UPC opět zrychluje internetové připojení pro zákazníky

Praha, 8. 1. 2018 – Společnost UPC, největší kabelový operátor v České republice, opět zrychluje internetové připojení. Od 8. ledna uvádí nové portfolio internetových služeb, které poskytne ještě rychlejší a stabilnější připojení všech zařízení pro všechny členy domácnosti. Nejnižší rychlost připojení pro zákazníky UPC je nyní 150 Mb/s, tj. ze stávajícího tarifu 100 Mb/s se stává 150 Mb/s, a ze současných tarifů 200 Mb/s, resp. 240 Mb/s je nově 300 Mb/s. Nejvyšší tarif 500 Mb/s zůstává beze změny. Nová nabídka internetu od UPC tak představuje rychlosti 150, 300 a 500 Mb/s.

Doba se zrychluje, na internet připojujeme v domácnosti stále více zařízení a naši zákazníci volají po větší stabilitě sítě. Proto jsme v návaznosti na významné investice do zkvalitňování naší inovativní optické technologie a síťové infrastruktury znovu vylepšili naši Happy Home nabídku a opět zvyšujeme přenosové rychlosti pro naše zákazníky.  Chceme, aby si superrychlou WiFi a nekonečnou zábavu mohli užívat všichni členové domácnosti, naplno a na všech připojených zařízeních. To vše od 8. ledna nabízíme s novým portfoliem, které mohou využít noví i stávající zákazníci,“ uvedl Martin Miller, generální ředitel UPC Česká a Slovenská republika.

Přehled tarifů od 8. 1. 2018:

A aby zákazníci získali i další přidanou hodnotu, všichni ti, kteří si objednají pouze Internet 300 nebo 500, získají v ceně tarifu i mobilní televizi Horizon GO s nabídkou TV Start, včetně Zpětného zhlédnutí. Protože tyto změny přinášejí i náklady na vývoj sítě a celkové infrastruktury, důsledkem je také nutnost úpravy ceny, která bude u všech tarifů od stejného data navýšena o 30 Kč.

V novém roce na 3 měsíce zdarma a na 6 měsíců vyšší rychlost

Společnost UPC na začátek nového roku připravila pro své zákazníky také speciální nabídku, se kterou získají další výhody. Všichni zákazníci, kteří si od 8. ledna do 30. dubna 2018 objednají Internet s TV službou, získají až na 6 měsíců vyšší rychlost. Tato nabídka platí pro tarify Internet 150 a Internet 300. Stejně tak všichni zákazníci, kteří si objednají Internet nebo Internet s TV (od Internetu 150 a vyššího) v období od 8. do 18. ledna, získají všechny služby na 3 měsíce zdarma! Obě speciální nabídky může zákazník kombinovat.

Objem přenesených dat v síti UPC překročil 600 mil. GB

Společnost UPC Česká republika zaznamenala v minulém roce výrazný narůst objemu přenesených dat ve své vysokorychlostní síti, a to až o 23 procent na 621 mil. GB. O rok dříve (v roce 2016) představoval objem celkově přenesených dát v síti UPC (download a upload) celkem 505 mil. GB. V roce 2018 je předpokládán nárůst objemu přenesených dat na více než 700 mil. GB. Zájem o datové přenosy rostl jak z důvodu přibývání nových internetových uživatelů UPC internetu, tak i díky rozšiřování optické sítě UPC v nových lokalitách.

Společnost UPC jako součást společnosti Liberty Global podporuje budování GIGAbitové společnosti v Evropě a neustále zvyšuje rychlost internetu prostřednictvím iniciativy GIGAWorld. GIGAWorld je kampaň společnosti Liberty Global, která přináší gigabitové internetové rychlosti do 12 evropských zemí, ve kterých působí. Přibližne 45 miliónů domácností v Evropě, včetně 1,5 miliónů domácností v České republice, má již přístup k sítím “GIGAReady” založeným na optických vláknech, které vybudovala společnost Liberty Global. Liberty Global očekává, že v nadcházejících letech budou připojené milióny dalších domácností.

O UPC a Liberty Global

Společnost UPC patří mezi největší poskytovatele TV, internetových a telefonních služeb v České republice a na Slovensku. Pro své zákazníky neustále zkvalitňuje své služby, které zahrnují digitální a mobilní televizi s nabídkou programů všech žánrů včetně stanic v HD rozlišení, širokopásmové internetové připojení, a telefonní služby. Pro více informací o společnosti  UPC v České a Slovenské republice navštivte stránky www.upc.cz a www.upc.sk. Společnost UPC Česká a Slovenská republika je součástí společnosti Liberty Global (NASDAQ: LBTYA, LBTYB, LBTYK, LIAL and LILAK), největšího světového mezinárodního poskytovatele kabelových služeb, působícího ve více než 30 zemích v Evropě, Latinské Americe a Karibiku.