Nejchytřejší židle najdete v Prague Startup Marketu v Holešovicích

9.1. 2018 – Inkubátor Prague Startup Market (PSM), který nedávno otevřel své druhé sídlo v Pražské tržnici, se stal prvním evropským inovačním hubem, který využije analytiku z chytrých židlí osázených IoT technologií Spaceti. Ta vám bez práce prozradí počet návštěvníků vaší akce, případně v jakých momentech přednášku opustili.  

O osázení 100 židlí v areálu tzv. smart stony, tedy zařízeními, která v sobě obsahují senzory detekující pohyb, a tedy dokáží rozpoznat, jestli je židle obsazená nebo volná, se 9. ledna postarala česká firma Spaceti. Instalace probíhá jednoduše pomocí připevnění zařízení zespod židle oboustrannou páskou a nemá vliv na její design ani stabilitu. Baterie vydrží až 720 dní.

“Organizátoři akcí v Prague Startup Marketu získají díky našim chytrým senzorům další podnětné informace, které jim pomocí jednoduchého webového rozhraní pomohou vyhodnotit úspěšnost akce,” vysvětlil Ondřej Plevka, CTO Spaceti.

“Data sesbíraná z chytrých židlí pomohou našim zákazníkům získat detaily o jejich akci a díky tomu budou schopni zlepšovat své služby,” doplnil Michal Zálešák, výkonný ředitel Prague Startup Centre.

Firma Spaceti, která se chce dlouhodobě zabývat digitalizací budov, tímto plným nasazením senzorů navazuje na jeden ze svých úspěšných vedlejších pilotů – projekt chytrých židlí v holešovickém inkubátoru z října 2017.

O Spaceti:
Společnost Spaceti vznikla v roce 2016. Vyvíjí technologii založenou na principu navigace uvnitř budov. Ta umožňuje lidem orientovat se ve velkých komplexech, jednoduše reportovat jakýkoliv problém nebo šetřit provozní náklady. V dubnu 2017 získala investici z fondů Reflex Capital a Fast Forward. V současnosti působí v deseti zemích a jejím cílem je stát se digitálním standardem v oblasti chytrých budov.