Kacper Winiarczyk nově zodpovídá za aktivity služby ofo v regionu střední a východní Evropy

Kacper Winiarczyk nově řídí rozvoj bikesharingové služby ofo v oblasti střední a východní Evropy. Doposud působil jako šéf služby Uber v Polsku.

Kacper Winiarczyk.jpg

Winiarczyk měl na starosti vstup služby Uber do Polska a vybudování celého tamního týmu. Vedle rozvoje polského trhu pomáhal také s jejím spuštěním v Bulharsku, Rumunsku a České republice. Vystudoval mezinárodní byznys na HEC Paris a management na Warsaw School of Economics.

Winiarczyk bude mimo jiné dohlížet na rozvoj aktivit společnosti ofo v Praze. V současné době ofo hledá nového člena týmu, který by se staral o expanzi této služby v Praze a který by také mohl řídit její rozšiřování do dalších českých měst.

O společnosti ofo

ofo bylo založeno v roce 2014. Od té doby spojilo přes 10 milionů kol s 200 miliony uživatelů po celém světě. Vytváří 25 milionů transakcí denně a celkově poskytlo více než 4 miliardy jízd.

Uživatelé jen od dubna do června 2017 celkově najezdili přes 1.2 miliardy kilometrů, ušetřili 84 milionů litrů paliva a 256 tisíc tun oxidu uhličitého.

ofo se v dubnu 2017 spojilo s Rozvojovým programem Organizace spojených národů, aby dosáhlo Globálních udržitelných cílů a v srpnu 2017 uzavřelo partnerství s Nadací Clary Lionel, za níž stojí Rihanna. Společně s ní ofo usiluje o zlepšení života dívek v Malawi tím, že jim poskytuje darem kola, která potřebují pro bezpečnou cestu do školy.

ofo v červenci tohoto roku získalo 700 milionů dolarů v investici, na níž se podílela Alibaba, Hony Capital a CITIC Private Equity.