Samsung představuje „The Wall“, první modulární MicroLED televizor s úhlopříčkou 146 palců na světě

Modulární televizor s úhlopříčkou 146 palců a technologií diod MicroLED samostatně vyzařujících světlo představuje jednu z mnoha inovací představených na letošní akci First Look 2018.

Praha, 9. ledna 2018 – Společnost Samsung Electronics Co., Ltd. na výroční akci First Look CES představila „The Wall“, první modulární MicroLED televizor s úhlopříčkou 146 palců na světě určený pro spotřebitele. Tento modulární televizor s technologií MicroLED nevyžadující podsvícení byl představen společně s dalšími nejnovějšími inovacemi společnosti Samsung v oblasti zobrazovacích technologií. Ukazuje, jakým směrem se televizory vyvíjejí, aby zákazníkům nabídly špičkový divácký zážitek a zároveň zastaly funkci centralizovaného propojeného chytrého portálu, který přináší vylepšení do běžného života.

Letos se akce First Look zúčastnilo více než 300 zástupců globálních médií a vlivných osobností a příspěvky zde přednesli Jonghee Han, prezident divize Visual Display společnosti Samsung, a Dave Das, senior viceprezident divize Consumer Electronics společnosti Samsung Electronics America. Oba načrtli budoucí vizi společnosti Samsung – vizi, ve které televizní obrazovky nabízejí skvělý vizuální zážitek a zároveň se přirozeně stávají nedílnou součástí každodenního života.

„Společnost Samsung je odhodlána nabízet svým zákazníků širokou škálu špičkových obrazových technologií,“ uvedl Jonghee Han, prezident divize Visual Display společnosti Samsung Electronics. „Modulární MicroLED televize „The Wall“, která je prvním přístrojem svého druhu určeným pro spotřebitele, představuje další výrazný krok kupředu. Lze z ní vystavět obrazovku jakékoli velikosti a přístroj nabízí neuvěřitelný jas, barevný rozsah i objem a vynikající podání černých odstínů. Jsme nadšeni tímto dalším krokem na naší cestě k budoucím zobrazovacím technologiím i pozoruhodným diváckým zážitkem, který tento televizor spotřebitelům nabízí.“

Zcela první modulární televizor s technologií MicroLED: obrazovka budoucnosti

Modulární 146palcový televizor „The Wall“ společnosti Samsung, který je vybaven technologií MicroLED, nabízí skvělou ostrost bez omezení týkajících se velikosti, rozlišení či tvaru obrazovky. Jedná se o televizor s mikrodiodami o rozměru v řádu mikrometrů, které jsou mnohem menší než dnešní LED diody a které samy vyzařují své vlastní světlo.

Technologie MicroLED použitá v televizoru „The Wall“ eliminuje nutnost používat barevné filtry a podsvícení, a obrazovka přesto zákazníkům nabízí špičkový divácký zážitek. Obrazovka s technologií MicroLED se vyznačuje také odolností a účinností včetně skvělých parametrů světelné účinnosti, životnosti světelného zdroje a spotřeby, díky čemuž nastavuje nový standard v oblasti zobrazovacích technologií.

Televizor „The Wall“ je nově koncipován jako modulární a bezrámečkový, což spotřebitelům umožňuje upravit si velikost i tvar televizoru dle vlastních potřeb. Obrazovku lze přizpůsobit různým typům použití a z modulů lze například sestavit obrazovku přes celou zeď uzpůsobenou různým prostorovým dispozicím.

Technologie umělé inteligence zajišťuje kvalitu obrazu v rozlišení 8K: maximální divácký zážitek

Samsung také představil první QLED televizor na světě vybavený technologií 8K AI. Přístroj bude uveden na světové trhy, přičemž nejprve bude k dostání v Koreji a USA, kde bude prodej zahájen v druhé polovině roku 2018. Přepočet obsahu ve standardním rozlišení na vyšší rozlišení 8K zajišťuje umělá inteligence. Využívá při tom patentovaný algoritmus upravující rozlišení obrazovky v závislosti na parametrech kvality obrazu v jednotlivých scénách, a zajišťuje tak průběžné zvyšování kvality obrazu a dokáže snadno převést jakýkoli typ obsahu z jakéhokoli zdroje na vysoké rozlišení 8K.

Toto řešení pro převod do 8K využívá k dosažení maximálního diváckého zážitku několika funkcí. Patří mezi ně funkce pro vylepšení detailů zajišťující zvýšení výchozího rozlišení a redukci šumu a dále také funkce pro obnovení obrysů, která zvýrazňuje obrysy zobrazovaných předmětů, či funkce pro automatické nastavení zvukového profilu dle rozpoznaného typu obsahu, např. sportovních utkání nebo koncertů.

Televizory Smart TV v roce 2018, aktualizace přinášející Bixby a SmartThings

Společnost Samsung na akci First Look představila také zdokonalenou konektivitu a funkce přispívající k pohodlí uživatelů, které budou v roce 2018 dostupné v televizorech Smart TV. Patří mezi ně Bixby, SmartThings a Universal Guide.

Bixby je inteligentní asistent vyvinutý společností Samsung, který díky intuitivní uživatelské zkušenosti a pokročilým schopnostem hlasové analýzy umožňuje snadnější interakci mezi televizorem a jeho uživateli. Díky podpoře centrální platformy SmartThings společnosti Samsung pro tzv. internet věcí nabídnou televizory Smart TV určené pro rok 2018 také snadnější sdílení a více možností konektivity. Technologie SmartThings nabízí jednodušší způsob ovládání televizoru a synchronizace s dalšími zařízeními. V roce 2018 bude také spuštěn Universal Guide, což je pokročilý programový průvodce, který automaticky doporučuje televizní programy a obsah podle preferencí uživatele.

Na akci First Look byly představeny i novinky z řady produktových oblastí včetně technologie 8K-AI, 4K HDR Gaming, HDR10+, či novinek v oblasti Smart TV a mnoha dalších. Návštěvníci First Look 2018 získali v prostorách, ve kterých se akce konala, příležitost sami si prakticky vyzkoušet nejzajímavější inovace, které Samsung v oblasti televizorů přináší.

Chcete-li získat více informací o nejnovějších inovacích společnosti Samsung v oblasti televizorů, navštivte ve dnech 9.–12. ledna 2018 stánek společnosti Samsung č. 15006 na veletrhu CES, a to v prvním patře Central Hall v Las Vegas Convention Center.

O společnosti Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiruje svět a tvoří budoucnost svými transformačními myšlenkami a technologiemi. Společnost nově definuje svět televizorů, smartphonů, tabletů, nositelných chytrých zařízení a digitálních spotřebičů, síťových a paměťových prvků, LSI systémů, polovodičů a LED displejů. Pro nejnovější informace navštivte Samsung Newsroom na adrese: http://news.samsung.com.