Česká společnost Dial Telecom získala vysoký rating 3A 1 v hodnocení stability společností od Dun & Bradstreet

Nová generace analýzy firem stanovuje řadu vlastních indikátorů rizik a hodnotí tak míru rizika s nimi obchodovat. Pouze 6 % českých firem má nižší riziko selhání než Dial Telecom.

Praha, 21. prosince 2017 – Dial Telecom, a. s., přední český poskytovatel datových a hlasových služeb, získal vysoké hodnocení 3A 1 v metodě stanovené Dun & Bradstreet. Jde o globálního poskytovatele ekonomických informací, který vyhodnocuje nejrůznější rizika firem, ale i zemí. Indikátor rizika Dial Telecomu, např. pro obchodování s ním, je v tomto případě 1 – tedy „minimální riziko selhání“. Zároveň Dial Telecom získal přístup k hodnocení svých i potenciálních obchodních partnerů ve světě.

Certifikace Dun & Bradstreet vyhodnotila českého telekomunikačního operátora Dial Telecom na základě řady ekonomických a dalších ukazatelů jako společnost s výbornou finanční situací, s velmi nízkým rizikem selhání v partnerských vztazích a bezproblémovém obchodování. Pouze 6 % českých firem má nižší riziko selhání.

Dohled nad finančním zdravím svých partnerů

Dial Telecom se tak s registrovaným číslem D-U-N-S® 49-505-6938 zařadil do projektu, v němž automaticky získává upozornění na změny ve finančním zdraví svých stávajících klientů ve světě, ale získá také informace o stabilitě partnerů budoucích. Umožňuje mu to lépe řídit finanční a investiční rizika.

Jde o významnou podporu pro prodejní i finanční oddělení společnosti. Pomocí kompilace historických dat a monitoringu finančního zdraví svých klientů tak mohou mnohem lépe vyhodnocovat obchodní potenciál partnerů a předvídat dopad svých investic.

Nová generace analýzy zdraví firem

Mezi klíčové finanční ukazatele patří kromě standardních růstových ukazatelů (Cash Flow, Likvidita, údaje z rozvahy) také doba obratu krátkodobých pohledávek nebo závazků, rentabilita, ROI/ ROE/ ROA, poměrové ukazatele, analýza zkušeností (Platby ve splatnosti ad.) a řadu dalších.

Nová generace analýzy Dun & Bradstreet pak poskytujte informace o subjektech z více než 240 zemí, a to mimo jiné o rizicích, o dodavatelích, řízení a realizaci cíleného marketingu, CRM (řízení vztahů se zákazníky), tržbách a integraci údajů. Certifikaci v ČR provádí Bisnode Česká republika, a.s.

Více informací vám rádi poskytneme na stránkách http://www.dialtelecom.cz nebo na níže uvedených kontaktech:

O firmě Dial Telecom, a.s. (Česká republika)

Akciová společnost Dial Telecom je poskytovatelem komplexního portfolia hlasových, datových a internetových služeb s garantovanou dostupností po celé České republice prostřednictvím vlastní jednotné optické sítě. Délka provozovaných optických kabelových tras společnosti Dial Telecom činí v současnosti 4 750 kilometrů v rámci České republiky a 250 km kabelových tras s přibližně 12 000 km optických vláken v rámci metropolitní sítě v Praze. Ve své síti provozuje Dial Telecom více než 5000 aktivních zařízení s 25 000+ aktivními porty. Kromě optických tras využívá Dial Telecom 1100+ rádiových spojů jak ve své páteřní infrastruktuře, tak i pro úseky posledních mílí.

Síť společnosti Dial Telecom má centrální dohledové centrum v Praze. Monitorování sítě i pracoviště podpory zákazníků pracují v nepřetržitém provozu 24 hodin denně, 7 dní v týdnu.

Dial Telecom, a. s., je držitelem certifikátů ISO 9001:2009 se zaměřením na management jakosti, ISO 14001:2005 pro kvalitu environmentálního managementu a ISO 27001:2006 pro řízení informační bezpečnosti, tedy ochranu citlivých informací před neoprávněným přístupem. Více informací získáte na webových stránkách http://www.dialtelecom.cz.

O společnosti Bisnode

Bisnode Česká republika, a.s., umožňuje lidem chytrá rozhodnutí. Zpracováváme data do podoby, která usnadňuje rozhodování jak v případě strategických otázek tak při každodenním rozhodování firem po celé Evropě. Je nás více jak 3.000 zaměstnanců na 19 trzích Evropy. Více jak 10 let je Bisnode partnerem D&B v rámci celosvětové sítě D&B Worldwide Network.

V čele s D&B, nejdéle fungujícím poskytovatelem obchodních informací na světě, tvoříme unikátní alianci poskytovatelů obchodních informací z celého světa. Právě do takové sítě mají naši zákazníci přístup, pokud potřebují informace odkudkoliv ze světa, přičemž všechna data jsou podřízena přísnému zpracování v procesu DUNSRight™. Ten zajištuje, že informace reflektují jak kvalitu a hloubku lokálního pohledu tak konzistentní globální záběr.

O společnosti Dun & Bradstreet

D&B poskytuje informace o více než 265 miliónech firem z 240 zemí světa. Společnost shromažďuje informace z 30 tisíc oficiálních zdrojů a každý den provádí 5 miliónů aktualizací. Díky tomu je předním poskytovatelem velmi kvalitních a přesných obchodních informací. Jako náš klient budete mít zajištěn přístup do této sítě a zároveň budete moci ke svému prospěchu využívat naše lokální znalosti a kompetence.