se světelností f/1,7 a 16Mpx+8Mpx duálního čelního fotoaparátu se světelností f/1,9 můžete pořizovat jasná a ostrá selfie. Duální čelní fotoaparát sestává ze dvou samostatných fotoaparátů, mezi kterými můžete přepínat, a vybírat si tak selfie, které chcete: od detailních záběrů s rozostřeným pozadím až po portrétové záběry s jasným a ostrým pozadím. Díky pokročilé funkci Live Focus můžete snadno měnit efekt rozostření před vyfocením snímku a po něm, a vytvářet tak vysoce kvalitní záběry.

Fotoaparát dokáže zachytit ostré záběry během dne i v noci, dokonce i při špatných světelných podmínkách. Nové přístroje vám také umožňují své fotografie zábavně upravovat, například přidáním nálepek k selfie nebo zvýrazněním kulinářských výtvorů v režimu Food Mode.

Roztřesené videozáběry se díky technologii stabilizace digitálního videoobrazu (VDis) stanou minulostí a s novou funkcí hyperlapse můžete vytvářet časosběrná videa, ve kterých zaznamenávejte, vyprávějte a sdílejte mnohem delší příběhy.

Samsung Galaxy A8 nově definuje, co je při sledování filmů či hraní her standardem, neboť zaručují ničím nerušený a podmanivý uživatelský zážitek. Infinity displej přesahující rámeček telefonu nabízí poměr stran 18,5:9, takže uživatele při sledování filmů nic neruší, protože scéna zabírá celou plochu displeje a maximálně se blíží zážitku z kina. Velká obrazovka přístroje je zasazena do skleněného předního a zadního krytu s ergonomickým zakřivením. Díky elegantnímu rámečku ze skla a kovu, hladkým křivkám a pohodlnému držení přístroje je sledování obsahu i další používání telefonu ještě snadnější.

Samsung Galaxy A8 vás bude průběžně informovat pomocí funkce Always on Display, takže potřebné informace získáte jedním pohledem bez nutnosti telefon odemykat.  Díky odolnosti proti vlhkosti a prachu třídy IP68 odolává A8 působení vnějších vlivů včetně potu, deště, písku či prachu, a je tedy vhodný pro téměř jakoukoli činnost či situaci. Galaxy A8 podporuje karty typu microSD, takže úložnou kapacitu telefonu můžete rozšířit až o 256 GB. Jedná se také o první model v řadě A podporující brýle Gear VR od společnosti Samsung.

Specifikace produktu Galaxy A8:

Galaxy A8
Displej 5,6palcový, FHD+, Super AMOLED, 1080×2220
*Rozměr obrazovky je stanoven na základě úhlopříčky ideálního obdélníku bez přihlédnutí k zaoblení rohů.
Fotoaparát Přední: duální fotoaparát 16 MPx FF (f/1,9) + 8 MPx (f/1,9), zadní: 16 MPx PDAF (f/1,7)
Rozměry 149,2 × 70,6 × 8,4 mm / 172 g
Aplikační procesor Octa Core (2,2 GHz Dual + 1,6 GHz Hexa)
Paměť 4 GB RAM, 32 GB
Baterie 3 000 mAh
Rychlé nabíjení / USB typ C
OS Android 7.1.1
Sítě LTE kat. 11
Platby NFC, MST
Konektivita Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac (2,4/5 GHz), VHT80, 256 QAM,

Bluetooth® v 5.0 (LE až 2 Mbps), ANT+, USB typ C, NFC, služby určování polohy

(GPS, Glonass, BeiDou*).* Pokrytí signálem sítě BeiDou může být omezené.

Senzory Akcelerometr, barometr, snímač otisků prstů, gyroskop, geomagnetický senzor,

Hallův senzor, senzor přiblížení, RGB světelný senzor  

Audio MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB, FLAC, MID, MIDI, XMF, MXMF, IMY, RTTTL, RTX, OTA
Video MP4, M4V, 3GP, 3G2, WMV, ASF, AVI, FLV, MKV, WEBM

* Vlastnosti a funkce se mohou na jednotlivých trzích a u jednotlivých mobilních operátorů lišit.

* Veškeré funkce, vlastnosti, specifikace a další produktové informace poskytnuté v tomto dokumentu vč. například výhod, designu, ceny, komponent, výkonu, dostupnosti a kapacity výrobku jsou nezávazné a mohou se bez předchozího upozornění změnit.

Další informace získáte na adrese www.samsungmobilepress.com

Fotografie jsou k dispozici ke stažení na adrese:

https://drive.google.com/drive/folders/1n1gDxwtE6mixiBJ6peYxbWqDuBMEwjUW?usp=sharing

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Pro nejnovější informace navštivte Samsung Newsroom na adrese: http://news.samsung.com.