CES 2018: Kingston Digital představuje USB-C rozbočovač 7-v-1

  • Rozbočovač Nucleum rozšiřuje funkční využití novějších MacBooků s omezeným počtem portů
  • Sedm dalších portů z jediného konektoru USB-C
  • Snížené elektromagnetické rušení

Praha, Česká republika – 8. ledna 2018 – Kingston Digital Europe Co LLP, dceřiná společnost Kingston Technology Company Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě, dnes oznámila uvedení USB-C rozbočovače Nucleum™. Ten zahrnuje sedm funkcí v jednom zařízení (7-v-1). Nucleum je ideální rozbočovač (hub) pro novější modely MacBooků, protože poskytuje další USB porty typu C i A a navíc má port HDMI a sloty pro paměťové karty SD/microSD.

Rozbočovač Nucleum je vybaven několika porty a jeho účelem je umožnit snadné připojení běžného příslušenství, které uživatelé používají – například myš, klávesnici a také druhý monitor. Uživatelům ulehčí práci se systémem, protože všech sedm portů je možné používat současně. Díky rozbočovači Nucleum lze například napájet MacBook® a současně mít připojený externí pevný disk a k tomu dobíjet iPhone®.

Mezi porty USB 3.0 (na jakémkoli zařízení nebo počítači) a zařízeními Wi-Fi, jako jsou routery nebo bezdrátové myši a klávesnice, se může někdy vyskytnout elektromagnetické rušení (EMI – electromagnetic interference). Širokopásmový šum, jejž generuje datové spektrum USB 3.0, může ovlivnit bezdrátové rádiové přijímače vysílající v pásmu 2,4 GHz, pokud jsou obě zařízení v těsné blízkosti. Elektromagnetické rušení je u hubu Nucleum potlačeno díky stínění a vhodně navrženému umístění portů. Porty USB jsou vybaveny stíněním a porty USB typu A a C jsou umístěny naproti sobě, a nikoli vedle sebe. Tím se možnost elektromagnetického rušení snižuje, a navíc toto fyzické provedení poskytuje větší prostor mezi porty, aby bylo možné snadno připojovat zařízení a napájecí adaptéry různých velikostí.

„Poptávka po příslušenství, které by umožnilo připojit více hostitelských zařízení pomocí USB portů typu C, roste,“ uvedla Valentina Vitolo, manažerka divize flash produktů společnosti Kingston® pro region EMEA. „Rozbočovač Nucleum je založen na myšlence vytvořit přenosný, snadno použitelný hub typu ‚vše v jednom‘ tak, aby zákazníkům nabídl všestranný produkt, který by vyhovoval jejich potřebám, když potřebují být mobilní. Jsme přesvědčeni, že právě toto je příslušenství, které potřebujete mít s sebou všude.“

Rozbočovač Nucleum je již nyní k dostání ve Spojených státech a během 1. čtvrtletí bude dostupný ve Spojeném království a vybraných zemích v oblasti Asie a Tichomoří. Nucleum má dvouletou záruku, bezplatnou technickou podporu a vyznačuje se vyhlášenou spolehlivostí značky Kingston. Podrobnější informace můžete získat na adrese www.kingstongo.com/nucleum.

Vlastnosti a technické údaje rozbočovače Nucleum:

  • Více pixelů: Potřebujete pracovat na něčem větším? Pro svůj nový notebook máte k dispozici výstup HDMI s rozlišením 4K.
  • Paralelní napájení: Mějte vždy po ruce energii pro svůj iPhone®, sluchátka s Bluetooth a další zařízení.
  • Využijte jej naplno: Chcete používat připojená zařízení současně? Žádný problém, připojte je všechna a začněte tvořit!
  • Přenosný: Praktické rozměry umožňují vzít rozbočovač USB-C s sebou kamkoli, kde jej budete potřebovat.
  • Centrum pro kreativní činnosti: Natáčejte, stahujte a editujte svá videa bez ohledu na to, zda používáte paměťové karty formátu SD nebo microSD.
  • Vyladěný vzhled: Design rozbočovače Nucleum ladí se vzhledem nového MacBooku.
  • Adaptér s více porty: Kvůli připojení svých zařízení už není nutné nosit s sebou různé adaptéry.
  • Rozměry (bez kabelu): 127 mm x 45 mm x 14,2 mm (5″ x 1,77″ x 0,56″)
  • Rozměry (s kabelem): 276,4 mm x 45 mm x 14,2 mm (10,88″ x 1,77″ x 0,56″)
  • Hmotnost: 92,4 g (3,2 oz.)
Nucleum (č. modelu: C-HUBC1-SR-EN)
Porty
  • USB-C (napájecí vstup)
  • USB-C (data)
  • HDMI
  • USB-A (x2)
  • SD
  • microSD
Standard HDMI v1.4 (podporuje 4K)
USB-C Data: USB 3.1 Gen 1 (5 Gb/s)
USB-A Data: USB 3.1 Gen 1 (5 Gb/s)

Napájení: 5V/1,5A

Čtečka SD karet SD/SDHC/SDXC UHS I-II
Čtečka microSD karet microSD/microSDHC/microSDXC UHS-I
Celková napájecí kapacita Až 60 W

*MacBook a iPhone jsou ochranné známky společnosti Apple Inc. a jsou registrovány ve Spojených státech a dalších zemích.

Další informace o společnosti Kingston můžete najít zde:

YouTube: http://www.youtube.com/kingstontechmemory

Facebook: http://www.facebook.com/kingstontechnologyeurope

Twitter: http://twitter.com/#!/kingstontech

Instagram: https://www.instagram.com/kingstontechnology

LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/kingston

O společnosti Kingston Digital, Inc.

Kingston Digital, Inc. („KDI“), zajišťující výrobu a distribuci pamětí typu flash, je dceřinou společností Kingston Technology Company, Inc., největšího nezávislého výrobce paměťových produktů na světě. KDI byla založena v roce 2008 a její sídlo je v kalifornském Fountain Valley ve Spojených státech. Další informace můžete získat na telefonním čísle +44 (0)1932 738888 nebo na internetové adrese www.kingston.com

Kingston a logo Kingston jsou registrované ochranné známky společnosti Kingston Technology Corporation. Všechna práva jsou vyhrazena. Veškeré ostatní ochranné známky mohou být majetkem příslušných oprávněných vlastníků.