Společnost SOTI snižuje dobu odstávky odolných zařízení Panasonic

Společnost Panasonic, přední evropský výrobce odolné mobilní výpočetní techniky, oznámila své rostoucí partnerství se společností SOTI, nejdůvěryhodnějším poskytovatelem řešení pro správu mobilních zařízení a zařízení IoT na světě, kterým dále zajišťuje svá odolná zařízení.

V procesu snižování celkových nákladu na vlastnictví (TCO) pro zákazníky vyvinula společnost Panasonic zařízení s jednou z nejnižších poruchovostí v oblasti mobilní výpočetní techniky.* Partnerství se společností SOTI přidává klíčovou správu chytrých zařízení a dále tím snižuje TCO v řadě různých sektorů, například ve zdravotnictví, maloobchodu a logistice.

V době, kdy téměř polovina (49 procent) mobilních zaměstnanců pociťuje, že jsou ve své práci omezováni nízkou mobilitou, je toto partnerství pro podnikání mnohem důležitější než dříve.

Podnikání z nového úhlu

Společnost Panasonic dnes také oznámila nedávnou certifikaci handheldového produktu Toughpad FZ-N1 u společnosti SOTI. Panasonic Toughpad FZ-N1 je předním odolným handheldovým zařízením na trhu a je navržen pro použití v poštovních a kurýrních službách, skladech, maloobchodě, výrobě, terénním servisu a u záchranných složek. Integrovaná nakloněná čtečka čárových kódů na zadní straně zařízení chrání před opakovanou námahou a zvyšuje produktivitu. Díky možnosti datového připojení a hlasového ovládání se z něj rychle stává populární odolné handheldové zařízení.

Zařízení FZ-N1 společnosti Panasonic nyní obsahují také aplikaci společnosti SOTI MobiControl Stage. Správci IT mohou využít aplikaci MobiControl Stage pro definování všech klíčových parametrů pro použití zařízení v terénu, včetně povolených dostupných aplikací, preferovaných komunikačních sítí a nastavení zabezpečení. MobiControl Stage pak vygeneruje čárový kód pro konfiguraci dalších zařízení v budoucnu. Na každém novém handheldovém zařízení je pak možné konfiguraci zopakovat pouhým zapnutím zařízení, otevřením lokální aplikace MobiControl Stage a naskenováním čárového kódu. MobiControl Stage provede během několika vteřin konfiguraci náhradního zařízení.

Tato funkce má mnoho výhod v podnikání při nasazení nových zařízení, případně při opravách nebo v programech výměny. Výrobce nebo prodejce může mít k dispozici kopii čárového kódu s konfigurací a odesílat předem konfigurovaná zařízení přímo pracovníkům do terénu, což výrazně omezí odstávky.

Vedle certifikace od společnosti SOTI získala společnost Panasonic na nedávné konferenci SOTI Sync v Niagara Falls v Kanadě také ocenění „OEM Partner roku“. Ocenění partnerů SOTI oslavují výjimečnost v inovativním přístupu na podnikovém mobilním trhu a také upozorňují na růst příjmů a nasazení u zákazníků.  Společnosti SOTI má v současnosti 150 OEM partnerů.

Viceprezident pro strategická partnerství SOTI, Shash Anand, řekl: „Organizace mají často problémy se správou chaosu mezi připojenými zařízeními, zejména v případech, kdy je mobilita pro podnik klíčová. V rámci průzkumu se odhaduje, že do roku 2022 bude mobilních pracovníků na celém světě 1,87 miliardy, takže to není překvapivé. Jsme tedy potěšeni, že naše partnerství se společností Panasonic roste a může zajistit bezpečnost a efektivitu jejích odolných zařízení. Pro naše společnosti, jako dva klíčové hráče na trhu, je důležité, aby mobilní pracovníci po celém světě mohli pracovat co nejefektivněji.“

„Tato certifikace od vedoucí společnosti v oblasti podnikové správy mobilních zařízení a zařazení nástrojů časově úsporné konfigurace SOTI do našich špičkových handheldových zařízení s operačním systémem Android dokazuje, že se společnost Panasonic zasazuje o znovuobjevení trhu s odolnými handheldovými zařízeními pro evropské podniky,“ řekla Sylvaine Smith, manažerka podnikového rozvoje ve společnosti Panasonic Business.

