Kampaň knihy Anarchokapitalismus se stala druhou nejúspěšnější u nás. Cílovou částku na Startovači naplnila na 1001%. V kryptoměnách vybrala téměř trojnásobek.

Crowdfundingová kampaň na knihu anarchokapitalisty Urzy známého hlavně z prostředí Paralelní Polis se těžko mohla jmenovat jinak než Anarchokapitalismus. V současnosti je nejúspěšnější knižní kampaní na crowdfundingovém serveru Startovač a více než desetkrát překročila cílovou částku (1001 %) což představuje 656 262 Kč.

Urza ve své knize představuje veřejnosti méně známý pravicový směr anarchismu, který je zpravidla v médiích prezentován minimálně, ale o to více je přitažlivý především pro komunitu kolem programátorství, nezávislých technologických center hackerspace a virtuálních měn (kryptoměn).

Právě v kryptoměnách mimo crowdfundingové servery vybral projekt zároveň přes 1,7 milionu. Celková částka dává spolu s dalšími zdroji peněz 2,67 milionu (410%), čímž se Anarchokapitalismus stal v současnosti nejúspěšnější knižní kampaní v naší republice a druhou nejúspěšnější kampaní u nás po Trabantem napříč Tichomořím.

Knih vydávaných prostřednictvím crowdfundingu a směřovaných na konkrétní komunitu s mnohem menším nebo vůbec žádným využitím klasické knižní distribuce u nás přibývá. Přitom se mezi projekty začínajících autorů s rozpočtem v řádech desítek tisíc korun stále častěji objevují i knihy dotované statisícovými částkami.