Sygic na CES v premiéře představuje novou funkci Alcohol Calculator, která je součástí jeho aplikace Car Navigation pro vozidla FORD

 

Sygic se pyšní celosvětově nejinstalovanější aplikací pro iOS a Android, a současně se může pochlubit více než 200 miliony uživateli ze 115 zemí.

 

Las Vegas, Nevada / 10. ledna 2018 Sygic, tvůrce světově nejpokročilejší navigační aplikace dnes představil svou novou funkcí Alcohol Calculator. V nadcházejících týdnech pak tato nová funkce bude k dispozici i pro všechny vozy Ford vybavené systémem infotainmentu Sync 3, a rovněž pro ostatní platformy včetně MirrorLink 1.1., Jaguar a Land Rover aplikace InControl™ a aplikaci HondaLink.  

Sygic Car Navigation je světově nejpokročilejší aplikace automobilové navigace, která uživatelům poskytuje přístup k GPS mapovacím nástrojům, údaje o dopravě v reálném čase, doporučení pro parkování a informace o cenách pohonných hmot v reálném čase.  Nová funkce Alcohol Calculator stvrzuje odhodlání Sygic přispět k bezpečnosti silničního provozu. Po usednutí do vozu je řidič vyzván, aby odpověděl na otázky; na základě odpovědí pak systém určí, zda řidič nepožil příliš mnoho alkoholu na to, aby mohl bezpečně řídit.

Aplikace Sygic je optimalizovaná, aby umožňovala bezproblémové použití s dotykovou obrazovkou Sync 3 AppLink ve vozech Ford prostřednictvím technologie Smart Device Link (SDL) od tohoto automobilového giganta. Když řidič po 10. hodině večer nastoupí do vozu a zapne Ford systém infotainmentu Sync3, aplikace se jej zeptá, zda požil nějaký alkohol. Pokud je odpověď „ano“, aplikace na dotykové obrazovce vozidla zobrazí čtyři jednoduché otázky týkající se pohlaví, hmotnosti, počtu vypitých nápojů a doby od poslední konzumace alkoholu. Na základě odpovědí pak aplikace určí, zda řidiče může bezpečné řídit.

V roce 2015 zahynulo na evropských silnicích 26 200 lidí. Nežádoucí dopad konzumace alkoholu na bezpečnost silničního provozu je neoddiskutovatelný. Řízení pod vlivem alkoholu má na svědomí zhruba jednu čtvrtinu všech smrtelných silničních nehod v Evropské Unii.

„V rámci našeho pokračujícího úsilí o zajištění bezpečnosti silničního provozu přispěje tato průkopnická funkce Alcohol Calculator od Sygic k řešení problému požívání alkoholu a řízení – tím, že řidiče i ostatní účastníky silničního provozu ochrání před nebezpečným konáním,“ uvedl Automotive produktový manažér společnosti Sygic, Francisc Juras.

Celkem až 74 % všech uživatelů chytrých telefonů má na svých zařízeních k dispozici služby GPS – navigační aplikace od Sygic je celosvětově nejstahovanější navigační aplikace, přičemž BBC ji označila za jednu ze světově nejúspěšnějších aplikací. Sygic funkce Alcohol Calculator bude k dispozici zdarma pro prémiové uživatele s platformami iOS a Android. Stane se další položkou ve výčtu bezpečnostních funkcí integrovaných do navigačních aplikací Sygic zahrnujících Head-up Display pro bezpečné noční řízení a automatická upozornění na rychlostní omezení.

Aplikace Sygic a její nová funkce bude předvedena na veletrhu spotřební elektroniky 2018 (CES) v Las Vegas, jehož brány se otevřou 9. ledna. Jeho návštěvníci se budou moci seznámit s touto novou funkcí na stánku Livio (pobočka společnosti Ford).   

O společnosti Sygic

Společnost Sygic, která byla založena v Bratislavě roku 2004, je zařazena do žebříčku nejrychleji rostoucích společností Deloitte Fast 50 a stala se první společností nabízející navigační systémy pro iPhone a druhou pro Andriod. S více než 200 milióny unikátních uživatelů GPS aplikace od Sygic v současnosti stojí v čele globálních navigací pro odvětví automobilového průmyslu a cestování.