„Naše partnerství se společností SOTI zajišťuje všem zákazníkům bezpečnost a spolehlivost našich odolných zařízení. Je pro nás nezbytné, aby bylo možné spravovat námi dodávaná zařízení na dálku, zvládat tak nečekané situace a omezit drahé odstávky, aby se mohli všichni od zdravotnických týmů až po kurýry věnovat své práci bez omezení. Aplikace MobiControl společnosti SOTI a naše rozvíjející se partnerství se společností SOTI jsou klíčem k dosažení tohoto cíle.“

Další informace o handheldových zařízeních společnosti Panasonic naleznete na: www.toughbook.eu

*dle zjištění zprávy IDC pro rok 2017, „Pay Now, Save Later“,

kterou vydala v červenci 2017 společnost Arlington Research. http://www.soti.net/resources/white-papers/managing-mobility-tsunami/

O společnosti SOTI Inc.

SOTI je nejdůvěryhodnější poskytovatel řešení pro správu mobilních zařízení a zařízení IoT s více než 17 000 firemními zákazníky a miliony spravovaných zařízení po celém světe. Portfolio inovativních řešení a služeb společnosti SOTI poskytuje nástroje pro organizace, které potřebují mobilizovat svůj provoz a optimalizovat investice do mobility. Společnost SOTI rozšiřuje zabezpečenou správu mobility a poskytuje úplné flexibilní řešení pro komplexní správu a bezpečnost mobilních zařízení a připojených periferií používaných v rámci organizace. Další informace naleznete na webu www.soti.net.

O skupině Panasonic System Communications Company Europe (PSCEU)

PSCEU je evropskou pobočkou Panasonic System Communications Company, globální B2B divize společnosti Panasonic. Cílem PSCEU je ulehčit práci profesionálům a pomáhat firmám zvyšovat jejich efektivitu a výkonnost. Pomáhá společnostem získávat, zpracovávat a přenášet všechny druhy informací, jako jsou hlasová, textová a obrazová data. S přibližně 350 zaměstnanci, se zkušenými experty, se schopnostmi řízení globálních projektů a s rozsáhlou evropskou partnerskou sítí nabízí PSCEU bezkonkurenční výhody na daném trhu.

Společnost PSCEU se zabývá šesti kategoriemi produktů:

  • Broadcast & ProAV nabízí v oblastech dálkově ovládané kamery, přepínačů, studiové kamery a ENG P2 vysoce kvalitní produkty a řešení pro zajištění hladkého provozu a vynikající poměr cena-výkon pro koncové uživatele. Řada profesionálních digitálních videokamer VariCam je zvládá nahrávání ve 4K a HDR (High Dynamic Range). Díky tomu jsou ideálním řešením pro kino, televizi, dokumenty a živou produkci.
  • Communication solutions nabízí nejlepší komunikační řešení včetně profesionálních skenerů, telefonických systémů a terminálových zařízení SIP.
  • Computer Product Solutions pomáhá mobilním pracovníkům zvýšit produktivitu se svou řadou plně odolných notebooků Toughbook, firemních tabletů Toughpad a elektronických prodejních systémů (EPOS). Panasonic Toughbook byl v roce 2016 evropským lídrem trhu odolných notebooků s tržním podílem 67 % a Panasonic Toughpad na trhu odolných tabletů s podílem 56 % (VDC Research, březen 2017).
  • Industrial Medical Vision poskytuje aplikace v různých segmentech, například zdravotnictví, biologických vědách, ProAV nebo průmyslu. Produktové portfolio zahrnuje ucelená a OEM řešení mikrokamer. Koncoví uživatelé, systémoví integrátoři nebo distributoři si mohou vybrat ze široké škály řešení ucelených produktů a komponentů zobrazovací technologie.
  • Security Solutions včetně kamer a rekordérů pro sledování, video interkomů a alarmů.
  • Visual System Solutions zahrnuje projektory a profesionální displeje. Panasonic nabízí nejširší řadu vizuálních produktů a s tržním podílem 37,20 % je lídrem na evropském trhu projektorů s vysokým jasem (Futuresource >5klm (FR16, duben 2015 – březen 2016, mimo 4K & digitálního kina).

O společnosti Panasonic

Panasonic Corporation je světovým lídrem ve vývoji a výrobě elektronických produktů a řešení pro zákazníky v oblasti spotřební elektroniky, technologií pro domácnost, automobilového průmyslu a B2B. V roce 2018 společnost oslaví 100 let od svého založení, nyní provozuje 495 dceřiných společností a 91 přidružených společností po celém světě a generuje konsolidované čisté tržby ve výši 61,711 miliardy EUR za rok končící 31. března 2017. Se snahou vytvářet nové hodnoty prostřednictvím inovací napříč všemi divizemi, chce společnost vytvořit lepší život a lepší svět pro své zákazníky. Další informace o společnosti Panasonic najdete na adrese: http://www.panasonic.com/global